Чарлз: Мой дълг е да се тревожа за всички и живота им в тази страна

Той е наясно с потенциалната тежест на кралската власт
9 сеп 2022 12:15, Елка Василева
30
Чарлз: Мой дълг е да се тревожа за всички и живота им в тази страна
Снимка: архив, БГНЕС

Принцът на Уелс израства, знаейки, че съдбата му е да стане крал и той ще поеме тази отговорност след смъртта на майка си, предаде ДПА.

Още по темата
На тригодишна възраст той става престолонаследник и поемайки ролята на първия в реда за наследяване на трона, го очаква цял живот на подготовка за това да носи короната. По този повод неговият приятел Никълъс Соумс казва: "Да бъдеш наследник на трона не е амбиция, а дълг, който ще го сполети в тъжен момент по-късно през неговия живот".

"Принц Чарлз е далеч по-наясно с потенциалната тежест на кралската власт, отколкото с нейните удоволствия", пише Джонатан Димбълби в неговата биография.

"Ако в определен момент в далечното бъдеще наследя мама, тогава очевидно ще направя всичко по силите си, за да изпълня тази роля… Понякога си мечтаеш за нещата, които би могъл да направиш", цитира Димбълби думите на Чарлз.

Престолонаследникът добавил, че "има огромна тежест на очаквания", с която е много трудно да се свикне, но че той е бил възпитан да усеща един специален дълг към страната. "Трудното е, че неизбежно човек през по-голямата част от времето усеща, че не е достоен", казал още Чарлз.

Димбълби каза, че въпреки проблемите в личния му живот и интензивния медиен интерес Чарлз никога не е обмислял сериозно да се откаже от своя дълг. През 2013 г. се появиха съобщения, отречени от канцеларията на престолонаследника, че принцът вярвал, че да станеш крал е равносилно на "затвор".

Журналистката Катрин Майър, която получила рядко предоставян достъп до Чарлз, каза, че той "безрадостно" увеличавал своето натоварване с кралска работа, докато се подготвял за ролята си на монарх и че "няма търпение да свърши колкото се може повече" предварително. "Той далеч не е нетърпелив да поеме короната, а вече усеща нейната тежест и се тревожи за нейното въздействие върху работата, която върши", каза Майър.

"От много, много години, всъщност откакто се помня, имам това необикновено усещане, че искам да лекувам и да подобря нещата. Повече от всичко усещам, че е мой дълг да се тревожа за всички и техния живот в тази страна, да се опитвам намеря начин да подобря нещата, ако мога", казва Чарлз.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Англия /22/ Тук хейти само един, използва различни никове и изглежда не се занимава с друго, освен да броди по цял ден из форумите. Тук се задържа най-дълго, защото изглежда му е най-лесно да влиза и кой знае защо не го трият. Останалите хейтъри се обаждат много рядко и не пишат десетки коментари под една и съща статия.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния *** служещ на Икономическия форрум.Да се затвори в някое мазе на замъка си и да се тревожи тихо без да безпокои хората с плана за тотална тирания на хората.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ох нидей....
25
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До 999...ами най-вероятно ще доведат до тревожност на всички,за които Тхе Кингът и жъ са "тревожи"..Проблема на СЪВРЕМЕННИТЕ монарси е как в тоя свят,"разлаган" от РЕПУБЛИКАНСТВОТО,да успеят да оцелеят "коронясаните"..
24
6
 
8
 
! Отговори
ай сиктир преди 1 година
Стига сте ни занимавали с тия английски uзpoди! Кажете нещо за наближаващите глад и студ.
23
0
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 година
Интересно,дали от трвоженето за всички ще произтекат някакви действия,които да дадат ефект.
22
1
 
5
 
! Отговори
Англия преди 1 година
Хахахахаха
21
6
 
7
 
! Отговори
Англия преди 1 година
Колко злоба и простотия има в тая държава БГ. затова си заслужаваме беднотията. Българина е свикнал да злобее и плюе по всеки и всичко само в собствената си *** не гледа и как да я оправи. Комплекс за малоценност страх да излезе и изкаже мнение силно, а се крие зад клавиатурата и чака някой да дойде и му оправи собствената държава. Плювайте и слагайте минуси това само ще докаже написаното по горе.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те майка му не е била топла, че да изстине. Влечугите са студенокръвни. От кога чака да седне на трона... А и камилата му и тя за туй чака. да стане кралица... Еххх на стари години им се сбъдна желанието. Сега парите пак ще сменят. Всеки път милиарди правят от това
19
5
 
8
 
! Отговори
Като го гледам преди 1 година
Направо е одрал кожата на майка си. Типичен рептил.
18
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това какво е работило през живота си освен да яде и пие много ни интересуванеговия дълг
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колкото се тревожеше за Дияна, този се тревожи единствено за банковата си сметка, затова и майка му до сетния си дъх не абдикира в негова полза. Ако не беше толкова такъв, сега да е жива
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1800 бомби се помнят .Британия и САЩ най злите гнусни страни в света
15
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
какво чакате от човек които е взел пари от брата на Бен Ладен
14
4
 
17
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Колкото Тиквата се тревожи само за чекмеджетата :)))
13
15
 
9
 
! Отговори
Тежка е Царската преди 1 година
Корона, отговорност е Царската власт, но все пак да пожелаем успех и здраве на новия Крал на Англия - Чарлз Трети!
12
3
 
9
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Чист натурален издухалец... ===)))
11
2
 
8
 
! Отговори
лОрд Евгени Минчев преди 1 година
еЙйй,на кой ме оставиии Бабоооо,не м'оа се спра да рева!Ей мадритски комарджия,ако ходиш на опелото,да ме вземеш и мен,Мони да не ме забравиш?!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България пък никой няма дълг да се тревожи за нищо друго, освен за себе си. Затова просперираме, а британците затъват. Глупави хора са тия аристократи.
9
6
 
3
 
! Отговори
Хомеопат преди 1 година
Принц Чарлс ще реши проблемите с лошата и недостатъчна здравна помощ на острова. Ще излекува всички с вълшебната хомеопатия, с която лекува и конете си, с помощта на главния кралски хомеопат.

Спонсорирани публикации