Рецептата Dnes: Паста с манатарки

Вкусно хапване
15 окт 2022 17:23, Михаела Лазарова
7
Рецептата Dnes: Паста с манатарки
Снимка: Istock

Продукти:

  • 500 г талиатели
  • 600-700 г манатарки
  • 35 мл зехтин
  • 2-3 скилидки чесън
  • няколко стръка магданоз
  • 100-150 г настърган пармезан
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Гъбите се почистват добре, след което се нарязват. В добре загрят тиган сложете зехтина, нарязаните наполовина скилидки чесън и гъбите. Овкусете с малко сол и черен пипер. Гответе докато гъбите се задушат леко, след това може да махнете чесъна. В блендер или кухненски робот отделете една част от задушените гъби и добавете към тях пармезана, магданоза, черен пипер и малко от водата, в която се вари пастата.

Всичко се смила, за да се получи хубав сос. Готовата паста се отцежда и слага в тигана с гъбите и към тях се добавя сосът. Всичко се разбърква хубаво на котлона за около минута, финално да се свържат всички вкусове с пастата и след това се сервира.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Семпло и преди 1 година
доста аматьорско... Дано не преварите пастата,докато спазвате "инструкциятат на опаковката" :)
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ъъъ...блендер? магданоз? мащерка? луди ли сте, сложете налко трюфел по-добре
5
2
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
А рецептата за паста с мухоморки Га ши гЪ напишете,че нямам търпение?
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбрах пастите как се вписват в цялата тая работа?!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мммм вкусно.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магданоз?!?!?!?!?! Мишето и на кулинарни курсове ли я пратихте? На тази паста с манатарки се слага МАЩЕРКА!!!!!!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еха, страхотна рецепта! Тъкмо имам едно вино.