Двамата убити в Нова Загора са застреляни, седем са ранените

Трима мъже, барикадирали се в къща, са задържани от полицията
26 авг 2022 18:00, Красимир Ангелов
119
Двамата убити в Нова Загора са застреляни, седем са ранените
Снимка: БГНЕС

Трима мъже, барикадирали се в къща, са задържани за масовия бой и последвала стрелба, завършила с двама загинали в Нова Загора, съобщиха от областната полиция в Сливен.

Както по-рано бе съобщено, двама души загинаха днес при бой между две фамилии в новозагорския квартал "Шести". 

Още по темата
Сигналът за възникнала свада и ескалиращо напрежение е получен днес рано следобед, посочват от полицията. Незабавно към мястото са насочени полицейски екипи.

В резултат на бързите действия на полицаи от Областната дирекция на МВР в Сливен и от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Стара Загора е потушен конфликт.

С премерени и планирани действия полицаите успяват да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в ромския квартал. По първоначални данни от инцидента са загинали двама души, други трима са в болница с различни наранявания. При извършената проверка е иззета ловна пушка. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Пред репортер на БТА наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура - Сливен Руси Русев каза, че безопасността в квартала вече е обезпечена.

По думите му е установено, че жертвите са загинали от огнестрелно оръжие. От същото оръжие са пострадали и ранените, които са общо седем.

Един от тях е бил в по-сериозно състояние.

По информация на БТА момче на 16 години е сред тежко пострадалите при масовия бой на две ромски фамилии в Нова Загора.  

Момчето е с голяма кръвозагуба, след нараняване на бедрената артерия, съобщи пред д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, където са настанени четирима пострадали при инцидента. Било е оперирано, извършва му се кръвопреливане.

Жена на около 30 години е с ампутирана лява ръка, след като е била раздробена от изстрел с  огнестрелно оръжие. Тя е приведена в отделението по ортопедия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
41
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
до анонимния,който написа:-"До Анонимен 30 Какво го хвалиш тоя социализъм бе?"..:-Тия ги разправяй на 40- годишните,които "знаят" за онова време само от ЗЛОСТНИТЕ КЛЕВЕТИ за него!!!!..ИМАШЕ и тогава престъпления,както НАВСЯКЪДЕ по света,но имаше и здрава ръка!..Бабаитите НАБЪРЗО биваха въдворявани-кой в панделата,кой в лагер,кой в ТВУ.Никой милиционер не си позволяваше да има "дослук" с престъпниците !.А сега 80 про. от полицаите са СЪДРУЖНИЦИ на бандюгите и наркодилърите...ЛИБЕРАСТИЯв действие
30
0
 
15
 
! Отговори
До Изборите много преди 1 година
електорат ще гушне букета.
29
5
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
Тъй като някой от нас подкепят Русия, искаме и на Русите да им пратят от тия, пък нека там се бият
28
3
 
37
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Полицаите защо са се месили?! Те имат само права. Имат право да се убиват колкото си искат! Къде е Хелзингския? Майтапът на страна, ама това племе от почти 1 милион е въоръжено до зъби. Добре, че се стрелят само помежду си. Ако решат да излезнат срещу властта...
27
0
 
16
 
! Отговори
Приятелски огън ?! преди 1 година
Сокереса бе? Мешерето да се заеме.
26
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да си купя пистолет, ми искат един кашон документи, за които трябва да обиколя всички видове институции. Братята ромове с по 20 условни си играят с калашници и гранати. Е, кажете няма ли нещо сбъркано в тази социална политика и кой е де факто дискриминиран??
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги пращат на първа линия да се бият в Украйна срещу оpkите.
24
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 30 Какво го хвалиш тоя социализъм бе? Заради това недоразумение сме сега така. Това че не си знаел за инциденти не е защото е нямало а защото не са били съобщавани. Същото като с криенето на инвалидите да не се движат и виждат по улиците. Това че се замита проблема под килима не значи че няма проблем.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предишншя им "ПРевъзхваляван" кмет беше гербав , сегашната ,с шашми точно от местото на инцидента , кметица пак е гербава ,бифффша далкалица , явно просперитета в този град расте
22
9
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Дишаме във врата на украинците. Всеки ден имаме жертви като тях. Като прибавим и катастрофите. Както каза една украинка, дойдох в България да спася бебето си а го загубих в българската болница.
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами особености на етноса. Няма смисъл въобще да се пише и коментира за тях. Това си е тяхното ежедневие.
20
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поради тази причина всеки трябва да е въоръжен и да може да се защитава от престъпици, особено при взлов имот наче само престъпниците са с оръжия, като в бананновите държави в Африка.
19
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интерниране в Индия..при братчедите.....
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Равносметката е 2-*** затрити "цветнокожи братя" от маалата - 22-*** спасени белокожи братя, 122-*** спасени от кражба и 5 спасени от изнасилване
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не разбрах от написаното ... Двама само ... еееее то голяма работа .. че нали имат още 5-6 деца ... правят ги като прасета
16
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калашници, гранати... Какво става?... Нова Загора щата Тексас...
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако заявя, че България трябва да ги третира както Израел палестинците - веднага ще си приличат кои са антисемитите и не одобряват действията му......Винаги съм подозирал че БХК са такива!
14
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки един такъв произвежда по 10-15 като него, после тия 10-15 и те по 10-15 и накрая тая държава няма да сава за нищо.
13
4
 
12
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 1 година
ДЕМОКРАЦИЯ ..........
12
0
 
19
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Да се освободят веднага-нарушават Гражданските им Право и междудругото да си довършат Започнатото -явно има защо.

Спонсорирани публикации