БСП свиква национален конгрес

Това обяви Явор Божанков
8 окт 2022 18:52, Росен Стойчев
36
БСП свиква национален конгрес
Снимка: БГНЕС

На 11 и 12 февруари ще има национален конгрес на БСП, на който ще се потърсят причините за по-ниския изборен резултат. Въпросът с устава на партията е поставен, но не се знае какви промени ще бъдат направени. Това каза Явор Божанков от БСП за Нова Нюз.

"Звучи ми нелепо Кирил Добрев - човекът, който носи отговорност за имиджа, който дълго време трябваше да чистим, да отправя критика. 

Още по темата
Успяхме да докажем, че сме алтернатива. Трябва да се направи вътрешна реформа, която да даде стабилна перспектива. У От партия на статуквото се превърнахме в партия на промяната. Загубата ни е само един депутат, но сме увеличили доверието си", подчерта той.

По думите му България е в много тежка ситуация. "Отговорност на всяка политическа сила е да излъчва стабилност. ПП се опита да си припише социалните ни политики, а ние не бяхме достатъчно твърди в позициите си", разкри Божанков. И допълни, че БСП не може да се коалира с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

"Не сме получили покана от ГЕРБ, а и сме заявили, че няма да участваме в разговори с тях. Те бяха и остават част от проблема, а не от неговото решение. ПП представиха част от нашата социална програма. Правителство на малцинството не е възможно в парламентарна република, по-скоро е възможен скрит партньор. Служебният кабинет атакува всички, които някога подкрепяха Радев. Нямаме нужда от този тон сега", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 година
До ДА НИ Е ЧЕСТИТО!За *** Бойко си е виновен, че го пусна напред, като му извади насреща Цецка Цачева. Сега да му сърба попарите дето направи с Киро и Асен. Нинова няма никаква заслуга за каквото и да е. И все пак успя да се изтъргува изгодно и да се докопа за малко до яслата
26
0
 
0
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 година
*** дати са си избрали. По-добре на 14,02, макар че 02,02 по им отива. Иначе на Божанката халката и на Нинова топките са в пълен синхрон
25
1
 
4
 
! Отговори
ДА НИ Е ЧЕСТИТО! преди 1 година
НИНОВА ДОКАРА ФААТМАКА, ТОЙ ДОКАРА КИРО И АСЕН, ТЕ ДОКАРАХА ХАОСА И РАЗРУХАТА!
24
1
 
3
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 1 година
Изяgaт ce egни gpyrи kaт' nonoви npaceтa y бypkaн...
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнито на конгреса: таз фирма аз не съм е създала, но аз ще я закрия!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
На конгреса техноимпексовица да не би да си подаде оставката ? Заради това ,че отидоха на пета позиция ?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е в тежко положение и заради БСП, но не и заради БСП, водено от Нинова. БСП на Станишев и Миков водеше откровено дясна политика и двамата носят основна вина за ограбването на народа и задълбочаването на социалните неравенства, както и за разрушаване на доверието към партията. Станишев въведе плоския данък и разби българското образование, за другите омерзителни антисоциални закони питайте Мая Манолова...Кураж и здраве за Нинова, достойна българка и достоен политик!
20
2
 
3
 
! Отговори
НА КОНГРЕСА : преди 1 година
ЩЕ СТАНЕ РИТУАЛНОТО ИЗМИВАНЕ НА УС РАНИЯ ДИРНИК НА КРУШОВИЦАТА ОТ ИЗБОРИТЕ И ПАРФЮМИРАНЕ С ОДЕКОЛОНА НА "ПРОМЯНАТА --НА КИРЧО И КОКОРЧО" ЩОТО Е НАЙ- ДОХОДЕН...
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да очакват, електората им намалява всяка година заради ЕГН-то, не са привлекателни за младите, те са от статуквото, номенклатурчици и апаратчици, вървят към естествения изход, а именно канала на историята.
18
1
 
7
 
! Отговори
лозунг на бсп преди 1 година
загубихме но спечелихме !
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От с. Крушовица са доволни че тая е у София а не там!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, предстои официално закриване на комунистическата партия. За народа зрелища /сеир/, за Нинова и сие - регистрация на борсата, За червения бизнес - въздишка на облекчение. Вече никой няма да им натяква как тати и дядо заграбиха икономическия ресурс на страната. Няма партия - няма история Архивите отдавна са изчезнали. За народа - кана вода от хладилника и надежда, че комунонаследниците няма да са толкова нагли като родителите си. Нещо да съм пропуснал. А, държавата? МАЙНАТА И
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор за Нинова ,Борисов, Гешев ,Цацаров Доган , Цветанов ,Иванов, Петков и Василев.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП се превърна в кокошарник. Нинова през последните години 5 пъти обещаваше да подаде оставка и се измяташе като чамова дъска. Партийка с 25 депутата не е фактор за държавата.
13
3
 
8
 
! Отговори
☺ преди 1 година
България е в тежко положение заради бсп. Те обаче ще ни оправят като излъчват стсбилност? На бспарите не им пука за Бг тях ги интересува да се докопат до властта и са цоцат Това е!
12
0
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Вече не знам, кои искат президентска и кои царска.
11
0
 
7
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
Някой да вижда разлика между евреите Йончева,Станишев и Едикойчев ,травеститите до Позитано пред Земеделското и конгресмените? Разбира се,че няма разлика ! Оше повече,че Главният Вибратор Шимон Сакскобурготски е обсебил некак си "духовно",сиреч управленчески "траекторуята" посочена ои-горе от мен.Всъщност става дума за евтино еврейско мерене на евреййски малки nuшленца.Туй то.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първа точка на конгреса..,,.Специалната операция в Украйна война ли е"."...Втора точка...,,БСП ...БКП ли е.."
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първа точка на конгреса..,,.Специалната операция в Украйна война лице"."...Втора точка...,,БСП ...БКП и е.."
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социализъм има където има социум в БГ няма такова нещо

Спонсорирани публикации