Хотелиерите на юг очакват заетост през септември, цените - с 20% по-ниски

Средната продължителност на почивката тази година е била 6 дни
58
Хотелиерите на юг очакват заетост през септември, цените - с 20% по-ниски
Снимка: БГНЕС

Хотелските бази по Южното Черноморие очакват добра заетост и през септември. Резервациите са предплатени, а в бранша се надяват на хубаво време. Почивката е с около 20% по-евтина от цените в пиковия сезон.

90% българи, останалите румънци, поляци и унгарци са гостували това лято в хотела в Обзор, чиито мениджър е Елена Груева. Резервации имат поне до средата на септември.

Още по темата

„Очакваме сезонът да продължи, естествено не на 100% заетост на базите, но се надяваме на хубаво време, спокойно море и поне до 10-15 септември да има добра заетост на базите. Резервациите са предплатени, но всичко зависи от това колко стабилно ще бъде и времето“, каза тя пред БНР.

Цените през септември там ще са с около 20% по-ниски спрямо тези в пик сезона. В Приморско също чакат още летовници, казва кметът Димитър Германов.  

„Тази година хотелите, които предлагат услугата ол-инклузив имат по-висока запълняемост, което показва, че хората се преориентират при една такава нестабилна финансова среда там, където всичко им е осигурено“, посочи той.
Хотелиери определят сезона като тежък, белязан от инфлация, политическа нестабилност, коронавирус.

Според Елена Груева с промоции и акции цените на нощувките това лято са били с не повече от 10-12% по-високи от миналата година, докато разходите на хотелиерите са три пъти повече.

Средната продължителност на почивката тази година е била 6 дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: мореЧерномориепочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без пари излиза морето тази година, но целия септември там пак ще е фраш. Добре поне, че учебната година започва на първи септември в някои държави. До догодина!
25
12
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До ***, Аз отивам ,но не на хотел, а на къща за гости в Несебър. Вие си ходете по селата на византия без нищо, но аз предпочитам дори и да вали да имам забавления. Наистина доста хотели са за разрушаване, но кой ви кара да ходите там? Кристални води заради солта и това че няма пясък а някакви камъни в огромна част от северното беломорие....ми хубаво който го кефи да ходи. Единствено на риба ни бият, но нямат нашия калкан. За парите...за какво ви е да ходите на забити чадъри? Септември е :)
24
3
 
3
 
! Отговори
Чо Банов преди 1 година
Трябва да има баланс между платено и получено от туриста. Никой не иска туристи, които паразитират върху изградената местна туристическа система, без да допринасят за развитието й с похарчени пари.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И септември дойде.
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се подигравате на хората ,които искат да получат нещо в замяна на парите си??? Ясно е ,че фрапето не е определящо ,а услугата като цяло.Естествено,че ще предпочетат да ги поглезят дори с едно фрапе ,но с него имаш свободно място и пространство на хубав плаж с кристални води.При нас ни фрапе,мръсни плажове ,мръсно море ,обикаляш като луд да търсиш къде да ядеш,че повечето са гола-вода,няма къде да спреш колата,мръсни курорти,с малки изключения като Албена и района...
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без пари да се пуснат,повече не стъпвам ,качеството е под всякаква критика
20
5
 
17
 
! Отговори
Емили(лчо) преди 1 година
не знам на какви гъби си,но доста добре си изкарваме ние българите по чужди курорти. Предпочитаме ги пред бетономорието,прясно размразена предковидна храна и сбирщайн от най - изпадналите европейските села, чиито стандарт е сравним със София!В началото на февруари бяхме на Сен Мартен, може към декември да направим круизче по НГ!Знаем как да се държим,когато получаване качествено обслужване го оценяваме,почивката е пълноценна без бг хотелиерчета,ревящи за държавна помощ и липса на персонал :)
19
3
 
7
 
! Отговори
марта преди 1 година
Бушмен Назиров и той очаква 20 процента намаление и той така върти по курортите, върти откъм Йонийско, откъм Адриатическо море и накрая се събужда с черпака в супата.
18
11
 
9
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 1 година
И който не е стъпвал в Гърция, разбра, кое най-евтиното на плажа, поръчвано от българите, за да заемат чадър, и да киснат цял ден - прословутото ФРАПЕ, знаем и за шеговитите клетви, които си разменят гърчолята с бизнес на плажа - "Да ти дойдат два автобуса българи "
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емилчо,това са онези които в повечето случаи излизат за първи път ,което е нормално за нашата народопсихология т.е робска.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма начин,ей къде са Турция и Гърция и не е до парите.Както едните така и другите предлагат услуги каквито у нас няма.Първо посетих у нас и казах ,,никога вече" за пореден път.Добре ,че след това се придвижих към Анталия ,та лятото взе да изглежда безкрайно интересно ,а живота прекрасен.Сега по Йонийско море ще завъртя от към гръцко и може да се каже ,че си прекарвам екстра.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не би хотелиерите да са се отказали да реват и да рекетират държавата за помощи? Не вярвам. То и предишния сезон си беше Ок, но после почнаха претенциите
14
17
 
7
 
! Отговори
Емилчо Лаков преди 1 година
Българите по чуждите курорти може да ги познаеш отдалеч, оглеждат се притеснено, все едно ги е страх да не съборят нещо, и да ги накарат да го плащат:) И на езика им постоянно виси въпроса "Тука плаща ли се ?"
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хотелиери определят сезона като тежък, белязан от инфлация, политическа нестабилност, коронавирус.Затова гърците отбелязват рекорден сезон по брой туристи и приходи. Да загиват тия смешници с 3лв водичка в ресторанта.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Камелия Цветанова - авторката май са и дали 4 дни по празниците бонус в някой коптор в Китен, за тва реве като вдовица за РУК
11
2
 
21
 
! Отговори
puter преди 1 година
Едно време на морето всичко беше безплатно.Ходехме с карти от заводите които построиха хотелите и почивните бази.Но едни добри хора ги откраднаха,и иние предпочетохме скъпите гръцки и турски хотели построени със чрстно изкарани пари. Докато не го направят безплатно шитморието,все у гръцко ке одим.Аде ясу на масу.
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гърция в ресторант на крайбрежна уличка бирата е 3 евро поставена в кофичка с лед. В бг на плажа топла бира 6+ лв. Същото е на плажа в Гърция 3 евро бира в лед + безплатен чадър и шезлонг. В бг 6+ лв. топла бира + 30 лв. чадър и шезлонг. АйСектир
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздрави от Бодрум ;)
7
1
 
19
 
! Отговори
дребен търговец море преди 1 година
Екстра беше Сезона! Алчни тарикати фалираха! Честито!

Спонсорирани публикации