Ужас в Канада: 10 убити и 15 ранени след координирана атака

Жертвите са открити на 13 места
Обновена: 5 сеп 2022 10:38 | 5 сеп 2022 07:13, Нели Христова
81
Ужас в Канада: 10 убити и 15 ранени след координирана атака
Снимка: БГНЕС

Най-малко 10 души са убити, а други 15 са ранени при намушкване с ножове в централната част на канадската провинция Саскечуан, съобщиха от полицията.

Жертвите са открити на 13 различни места, включително сред племето крий в Джеймс Смит и в близкия Уелдън.

Двама души са заподозрени за престъплението - Деймиън Сандерсън, 31 г., и Майлс Сандерсън, 30 г. Те са в неизвестност и се смятат за въоръжени и опасни.

На жителите е наредено да се укрият на безопасно място, докато мащабното издирване продължава в цялата обширна провинция.

"Не напускайте обезопасеното място. Бъдете предпазливи и не допускайте други хора в жилището си", съобщи в Туитър Кралската канадска конна полиция (RCMP) на Саскечуан.

Създадени са контролно-пропускателни пунктове, на които полицията проверява документите за самоличност на пътниците, а шофьорите са призовани да не качват стопаджии.

Извънредно положение е обявено в Джеймс Смит крий - коренна общност с около 2000 жители североизточно от Уелдън, където живеят около 200 души.

А до всички мобилни телефони в провинциите Саскечуан, Манитоба и Албърта - огромен регион с размер почти половината от Европа - е изпратено предупреждение за опасни хора.

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо определи нападението като "ужасяващо и сърцераздирателно". "Мисля за тези, които са загубили любим човек, и за тези, които са били ранени", написа той в Туитър.

На брифинг в неделя вечерта полицията заяви, че може да има още ранени, които са се придвижили до болници сами и ги призова да се свържат с властите.

Ронда Блекмор, командващ офицер на RCMP в Саскечуан, заяви, че някои хора може да са били набелязани от двамата заподозрени, докато за други се смята, че са били "нападнати случайно".

Първото спешно обаждане в полицията е подадено в 05:40 ч. местно време в неделя (11:40 ч. по Гринуич) в столицата на провинцията Реджина, на около 280 км южно от Уелдън, обясни тя. "Заподозрените може да са в черен Нисан Роуг", каза Блекмор, като предупреди всеки, който види мъжете, да стои настрана. "Те се считат за въоръжени и много опасни... Ако видите заподозрените или техния автомобил, не се приближавайте до тях, незабавно напуснете района и се обадете на 911".

Тя заяви, че "местоположението и посоката на движение на заподозрените не са известни", като добави: "Ето защо е необходимо всички в провинцията да останат бдителни". Блекмор подчерта, че полицията "отделя максимален брой ресурси за това разследване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
29
 
! Отговори
Mack the Knife преди 1 година
Леле-мале! Тия двамата, ако бяха трима сигурно властите щяха да наложат локдаун.
38
8
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
тези момчета са от една племенна общност чертите на лицето им подсказватот кое племе са тука няма новина това се нарича евроценности
37
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западни ценности, тук така кога?
36
8
 
20
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Мина модата на кромид връщаме атентатите. Смърт на медицинските комунисти и техните дъщери либералите. Очаквайте в западнала европа рязане на тикви,а в блятная взривове по метрата. Важно е да се гонят крайно-десните ,а арабески, ногери и латиносни може да убиват и насилват.
35
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На претръпналите четрихилядници да им кажем, че става дума за Канада, не САЩ. Недейте да се излагате като със статията в Йоханесбург да обяснявате, че Меркел е виновна хахахах неграмотници
34
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия на снимката ми мязат на нашите римляни, имат боя и двамата, но пък името е Sanderson, което е скандинавско. Не са латиноси, не са и индианци. Леле мале, кви са тия бря?!
33
5
 
18
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Преди либераслъка да вземе да облъчва - колко лош е белия човек... Да поясним. Тва не са бели. Трудно е от нескопосаните снимки да определим , но са или инди*нци, както много форумци писаха, или латиноси.
32
2
 
11
 
! Отговори
2 преди 1 година
До АнонименНямат индиански имидж.От Латинската са.Посвещават индианците в техните миризми!
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия на снимката по критериите за фотографска лицева престъпност, им давам 10/10
30
4
 
15
 
! Отговори
2 преди 1 година
Няма хипотези за причините , нито тъмноруси ли са или...!Как тъй без причина ще изколят толкова народ?Нещо ми подсказва от подсъзнанието , че пак става дума за пари и пазар на наркотици , проституция,но без оръжия-клането е с ножове ,което значи че нямат пушкала.Може и на расова основа щото и там са една кашальотина от бои.
29
3
 
25
 
! Отговори
аZ-ът преди 1 година
У либерастията е така. Подтискането на свободата да мислиш и да говориш , създаването на изкуствено равенство между хората, нуждата да лицемерничиш заради т.нар. cancel culture... Тва ражда дисбаланси в обществото. Натрупва се огромно напрежение, което трябва да избие някъде....
28
0
 
11
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 1 година
И по черноморието много ножари се навъдиха
27
5
 
22
 
! Отговори
Уотсън преди 1 година
Евроатлантически ценности, сър
26
4
 
30
 
! Отговори
Долу сащ! преди 1 година
CS на живо, ценности..... Само да попитам соросогадите глобалисти, колко такива случая има в източна европа след 1989 въпреки тежкия преход.....
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Огнестрелното оръжие е право на всеки човек, а не само за охрана на политици и богаташи.
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24, що ще заминавам за Раша или закъдето и да било? Аз съм българин и живея в България. Заминаването е във вашите глобалистки шороошоидни глави - да няма човек род и родина, да е гражданин на света, без идентичност и значение къде живее.
23
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 Тазът То за това първите коментари са по "темата". Русоробите почнаха да развиват теориите си за лошия запад.
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Два пъти съм ходил в Канада за по няколко дни като турист. Не съм живял продължително там. Изводът ми - като цяло тъъпня! Две хубави неща имат - уникално красива природа и добра здравна система. Другото е лееш, бате! Торонто мяза на гниилоч, мръсни улици, сбирщайн от безработни имигранти, скъпотия, отчуждение, индивидуализъм. Освен да се напиеш в петък-събота или да грабнеш ножа и да почнеш да колиш невинен народ, друго няма интересни за правене в канадския либерален концлагер.
21
3
 
28
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Глей кво нещо е прогресист - либерастът .... вместо да се коментира статията по същество, либераслъка отговаря, слаб*умно с опорката - прави сте лошо е у Северна Америка, ама у Раша било по лошо ... Вие верно сте неква секта...
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям индианците,нека България да не купува газ от Канада

Спонсорирани публикации