Тайната на дълголетието: 107-годишната Бриджит решава кръстословици

Тиърни има осем деца, всички са пенсионери
17 юли 2022 16:50, Нели Христова
17
Тайната на дълголетието: 107-годишната Бриджит решава кръстословици
Снимка: Pixabay

Жителка на Ирландия, работила през целия си живот във ферма и родила осем деца, разкри тайната на дълголетието си, съобщава The Irish Independent. Бриджит Тиърни е родена на 5 юли 1915 г., но все още има отлична памет и може да чете издекламира, които е учила в училище. „Опитвам се да поддържам мозъка си в изправност: решавам кръстословици, гледам викторини, следя събитията по света“, каза 107-годишната бивша фермерка. Тиърни винаги се е интересувал от политика и никога не е пропускал избори.

Като основни причини за дълголетието си жената посочи домашната храна, положителното отношение към живота и трудолюбието. Тиърни има осем деца, всички са пенсионери. Освен това една от най-старите жителки на Ирландия има 30 внуци, 45 правнуци и четирима пра-правнуци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Браво на старата дама!нейното жизнелюбие е завидно!Навярно има добри гени,към които се прибавят всекидневен труд,естествена храна и положителна жизнена философия.Да и даде Бог живот и здраве още дълги години!
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 1 година
Толкова неграмотни два параграфа са постижение дори за ***...
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"посочи домашната храна, положителното отношение към живота и трудолюбието."С това съм съгласен, но какво общо имат кръстословиците...
10
9
 
0
 
! Отговори
Емануел Макрон преди 1 година
Ммммммммммм на 107 години, каква ли е красавица....
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8: Тия, които доживяват до 107 години, на лекар ходят рядко, просто защото боледуват рядко и нямат хронични заболявания на 50..60 години. А здравеопазването в западна Европа не е особено качествено и достъпно. Ако има някакви положителни качества, това е, че е богато снабдено със скъпа апаратура.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че не е при българското здравеопазване. Тук лекарите като отиде 80-90 годишен при тях, хич не си дават зор, даже все казват " е на тия години какво искате, ние няма да ги доживеем", това не е нормално. С КОВИД пандемията, най-безотговорно убиха възрастните хора в болниците. Не ги гледаха и не им даваха нужните лекарства за другите им болести, а роднини не допускаха. Дано онзи горе им даде заслуженото. Тази е щастливка, че не е в Бг.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нелитоуу, нещо за мъжки и женски род в българския език не са ли те учили в училище? Щото в английския нещата са малко по-иначе и Гугъл-преводач обича да си прави бъзици с неадекватни и мързеливи "редактори"... Нямате ли поне един що-годе грамотен и адекватен в този сайт, да хвърля от време на време по едно око на текстовете? Явно не, иначе щеше да се хване за главата за какви нелепици плащате хонорари и заплати.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 12 годишен съм израснал с животните. Баща ми гледаше крави овце кози кокошки патици коне и едно магаре. Че то без Марко някак си не върви стопанство. След като баща ми си отиде от този свят на 98 години аз продължих неговата дейност. Вече съм на 60 но не спирам да ставам в 5 да храня доя и чистя на животните което ме държи здрав и бодър. С това си обяснявам дълголетието на баща ми ина тази баба. Работа работа и пак работа тя удължава живота. И най важното еко храната тя държи организма здрав
5
4
 
7
 
! Отговори
Макарон преди 1 година
Дайте снимка на таз мадама де!!!!!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбирам защо българите са с най-ниска продължителност на живота в ЕС
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не желая толкова .
2
4
 
12
 
! Отговори
Фют преди 1 година
Бай Българ: домашна храна - промоции от лидъл и кауфланд, положителното отношение към живота - перманентно мърморене и псуване, трудолюбие - буквално мечтае да не работи.
1
3
 
11
 
! Отговори
Растата преди 1 година
"Освен това една от най-старите жителки на Ирландия...", значи има и по-стари от нея там?