Грижа за косата - защо да ползвате вода от розмарин?

За да имате по-здрава и хубава грива
24 авг 2022 22:08, Дарена Найденова
2
Грижа за косата - защо да ползвате вода от розмарин?
IStockphoto

Използването на TikTok за съвети за красота е нож с две остриета. Видео платформата понякога ни помага да намерим вдъхновение за следващата си прическа или пък да направим промени в рутината си на гримиране и грижа за кожата. Друг път обаче оставаме напълно разочаровани, особено когато ни се предлага да нанасяме слънцезащитен крем само на някои места или пък да използваме лубрикант вместо грунд.

Един от съветите, които обаче си заслужава да пробвате, е използването на вода от розмарин. Наскоро тя стана все по-популярна сред потребителите в TikTok и славата ѝ е подплатена с доказани факти. Водата от розмарин се използва за заздравяване на кичурите и насърчаване растежа на косата.
 
Добрата новина е, че розмаринът наистина е полезен за косата. Той предпазва както нея, така и кожата на скалпа, като същевременно помага за успокояване на раздразнението, намаляване лющенето на скалпа и овлажнява обилно. Също така стимулира растежа. Екстрактът от розмарин пък има противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти. Те се дължат на терпеноиди, етерични масла, алкалоиди и флавоноиди.
 
Водата от розмарин може да стимулира растежа на косата чрез инхибиране на хормоналните промени, които водят до косопад, като в същото време подобрява кръвообращението във фоликулите, действайки като антиоксидант и намалява възпалението на скалпа. Нейните противовъзпалителни, противогъбични и антиоксидантни ефекти подобряват здравето на скалпа и укрепват косата.
 
Въпреки че водата от розмарин помага за растежа на косата, има някои хора, които ще забележат повече ползи от употребата ѝ, отколкото други. Тези, които изпитват хормонални проблеми или са в напреднала възраст, може да се възползват максимално от масло от розмарин. То също така може да помогне за намаляване на възпалението, причинено от пърхот.
 
Още за водата от розмарин четете в материала на Tialoto.bg 

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кръпел.Домашен.По-добро никой още не е измислил!