Хотелиерите на юг очакват заетост през септември, цените - с 20% по-ниски

Средната продължителност на почивката тази година е била 6 дни
58
Хотелиерите на юг очакват заетост през септември, цените - с 20% по-ниски
Снимка: БГНЕС

Хотелските бази по Южното Черноморие очакват добра заетост и през септември. Резервациите са предплатени, а в бранша се надяват на хубаво време. Почивката е с около 20% по-евтина от цените в пиковия сезон.

90% българи, останалите румънци, поляци и унгарци са гостували това лято в хотела в Обзор, чиито мениджър е Елена Груева. Резервации имат поне до средата на септември.

Още по темата

„Очакваме сезонът да продължи, естествено не на 100% заетост на базите, но се надяваме на хубаво време, спокойно море и поне до 10-15 септември да има добра заетост на базите. Резервациите са предплатени, но всичко зависи от това колко стабилно ще бъде и времето“, каза тя пред БНР.

Цените през септември там ще са с около 20% по-ниски спрямо тези в пик сезона. В Приморско също чакат още летовници, казва кметът Димитър Германов.  

„Тази година хотелите, които предлагат услугата ол-инклузив имат по-висока запълняемост, което показва, че хората се преориентират при една такава нестабилна финансова среда там, където всичко им е осигурено“, посочи той.
Хотелиери определят сезона като тежък, белязан от инфлация, политическа нестабилност, коронавирус.

Според Елена Груева с промоции и акции цените на нощувките това лято са били с не повече от 10-12% по-високи от миналата година, докато разходите на хотелиерите са три пъти повече.

Средната продължителност на почивката тази година е била 6 дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: мореЧерномориепочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не знам каква заетост очакват при положение, че най-големият Полски туроператор прекрати чартърната си програма след 3 септември.... а някой от по-големите хотели са обявили че затварят на 14-20 септември, в други ще се прави ремонт след тази дата, защо не го проверявате с някой който найстина знае какво става???
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви помиари се оказаха българите... ходят да пълнят гушите на поробителите си. мръсен, долен народ е този. туркомани, гъркомани, американци, канадци... но само НЕ и българи! Няма такава държава..
44
4
 
0
 
! Отговори
Мушан преди 1 година
Айде сега от селията вече заредиха багажниците с доматиьето и кренвиршите и тръгват да ги ядат на евтинко на вестник по гръцките камънаци.
43
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
Утре палим към Гърция, нашите и без пари да ме канят ,няма да им стъпим !
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те от МОН нека да направят учбната година от 1 септември, пък ще видите тогава една заетост през топлия септември. Няма такива ма_лоумници като другарите в МОН.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам евтините цени от Варна 9.90 бира и 6.70 9,5 л. на плажа! В супера естествено за тези цени получаваш 15-кратното количества и повече даже! Това е българския бизнес! За това в някои страни линчуват публично!
40
0
 
11
 
! Отговори
20% преди 1 година
Което ознчава , същите , нали все пак сме в най-корумпираната държава , не ме разсмивайте , знаем си ромските / вече български/ номера .
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На юг предлагат ядене и пиене почти денонощно в така наречените хотели. Това е. Друго нема. Закуска, пред_обедна закуска, обед, следобедна закуска, пици постоянно на плажа към хотела и питиета, вечеря, късни садвичи за много гладните след 23.00 и т.н. Това е нашенския патриот.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Продължаваме поскъпването, цените септември с 20% отстъпка, са с 30% по-високи от миналия август.
37
1
 
16
 
! Отговори
от 30 и 31 преди 1 година
Да. Забравих и аз да спомена това, че на Перамос всяко заведение си имаше голям безплатен паркинг, а повечето даже бяха направили и заслони, да е на сянка колата. Тоалетни и душове (и то чисти и подържани) навсякъде, а тук на Каваците нямаше в никое заведение (или поне казваха, че не работят).
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе бежанците не вършат ли работа заетостта по хотелите ще е целогодишна стига да има кой да плаща мурафета.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отелиерите на юг очакват заетост през септември" - а времето какво ще каже - ще ви полея с малко дъждец :)
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като погледна снимката и ми призлява.
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента съм на Proti Ammoudia beach, на няколко километра от Олимпиада. Тюркоазена вода с прекрасен пясъчен плаж. Има платена и безплатна зона, тоалетни, съблекалня, душ, паркинг и, о чудо, никой не ти иска пари за паркинг, тоалетна и пр. базови неща. На платената зона срещу 20-25 евро ще вземам сандвичи и напитки, достатъчни за цял ден плаж(толкова е само сянката на нашето море). Докато не получа нещо подобно като услуга - без моите пари на мутроморието.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34Е, ти си баровец.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък изкарах две седмици в Турция,то не бяха екскурзии,то не беше чудо,то не беше професионална програма с артисти от цял свят,а фестивала в Анталия тази година беше уникален,храната няма какво да коментираме,такова изобилие на ястия няма никъде.В Испания 5 звездни хотели не могат да настигнат турците.И Гърция е хубаво,но могат да предложат повече.Следващото ми приключение е парапланер в Олюдениз,изживяването е незабравимо.Каньоните на Турция са уникат и сравнително близо,инфраструктурата -топ
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Септември е рай в егейското.Толкова бистр вода няма никъде.Гледайте по камерите какво става в Кулата
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък не предпочитам къщи за гости,но виж къщи в комплекси с ресторанти и барове ,театър и анимация колкото искаш при съседите.Да кажеш ,че е камънак,зависи къде си ходил ,но плажове и в Гърция и Турция са в топ най-добрите по света.Там отидете ако решите и после може да правите сравнения.
28
0
 
13
 
! Отговори
от 30 преди 1 година
И компания от 4 човека тук на Каваците на плажа оставяхме по около 200-220 лв за храни и напитки, там същите хора оставяхме по около 120-130 евро на плажа. Тук в заведения в Созопол вечер сметките ни бяха по около 180 - 200 лв, там по заведенията вечер сметките ни бяха около 120-140 евро. Предимно храна и по-малко алкохол, но качеството на храната там (морската) е много по-добро и разнообразието голямо. Обслужването също е по-добро.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ходя и на нашето, ходя и в Гърция. Тази година бях на Каваците и след това на Неа Перамос. На Каваците плажа ми е от любимите, но храната по заведенията на плажа е на почти същите цени като в Гърция ( Liquid bar и Peponi bar). Един клуб сандвич там 7-9 евро и добре като количество и качество, а тук бургера беше 15 лв и не струваше. По ресторантите там и в Созопол разликата в цената също е минимална. Да, бирата там на плажа е 5 евро, но пък водата е чиста, пясъка е като тук и обслужването е 6

Спонсорирани публикации