Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада

САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси
Обновена: 6 авг 2022 14:33 | 6 авг 2022 14:30, Александър Попов
587
Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по "дяволската" демокрация, насочена към утвърждаване на глобалната хегемония на западните държави, заяви в интервю за ТАСС Джан Шухуа, директор на Института за политически изследвания към Китайската академия за социални науки.

"Позициите на Китай и Русия по отношение на правата на човека и демокрацията се различават от западните стандарти. Китай и Руската федерация определено трябва да засилят реториката си на международната арена по тези въпроси", подчерта той. „Западът провежда дяволски политики. Необходимо е да му окажем твърда съпротива, заедно да нанесем ответен удар".

Правата на населението на една страна могат да бъдат защитени само ако се зачита нейният национален суверенитет, посочи експертът. Като пример Джан посочи Украйна, където Западът упорито се опитва да установи ред според своите виждания.

"Опитите на САЩ и други западни страни да наложат своята демокрация на другите, да направят цветна революция, в никакъв случай не са ново явление. Американският модел се налага, за да може Вашингтон да манипулира други държави, и изобщо не се прави за правата на човека или за развитието", добавя китайският експерт.

Според него САЩ умишлено създават хаос в света, като например допринасят за разрастването на тероризма в Близкия изток. Директорът на института припомни, че именно американската администрация е отговорна за нестабилността в Афганистан, който в продължение на 20 години беше потопен от Запада в състояние на вътрешен смут и кървава анархия.

Джан изтъква, че САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси и изобщо не се интересуват от съдбата на други държави. "Демокрацията в САЩ е деградирала и е загубила предишния си дух. Тя се превърна в инструмент, например за установяване на контрола на Вашингтон над Хонконг, за да се посее смут в континентален Китай за сметка на тази специална административна зона", обясни той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


587
Още по темата: китайРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 "Докато Русия организира референдуми" Русия не само "организира референдуми". Тя организира и участващите в референдумите и организира и резултатите от референдумите. Неслучайно референдумите на Русия се провеждат само след като има пълен военен контрол над мястото, където се провежда "референдума".
34
5
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Аз много обичам демокрацията. При комонизма нямахме тоалетна хартия и банани, а при демокрацията имаме тоалетна хартия и банани и бегаме на запад.
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За България и българите е важно да излезем от ЕС и НАТО преди зимата.
32
11
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 1 година
айде ми Уреди Виза за Китай и повече няма да се върна - ти виждал ли си Китайските Градове - Влакове стрели с 500 километра в час, паркове, пални, 6 лентови булеварди и т.н. и т.н.
31
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по единично и заедно Китай и Русия ще изядат тупаника. Путин е отчаян от армията си и сега се чуди как хем да остане на власт хем да прекрати войната която започна като аслан със заповеди "Предайте се незабавно" а сега остана обилно поcран и съвсем сам.
30
3
 
6
 
! Отговори
СССР преди 1 година
До:СССР А защо това е било "залог за щастлив живот"? Нима Путин не можа да създаде "щастлив живот" в Просия? Как така?Отговор: доскоро Русия беше интегрирана в западния свят с права на колония... След 100 години думите ми ще бъдат в учебниците по история а от перспективата на днешния ден това е все още непонятно за широките маси
29
7
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Не се ли замисляте че Руснаците и Китайците пътуват в целят Свят без Визи ?Напомням - ЕС е 10% от Европа .
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе що па не видех един човек да избяга или да отиде емигрант в Русия и Китай ,даже и нашите русофили си стоят тука.
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДаТака е. Докато Русия организира референдуми, ЕС изнася оръжие за милиарди и без да пита гражданите си им казва, че трябва да стоят на студено, за да не са екстремисти.
26
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СССР "Ще има парад на свободни и независими страни по цял свят..." Хахахахаха. Такива като Чечня и Уйгурите ли?
25
6
 
13
 
! Отговори
Обратните Най гиБоли преди 1 година
при Путин и ЖиЗинПин, различните ги Пращат с Сибир и Масандзя, да им увре тиквата, какво е нормалното в природата!
24
10
 
12
 
! Отговори
СССР преди 1 година
До:До СССР По-интересния въпрос за такива зомбита като теб е какво ще остане, ако Запада изчезне? Отговор: Ще има парад на свободни и независими страни по цял свят... Ще се надигнат освободителни движения и живота ще стане рязко по добър за всички
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СССР А защо това е било "залог за щастлив живот"? Нима Путин не можа да създаде "щастлив живот" в Просия? Как така?
22
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето ще го смачкат като бълха дните му са преброени.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще си дойде на мястото. Искат, не искат, това е. Правдата винаги възтържествува, колкото и изразът да звучи, като клише. С вас съм!
20
13
 
16
 
! Отговори
Да преди 1 година
Позициите на Китай и Русия по отношение на правата на човека и демокрацията се различават много от западните. При едните те се налагат според вижданията на диктаторите под заплаха с терор и оръжие, а при другите според желанието на хората, чрез избори и референдуми!
19
7
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
До скоро това беше залог за щастлив живот в рамките на западния свят - затова дъщери и синове живееха там.. сега е преломен момент където всеки избира своя страна
18
9
 
13
 
! Отговори
Путин Мачка Жендри преди 1 година
от Брюксел и Вашингтон, водени от Дементирал Алцхаймер и НеЗавършила Акушерко, която обаче Успешно ИзР0ди Европа!!
17
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СССР По-интересния въпрос за такива зомбита като теб е какво ще остане, ако Запада изчезне? :))))) Безкрайни лагери и бодлива тел?
16
10
 
15
 
! Отговори
Качаковски преди 1 година
Жужето му се иска да е играч от световна величина, обаче насила хубост не става. Когато не ти идва отвътре се получават едни изкуствени ялови напъни от които ставаш за смях пред цивилизования свят.

Спонсорирани публикации