Есенни прически - на какво да заложат червенокоските?

Миранда Хобс от „Сексът и градът“ ни вдъхновява с цвета си
8
Есенни прически - на какво да заложат червенокоските?
IStockphoto

Няма точно преброяване на текущата червенокоса популация на Земята, но въз основа на разпространението на свързаната с нея генна мутация, великолепната тъмночервена коса засяга по-малко от два процента от световното население. И все пак, някои версии на цвета – от пикантна череша до неонова мандарина и канелен сайдер – започват все по-често да се желаят в салоните, като червенокосият стил набира огромна популярност.

 
За повече от половината от 11-те си години в салона за красота, колористката Анджела Хейзълтън може да си спомни, че е правила една, може би две коси с червено. Напоследък клиентките, които искат този цвят, са поне по една на ден. Сред звездите също се наблюдава любов към нюанса, като Джиджи Хадид изпробва канелен сайдер, след като гледа „Кралски гамбит“ по Netflix. Зендая пък избра по-вишневи кичури, за да промотира новия „Спайдърмен“.
 
Според Хейзълтън, интересът към червения цвят ще става все по-голям, като много от дамите ще залагат на различни негови вариации. Допълва, че класическото яркочервено ще отстъпи мястото си на върха, като все повече се търсят нестандартни предложения с интересни имена.
 
Прически за есен 2022 – няколко идеи за червенокоси

Черешово-кестеняво
 
Цвят: Високонаситено кестеняво.
 
Визията: Миранда Хобс от „Сексът и градът“
 
Методът: Хейзълтън вярва, че червената коса може да се носи от всеки, но оценяването на подтоновете на кожата ви може да помогне за стесняване на възможностите. Хората с по-топли тонове са за по-ярък, по-оранжев цвят, тези с хладни тонове – синьо кестеняво.
 
Този конкретен пурпурен нюанс е вдъхновен от работата на Хейзълтън в шоуто на HBO „Съпругата на пътешественика във времето“, където тя трябва да създаде вариации от червени коси, които да светят на естествена светлина. Дори след дълга нощ на работа в подземията на домашния ѝ салон, всяка перука от сериала не била завършена докато не се види на слънчева светлина на следващия ден.
 
Канелен сайдер
 
Цвят: Класическа напитка от джинджифил.

Визията: Джулиан Мур
 
Методът: За тази прическа Хейзълтън – с подкрепата на колористи колеги – избели и боядиса пет перуки в спектър от пет различни червени нюанса, всички по модела на естествено тъмнорусата Линдзи Уиксън. Резултатът е пикантен нюанс на лека брюнетка.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Алито масажиста преди 1 година
А долу дали е със същия цвят?както казват ирландците за тех-фаиър бетуийн легз.
1
6
 
1
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Бенбенокия:)))