Двамата убити в Нова Загора са застреляни, седем са ранените

Трима мъже, барикадирали се в къща, са задържани от полицията
26 авг 2022 18:00, Красимир Ангелов
119
Двамата убити в Нова Загора са застреляни, седем са ранените
Снимка: БГНЕС

Трима мъже, барикадирали се в къща, са задържани за масовия бой и последвала стрелба, завършила с двама загинали в Нова Загора, съобщиха от областната полиция в Сливен.

Както по-рано бе съобщено, двама души загинаха днес при бой между две фамилии в новозагорския квартал "Шести". 

Още по темата
Сигналът за възникнала свада и ескалиращо напрежение е получен днес рано следобед, посочват от полицията. Незабавно към мястото са насочени полицейски екипи.

В резултат на бързите действия на полицаи от Областната дирекция на МВР в Сливен и от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Стара Загора е потушен конфликт.

С премерени и планирани действия полицаите успяват да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в ромския квартал. По първоначални данни от инцидента са загинали двама души, други трима са в болница с различни наранявания. При извършената проверка е иззета ловна пушка. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Пред репортер на БТА наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура - Сливен Руси Русев каза, че безопасността в квартала вече е обезпечена.

По думите му е установено, че жертвите са загинали от огнестрелно оръжие. От същото оръжие са пострадали и ранените, които са общо седем.

Един от тях е бил в по-сериозно състояние.

По информация на БТА момче на 16 години е сред тежко пострадалите при масовия бой на две ромски фамилии в Нова Загора.  

Момчето е с голяма кръвозагуба, след нараняване на бедрената артерия, съобщи пред д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, където са настанени четирима пострадали при инцидента. Било е оперирано, извършва му се кръвопреливане.

Жена на около 30 години е с ампутирана лява ръка, след като е била раздробена от изстрел с  огнестрелно оръжие. Тя е приведена в отделението по ортопедия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
некой е пуцал дзверски:)
70
1
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Искахте такива да имат права, крякахте, че времето било ваше, не времето е тяхно, днес се трепят помежду си, утре ще трепят вас и семействата ви, да живее ЕС и демокрацията ;) !!!
69
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 62 преди 1 година
Фактът, че имат право да носят оръжие е достатъчен. Ако е в ситуация да брани живота си или да защитава застрашения живот на член на семейството си, той може да стреля, защото има оръжие. Останалото е въпрос на състезание между неговите адвокати и адвокатите на пострадалия. Но този, който е стрелял при неизбежна самоотбрана ще е запазил живота си и живота на своите близки. А когато нападнат човек няма оръжие? Няма да наруши закона, но може и да не остане жив. Ти коя от двете позиции предпочиташ?
68
0
 
4
 
! Отговори
Дрън дрън, та пляс преди 1 година
До Анонимен 65 - Защо пък да ги интегрираме? Това е измишльотина на чужди сили, за които това е удобно. Преди 60 години бай Тошо не е измислил сам този внос на индийци от съседни държави. Изравнена,малограмотна,покорна маса бачкатори, които се мразят един друг - това искат някои, за да имат евтина и лесно манипулируема работна ръка. Защо да интегрирам чужда материя, която не желае да бъде като мен за да не й се налага да учи и да работи? Никакви помощи и никакво снизхождение, когато са виновни!
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са снимките с опашка от събратя пред кръводаряването в Нова Загора?
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормалното щеше да е да бяха претършували целия квартал
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитните капс знаят че не трябва да се намесват като се разправят две или повече ромски фамилии. Естествения подбор ще си свърши работата.
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо полицията пречи на ромите да се забабляват?
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че няма пострадали хора.
62
0
 
7
 
! Отговори
Новото Време преди 1 година
Евала като Хамериканците , стреляте цветнокожи . Пръскайте и със зарин като минете през гетото
61
0
 
10
 
! Отговори
Слави преди 1 година
От 1989 "геройте"от събитието им помагат всички управляващи.Кои със социални облекчения,кои с кебапчета,кои с ТЕЛК решиния.Масата от тях са безработни а като им видиш къщичките и поведението им не изглеждат за съжаление.Цялата политика спрямо тях е сбъркана и резултатите са това.С данъци и акцизи и трудно да се изхранват държавни институции,маса безработни,пенсионери,образование.Работещите спрямо цялото население са малко.
60
0
 
15
 
! Отговори
Има решение преди 1 година
Гениялните неща са прости. Раздайте им оръжие и затворете за известно време квартала. За наблюдатели пуснете вътре и ръководството на БХК. След няколко часа много нерешени проблеми ще бъдат решени.
59
0
 
24
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
В гетото не трябва да влиза полиция , а само командоси с огнепръскачки!Цялото гето е развъдник на престъпници и сее зараза.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS И как полицаи и военни имат право на самозащита ? Я го докажи , а не да го изсмукваш от г//ъ/за си ?
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да има и невинни жертви.
56
8
 
2
 
! Отговори
хммм преди 1 година
Бавно върви куманизъма у БГ!
55
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вместо да се лекуват нуждаещите се хора, ще лекуват тия. Без пари.
54
0
 
21
 
! Отговори
123 преди 1 година
Добре, че няма убити полицаи.
53
1
 
25
 
! Отговори
Зулуски башибозук преди 1 година
Турското културно наследство.!.
52
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От този случай става ясно, е в България съществуват нелегални въоръжени формирования които са заплаха за националната сигурност Задължение на държавата е да ги унищожи

Спонсорирани публикации