Мъск призова света: Правете повече бебета

Без достатъчно деца ще умрем, стенейки с памперси за възрастни
29 авг 2022 18:00, Елка Василева
85
Мъск призова света: Правете повече бебета
Снимка: архив, БГНЕС

Най-богатият човек в света, предприемачът Илон Мъск, самият той баща на 10 деца, призова съвременниците си да "правят повече бебета", тъй като според него демографският спад е едно от най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен светът, предаде Франс прес.

"Повярвайте ми, кризата с бебетата е огромен проблем", заяви 51-годишният бизнесмен пред медиите в Ставангер, Норвегия, където ще участва в конференция, посветена на енергетиката.

Попитан кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсква светът, основателят на американската компания за електрически автомобили "Тесла" (Tesla) несъмнено посочи прехода към възобновяема енергия, но незабавно премина и към темата за нивото на раждаемостта, един от проблемите, към които има особен афинитет, макар и не толкова известен на широката общественост.

В западните общества, а и в гъстонаселени страни като Китай, раждаемостта постоянно се понижава най-вече заради застаряването на населението.

"Важно е хората да създават достатъчно деца, за да поддържат цивилизацията", каза той. "Говори се, че цивилизацията може да изчезне от раз или в мъки. Ако нямаме достатъчно деца, ще умрем, стенейки с памперси за възрастни. Това е депресиращо", добави Мъск.

"Така че, правете повече деца", заключи той. "Поне правете достатъчно деца, за да се поддържа населението. Не искаме населението да намалее дотолкова, че накрая да изчезне", подчерта основателят на "Тесла".

Разведен три пъти, Илон Мъск е баща на 10 деца, едно от които почина на 10 седмици. Друго от децата му, дъщеря трансджендър, депозира неотдавна официална молба за смяна на фамилията заедно с тази на пола, за да прекъсне всички връзки с баща си.

Американските медии разкриха неотдавна, че той е станал баща през ноември на близнаци от директорка в стартъпа "Нюралинк" (Neuralink), няколко седмици преди раждането на Екса Дарк Сидириъл Мъск, дъщеря му от певицата Граймс.

Пристигайки с частния си самолет в Ставангер, Илон Мъск заяви също, че планетата все още има нужда от източници на енергия от изкопаеми горива.

"Гледайки реалистично, смятам, че трябва да използваме в краткосрочен план петрола и газа, тъй като, ако не го направим, цивилизацията ще рухне, особено сега със санкциите срещу Русия", коментира той. "В този момент би било оправдано да се проучват повече въглеводороди в Норвегия", подчерта Мъск.

Скандинавската страна, която е най-големият производител на петрол и природен газ в Западна Европа, получава много заявки от другите европейски страни, обхванати от енергийна криза и желаещи да сложат край на енергийната си зависимост от Русия, отбелязва АФП.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
7
 
! Отговори
А ДАНО ! преди 1 година
Ама надали . . . И съдиите , и затворите , и полицията и военните искат повече деца ! Имаш съвпадение с техните искания . НА ПОСОЧЕНИТЕ ЩЕ КАЖА ЧЕ ОТДАВНА ЗНАЕМ ЗА ВАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ ОБАЧЕ НЯМАААА ! НИЕ ОТДАВНА ВЗЕХМЕ МЕРКИ ДА НЯМАМЕ ДЕЦА ЗА ВАС . . .
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почвай да ми плащаш сметките и издръжката им, и ще направя колкото кажеш.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 - Като кажеш "американците", нали се сещаш, че не са еднородна маса, ами са буквално разкъсани на няколко лагера, борещи се за доминация?
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да мрънкате по цял ден, че сте бедни, намерете начин да сте по-заможни.
31
13
 
15
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 година
По мое време се правеха най много бебета,оставих ви държава с 9 милиона население а сега се топите като лански сняг!!
30
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск е пич!
29
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Ми следващата година световното население ще стигне 8 милиарда, какво още иска? В моето детство през 90-те учихме, че хората по света са 4 милиарда, значи сме се удвоили само за 30 години. Тогава учихме, че ще стигнем 9 млрд през 2050, май тази цифра ще се получи далеч по-рано! Нужен е контрол, защото ресурсите на Земята не са безкрайни, нито горите, които намаляват с всяка изминала година, цели биологични видове се затриват...
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами да го пробва човек, ама няма да забременее..
27
2
 
10
 
! Отговори
4343 преди 1 година
Да правим деца,ама момите искат да ги гълтат бре! хахаха
26
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 година
Млад е . Евее му се ... Търси си оправдание. п.с. Абе, какво стана с мениджърката на компанията му дето я беше заплодил ... А на оня от Гугъл сето се разведе с жена си щото Мъск и опрашил цветенцето че чак и пръснал саксийката ... А дето все още че е женен за оня Грамаж ... ама сега ходел с някаква манекенка , щото бракът му бил "разкрепостен" .... както казах. Еввее му се на Мъск че две не вижда. Пуска такива "новини" по медиите и ЧАКА ОФЕРТИ.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"гаври се с бедните за да станат по-бедни" Не, гаври се с бедните щото може и щото си го заслужавате
24
3
 
10
 
! Отговори
Мхмм преди 1 година
5 деца с 2500 лв? Ако си и с ипотека - 800, остават 1700 лв. И 5 деца ще мизерстват. Не говори без да знаеш. Една частна градина е 900 месечно. Явно нямаш дете и си мислиш, че го правиш, а то се гледа само.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е всички конспиратори, които цяла година бълваха всевъзможни *** теории за редуциране на населението, да се извинят и да си посипят главите с пепел, тъй като не само нямаше никакво редуциране на населението, но и дори американците забраниха абортите, които са един от инструментите за такова редуциране! Времената са динамични, днес всички разбирате от война, но само преди години заливахте форумите с всевъзможните ви налудничави теории, които се оказаха ИЗМАМАТА НА ВЕКА!
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чета коментарите почвам да се радвам, че българската нация е на изчезване. Такива "капацитети" по-добре да не се възпроизвеждат
21
0
 
1
 
! Отговори
ф преди 1 година
До СветътС баклави.
20
2
 
4
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Да дойде той да гледа деца със заплата 2500-3000лв да го видим. То като си милиардер и живееш в САЩ е лесно.
19
2
 
1
 
! Отговори
Име преди 1 година
До 12, този е продукт на злото, и не е само той де.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той все още си мисли че живее в компютърна симулация.
17
1
 
14
 
! Отговори
32 г ерген безработе преди 1 година
коя жена ще ме вземе като нямам лев в джоба бе бате?
16
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 1 година
Нали според някои хубавци Земята е пренаселена?! Тоя яко му хлопат дъските.

Спонсорирани публикации