Мъск призова света: Правете повече бебета

Без достатъчно деца ще умрем, стенейки с памперси за възрастни
29 авг 2022 18:00, Елка Василева
85
Мъск призова света: Правете повече бебета
Снимка: архив, БГНЕС

Най-богатият човек в света, предприемачът Илон Мъск, самият той баща на 10 деца, призова съвременниците си да "правят повече бебета", тъй като според него демографският спад е едно от най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен светът, предаде Франс прес.

"Повярвайте ми, кризата с бебетата е огромен проблем", заяви 51-годишният бизнесмен пред медиите в Ставангер, Норвегия, където ще участва в конференция, посветена на енергетиката.

Попитан кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсква светът, основателят на американската компания за електрически автомобили "Тесла" (Tesla) несъмнено посочи прехода към възобновяема енергия, но незабавно премина и към темата за нивото на раждаемостта, един от проблемите, към които има особен афинитет, макар и не толкова известен на широката общественост.

В западните общества, а и в гъстонаселени страни като Китай, раждаемостта постоянно се понижава най-вече заради застаряването на населението.

"Важно е хората да създават достатъчно деца, за да поддържат цивилизацията", каза той. "Говори се, че цивилизацията може да изчезне от раз или в мъки. Ако нямаме достатъчно деца, ще умрем, стенейки с памперси за възрастни. Това е депресиращо", добави Мъск.

"Така че, правете повече деца", заключи той. "Поне правете достатъчно деца, за да се поддържа населението. Не искаме населението да намалее дотолкова, че накрая да изчезне", подчерта основателят на "Тесла".

Разведен три пъти, Илон Мъск е баща на 10 деца, едно от които почина на 10 седмици. Друго от децата му, дъщеря трансджендър, депозира неотдавна официална молба за смяна на фамилията заедно с тази на пола, за да прекъсне всички връзки с баща си.

Американските медии разкриха неотдавна, че той е станал баща през ноември на близнаци от директорка в стартъпа "Нюралинк" (Neuralink), няколко седмици преди раждането на Екса Дарк Сидириъл Мъск, дъщеря му от певицата Граймс.

Пристигайки с частния си самолет в Ставангер, Илон Мъск заяви също, че планетата все още има нужда от източници на енергия от изкопаеми горива.

"Гледайки реалистично, смятам, че трябва да използваме в краткосрочен план петрола и газа, тъй като, ако не го направим, цивилизацията ще рухне, особено сега със санкциите срещу Русия", коментира той. "В този момент би било оправдано да се проучват повече въглеводороди в Норвегия", подчерта Мъск.

Скандинавската страна, която е най-големият производител на петрол и природен газ в Западна Европа, получава много заявки от другите европейски страни, обхванати от енергийна криза и желаещи да сложат край на енергийната си зависимост от Русия, отбелязва АФП.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Ром преди 1 година
Тоя сега ли открива топлата вода,,правим яко деца,ще надминем българското население и ще си изберем президент
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правенето им е лесно. После идва зорът.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правенето им е лесно. После идва зорът.
52
1
 
1
 
! Отговори
Власов преди 1 година
Жената не са такова вече искат все повече за едното дете яхта ролс ройс частен самолет Карибите Мон Блан ски да го такова тва дете бе то златно
51
2
 
7
 
! Отговори
Отличник преди 1 година
Илоне, хайде да се разберем - аз ще ги правя, ти ще ги изхранваш и гледаш. Че с правенето доказано проблеми нямам :)
50
1
 
5
 
! Отговори
смех преди 1 година
Хаха закъде бе тапък 8 млрд сме вече
49
1
 
4
 
! Отговори
Светът към Мъск преди 1 година
Вземи на Спейслинките и на Тесла та дръжката и си ги заври...
48
1
 
6
 
! Отговори
Лудост преди 1 година
В 21век се размножават без акъл чеаветата и Мъск. Все хубави неща предстоят значи хахаха. Акъла им като семето им хахаха лее се ама става ли за нещо.....
47
4
 
6
 
! Отговори
Луд преди 1 година
Накрая ще се избият за наследството му, децата му ще станат ***, алкохолици, откачалки на антидепресанти, наркотици и по психиатри. Създай семейство, едно семейство до три деца, другото е лудост. Всяка крайност е лудост. На богаташите децата си отидоха от алкохол, наркотици, извращения с наркотици, оргии и катастрофи. Изчезна семейството, здраво, основата, възпитаниета, любовта, някакъв морал да има за да се продължи света. Неговото е удри Манчо. Луд с пари. Качество създай не количество.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Мъскчо забрави да добави бебета и борчове.С тея кухи златотърсачики дето все търсят истинския мъж а те не се погледнат в огледалото да се видят без грим какви таллъсъми са ми се струва че борчовете са по вероятни от бебетата.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само един бърз поглед към статистика ви показва, ЗАЩО Мъск призовава - В Европа, САЩ, дори вече и в Китай, популацията е на път да се стопи и то масивно, като младите ще са много малко, а старите ще са ... проблем за младите.
44
4
 
14
 
! Отговори
Не им трябват бебета преди 1 година
При Бай Тошо тикаха бебешки колички. А сега ги гледам младите моми всяка втора разхожда миризлив пес, някой по два три.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правенето лесно ама после гледането е проблем. Широко му е около врата на човека. Нека богаташите да имат по много деца за тях не е проблем, че утре няма да има кой да бачка:)
42
1
 
6
 
! Отговори
То убаво преди 1 година
Ама кой да ги прави тия бебета? Само джаагали останаха. При белите къде са мъжете и жените? То не останаха. Я има 5% я не. Всичко друго е ***, наркомани, пълен брак.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск тия бебета искат храна ,а от къде ?
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко по не стават хората, толкова повече се множат, тоя е полезен колкото един плевел
39
1
 
9
 
! Отговори
Мъск Мъсков преди 1 година
Правете бебета, да можем ние да ги чипиираме, те да хрупкат ГМО и да ги програмираме в съвременни био-роботи и наши роби, които да ни слугуват!
38
1
 
3
 
! Отговори
Gargata преди 1 година
Pri krizite,pandemiite,klima promenite, bezparichieto ,zaplahite ot golemi voini i 8 miliardnoto veche naselenie she go pitam evreina zashto ne pravi poveche deca
37
1
 
3
 
! Отговори
Марга Рит преди 1 година
Май разработките на изкуствени утроби удари на камък. Друга песен е запял!
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск да отиде в центъра на Столипиново и да агитира за повече бебета!