Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада

САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси
Обновена: 6 авг 2022 14:33 | 6 авг 2022 14:30, Александър Попов
587
Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по "дяволската" демокрация, насочена към утвърждаване на глобалната хегемония на западните държави, заяви в интервю за ТАСС Джан Шухуа, директор на Института за политически изследвания към Китайската академия за социални науки.

"Позициите на Китай и Русия по отношение на правата на човека и демокрацията се различават от западните стандарти. Китай и Руската федерация определено трябва да засилят реториката си на международната арена по тези въпроси", подчерта той. „Западът провежда дяволски политики. Необходимо е да му окажем твърда съпротива, заедно да нанесем ответен удар".

Правата на населението на една страна могат да бъдат защитени само ако се зачита нейният национален суверенитет, посочи експертът. Като пример Джан посочи Украйна, където Западът упорито се опитва да установи ред според своите виждания.

"Опитите на САЩ и други западни страни да наложат своята демокрация на другите, да направят цветна революция, в никакъв случай не са ново явление. Американският модел се налага, за да може Вашингтон да манипулира други държави, и изобщо не се прави за правата на човека или за развитието", добавя китайският експерт.

Според него САЩ умишлено създават хаос в света, като например допринасят за разрастването на тероризма в Близкия изток. Директорът на института припомни, че именно американската администрация е отговорна за нестабилността в Афганистан, който в продължение на 20 години беше потопен от Запада в състояние на вътрешен смут и кървава анархия.

Джан изтъква, че САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси и изобщо не се интересуват от съдбата на други държави. "Демокрацията в САЩ е деградирала и е загубила предишния си дух. Тя се превърна в инструмент, например за установяване на контрола на Вашингтон над Хонконг, за да се посее смут в континентален Китай за сметка на тази специална административна зона", обясни той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


587
Още по темата: КитайРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви референдуми за неграмотници!!!
54
4
 
11
 
! Отговори
Объркан преди 1 година
До СССР "Отговор: Който иска либерастия - марш в Европа" Искаш да кажеш, че Путин, Лавров и Песков "искат либ-я", затова са си изпратили децата в Европа ли? :)))
53
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Позициите на Китай и Русия по отношение на правата на човека и демокрацията се различават от западните стандарти.-----------Виждаме. Руснаците мрът като мухи, a Путин не му пука дори да осведоми роднините.
52
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще загуби цялата си територия и повече така държава в този и вид няма да има. САЩ и техните пудели ЕС нищо не могат да направят. А освен че ЕС нищо не могат да направят, в добавка ще обедняват и икономиката им постепенно ще се срива.
51
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОЧАКВАМ С НЕТЪРПЕНИЕ КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА ДА СГАЗИ ЛУКА И ТЯ, ТА ДА И КОНФИСКУВАТ ВСИЧКИТЕ АКТИВИ В ЧУЖБИНА :D
50
4
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Ше нанесът удар другия път фани единия удари другия
49
5
 
11
 
! Отговори
Ходете в Китай преди 1 година
Гледам фенове сте - аре марш в Русия и Китай при оригиналите - нищете ми що ровете тогазка аман от платени ***
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ийна който не му отърва в България да отива в Русия ,никой не ви задържа насила.Щом като ви харесва там заминавайте!Обаче не ви стиска!
47
10
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
В ЕС забраняват референдумите, защото пречат на либералната им демокрация. ФАКТ.
46
8
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
За България и българите е важно да излезем от ЕС и НАТО преди зимата.
45
6
 
6
 
! Отговори
СССР преди 1 година
До: Който иска да се преселва в златните комунистически територии.Отговор: Който иска либерастия - марш в Европа
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално, ако не се държи населението в подчинение с репресии в диктаторските режими като Русия, Китай, С. Корея то върхушката си заминава веднага. А най тях най много от това ги е страх.
43
8
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А бе аз не знам некой да бега в Русия, всеки бега на запад, при цар долар, никой не иска рубли, всеки иска да живее като американец, а не като руснак. Няма нормален човек, който да иска да живее като руснак. Ние българите искаме да живеем като майамци, а не като краснодарци.
42
5
 
8
 
! Отговори
До до 34 преди 1 година
Мда, това са 3-4 града, останалите са още у робство. А модерните неща им ги правят немците и японците. Понеже е много хубаво, китайците са пръснати по целия свят...
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЕС забраняват референдумите, защото пречат на либералната им демокрация. ФАКТ.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 34/38 "айде ми Уреди Виза за Китай и повече няма да се върна" Човек който иска да постигне нещо не казва "айде ти го направи вместо мен". И преди да ми обянсяваш как е невъзможно да отидеш в Китай по работа или да учиш - познавам И такива (макар и много малко).
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска да се преселва в златните комунистически територии.
38
3
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Даже има влакове и 1500км/ч
37
10
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не на фалшивата западна демокрация! Така наречената от САЩ демокрация, не означава "волята на народа", а означава "волята на американския народ". Другите за тях сме васали, които трябва да слугуваме.
36
5
 
9
 
! Отговори
н2о преди 1 година
"САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси" ---- Е, па нема държава и народ по светъ дето да не знае тази Истина! В туй число и най близките "съюзници и партньори" на САЩ, но стоят тихо и мирно, че може да ги "демократизират" или с някое компроматче, или цветна революцийка!

Спонсорирани публикации