Just Stop Oil атакуваха с оранжева боя сградата на MI5 и Bank of England

Напръскано беше и Министерството на вътрешните работи
31 окт 2022 20:20, Нели Христова
60
Just Stop Oil атакуваха с оранжева боя сградата на MI5 и Bank of England
Снимка: БГНЕС

Активистите Just Stop Oil напръскаха с оранжева боя Министерството на вътрешните работи, сградата на MI5 и Bank of England, докато ежедневните протести на групата продължават.

Групата каза, че общо шестима привърженици са атакували сградите около 8.30 сутринта в понеделник.

Още по темата

Активисти напръскаха и централата на News Corp на Лондонския мост по време на последната си поредица от протести.

Говорител на Just Stop Oil каза: "Не сме готови да стоим и да гледаме, докато всичко, което обичаме, се унищожава, докато уязвимите хора гладуват, а компаниите за изкопаеми горива и богатите печелят от нашата мизерия. Ерата на изкопаемите горива трябва отдавна да е отминала, но пълзящите пипала на интересите на изкопаемите горива продължават да корумпират нашата политика, правителство и медии, както са правили от десетилетия. Как иначе си обяснявате, че едно правителство пренебрегва разумни политики като възобновяеми енергийни източници, изолация и обществен транспорт, които биха намалили сметките ни за енергия и въглеродните ни емисии, в полза на корумпирани схеми за сондиране за нерентабилен нефт и газ за сметка на данъкоплатците?".

"Е, свършихме с просията. Действаме, за да спрем новите петрол и газ, защото това е правилното нещо", допълниха те. "Като хора имаме пълното право да защитим себе си и тези, които обичаме. Правителството има властта да сложи край на смущенията днес, като се съгласи да спре доставките на нефт и газ".

Скотланд Ярд съобщи, че редица са били арестувани след инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доживотен затвор за 2 от тези третополови деггенерратти и повече няма да четем за тях. Проблема идва от властите че толерират тези терористични НПО-та.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това черен не може да го направи :))) Сигурен съм, че това са бели англичанки, невиждали слънце през живота си...:))) Бритиш са толкова зле, че африканците им се смеят :)))
30
0
 
0
 
! Отговори
Сеирджия преди 1 година
Деца, ко да ги прайш.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лакомство или пакост... със сигурност никой не им е дал бонбонки и тези са размазали тиквите по фасадата. Честит Хелоуин!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези сигурно с конкурс по ***'отщина са ги избирали, клуб на неуморния де'бил. С действията си не предизвикват съпричастност, а отвращение и несъгласие. Може по много други начини да протестират, да немат или привлекат адвокатско, политическо лоби, медийни и онлайн атаки с добър и природо насочен тон. Има хиляди начини да протестираш и да се получи ефект и то бомбастичен, не да сътворяваш дивотии и да кен'заш по световни шедьоври
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ерата на изкопаемите горива трябва отдавна да е отминала, казал говорителят. Трябвало, но не е. След наложените санкции и спирането на евтиния руски газ и петрол. Еесовската Зона възобнови експлоатацията на въглищните генерации и мазутните ТЕЦ-ове.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно как репортерите разбраха или е добре организирано всичко. То такава простотия се прави за много пари! И тоя старец вече изку-кал!, и той, срам за белите му коси! Цял народ ще остане без гориво заради хора с повредена псих-ика! Облекли петролни парцали и обувки, я голи като не искат петрол! И да им намерят работа на тия хаймани!
25
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До ВладиА на мен ми прилича че са взели пример от наш Асен и другите бояджии на паметници И нии сме дали нещо на света
24
8
 
4
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Аха, аха, странна работа. В разгара на Студената война имаше едни женки , дето протестираха пред Гийнъм комън, американска база в Британия с ядрени оръжия. Оказаха се после, леко позаплатени от СССР. Зер, и за протест се плаща, работа е. Че и сега , тези нови протестъри срещу западния добив на нефт и газ ми припомня 1983-84г. Русия винаги е имала агенти, навсякъде.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са толкова прости че не могат да направят елементарната сметка какво ще стане ако "просто спрем петрола". Ще дойде мега криза, ама истинска криза. Глад да видиш тогава. Празни магазини. Празни складове. И на полето няма да има реколта. Ами химическата индустрия? То почти всичко се прави от петрол. Пластмаси, препарати, бои...всякаква химия и козметика. Пътищата също са направени от петрол. Асфалта е остатъчния продукт от рафинирането на горивата. Без петрол няма и пътища да строят.
22
3
 
7
 
! Отговори
Пфу! преди 1 година
Западът с тия пикльовци не може да се оправи, а е тръгнал да се драка с Русия!
21
1
 
3
 
! Отговори
Географъ преди 1 година
ЕмАйФайв е малко по-вдясно и почти точно срещу ЕмАйСикс, чиято сграда във Воксхол е от другата страна на ряката Темза. Всъщност това е администрацията. ;) Това май и лондонските джурналисти не го знаят.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките деца толкова са умопомрачени. Представям си как се радват богатите чичковци от високите сгради на подобни перформанси. Капитала няма да спре себе си. Хората са изпокарани и разделени. Единя карал електрическа другия безинова бракма. За околнота среда и за хората все едно и също. Експлоатация
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми време е за тези активисти да се спре петрола.
18
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Явно се изтриват коментари и после номерата не отговарят. До този който писа до 18 е предишният ми коментар.
17
0
 
1
 
! Отговори
Някой до 22 преди 1 година
На тебе май вятър ти свири в черепа или не живееш на планетата Земя. Може и някоя съчма да ти бие в главата хахаха.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петрола вън, мажаретата и конете отново на мода. Прогрес какво да се прави. :-)
15
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 година
orange=33. Глобалистка пропаганда.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахааааа, Путин е виновен :) А?
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто спрете олиото! :)))