След разбитата педофилска мрежа с 13 арестувани ще има още задържани

Те са с най-различен профил и от различни възрасти
98
След разбитата педофилска мрежа с 13 арестувани ще има още задържани
Снимка: БГНЕС

13 души бяха задържани вчера при акция срещу разпространяването на порнографско съдържание с участието на деца. В акцията участваха над 30 следователи, над 30 полицаи и над 60 жандармеристи.

„От около месец тези 13 души бяха най-активни в мрежата при споделянето на порнографски материали с непълнолетни и малолетни лица“, обясни началникът на отдел "Киберпрестъпления" в Националната следствена служба Светослав Василев пред bTV.

Още по темата

Той допълни, че ще има още задържани хора.

„Не можем да разберем предварително на един човек, независимо дали е богат, беден, заемащ висока обществена длъжност или нископлатен работник, какво му е в главата. Най-различен профил имат тези лица и са на най-различна възраст. Срещали сме 18-,19, 20-годишни лица, които се занимават с тази дейност“, заяви Светослав Василев.
Той допълни, че процентът на лицата, които разпространяват с детска порнография да посегнат физически на деца е сравнително малък.

„Може би под 20% от тях. При повечето от тях има много задръжки от преминаването от виртуалния към реално посегателство спрямо малолетни и непълнолетни лица“, обясни началникът на отдел "Киберпрестъпления" в Националната следствена служба.

Той допълни, че деца стават жертва на подобен тип престъпления, когато те биват оставени сами от родителите си и когато няма изградена връзка на доверие между тях.

„Родителите не разбират, че нашите деца живеят в свят, който е доста по-опасен от този, в който ние сме били деца. Предизвикателствата пред тях са много. Навсякъде могат да станат жертви“, каза Светослав Василев.

Той добави, че законодателството ни е изключително остаряло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: арестпедофилипорно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Това са част от евроатлантическите ценности.Да са ни честити !
64
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
покажете им лицата защо ги криете тези из-ро-ди
63
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 година
Защо им криете физиономиите на тия ***?В САЩ им разлепят физиономиите навсякъде из кваратал, където живеят,да знаят и да се пазят.За тези лечение няма-само химическа кастрация.
62
0
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 1 година
Като отидат на училище,всичките деца са с телефони и мобилни данни,бедна ви е фантазията какво си показват.По- добре ги научете как да се пазят и за какво да внимават-профили в соц.мрежи,снимки,чатове и прочие.
61
0
 
4
 
! Отговори
яаожгт преди 1 година
Любимците на "журналистката"Даниела Тренчева от нова.Тя ги защитава и оплюва тези,които ги ловят.Защитаваше един изв ерг,изнасилвал 4годишното си момченце.След като пораснали младежи поставяха капани на педофили,хващаха ги и викаха полиция с доказателства на телефоните си и чатовете, тая *** хвана някакви техни имитатори,които не бяха много умни и им чете конско как нарушавали правата,на "хората",както наричаше педофилите и нито веднъж неги нарече с истинското им име.Каквостанас шотл.пед.убиец
60
0
 
6
 
! Отговори
ьяаожгтн преди 1 година
Защо не кажете какво стана с осъдения на две инстанции шотландски педофил Дейвид Бел Брайсън и садистичен убиец на бедно селско момченце- 11 г.Станислав.Той се призна за виновен,осъдиха го два пъти,но *** от Върховния съд отмениха присъдите и върнаха делото и вест,ни кост.Явно са го пуснали на свобода тихомълков, 5-6 години минаха оттогава и медийните парцали покриха случая.
59
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Педофил,русофил-все едно и също.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия що са с чаршафи на главата на снимката?
57
4
 
4
 
! Отговори
... преди 1 година
Да благодарим на ънкъл Сам за този нов свят..Свободни сме,толерантни сме,живота е хубав !
56
2
 
7
 
! Отговори
Е, па... преди 1 година
В античния езчески период, 10 годишни деца са били в бордеите, служели са в античните храмове като "хетери" или са били омъжвани, от там и виската смъртност при раждане през този период. Днес, постепено християнска Европа се завръща във времената на езичеството! Във Франция имаше предложение след 12 годишна възраст децата да могат да встъпват в полов контакт с възрастни по взаимно съгласие, дали предложението е одобрно не зная. Те-така!
55
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
Не съм чул да има арестувани участници в прайда ? Виж арестувани хора които се борят срещу извратеняци те има ? Защо ?
54
1
 
9
 
! Отговори
Партизан преди 1 година
Оня където пребил кучето го чакали няколко години затвор, а с тия *** КВО ПРАИМ. Домашен или условна ?????????????????????
53
1
 
3
 
! Отговори
Български език преди 1 година
"Той допълни, че процентът на лицата, които разпространяват с детска порнография да посегнат физически на деца е сравнително малък." Пулицър! Веднага!
52
0
 
6
 
! Отговори
Остап преди 1 година
Бях забравил, но колегата е абсолютно прав, че прокуратурата пропусна интервютата на Сесил Каратанчева.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13-те нямат никаква връзка помежду си. Интересно за каква мрежа говорите?
50
1
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
В АРАБСКИЯ СВЯТ 9-ГОДИШНИТЕ МОМИЧЕНЦА СА ВЕЧЕ СТАРИ МОМИ! ИМА СНИМКИ КАК 5 ДО 7 ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СКЛЮЧВАТ БРАК СЪС 30-40 ГОДИШНИ МЪЖЕ В МАСОВА СВАТБА В ИВИЦАТА ГАЗА
49
2
 
9
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Да идат у маалата .Там може нет да няма ама всичко става на живо.
48
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НИЩО ЧУДНО ДА СА ИМ РОДИТЕЛИ !!! ЕДНИ ТУК РАЗПРАВЯХА КАК СЕ ОПЪВАТ ВСИЧКИТЕ В СЕМЕЙСТВОТО - МАЙКАТА СЪС СИНА И БАЩАТА СЪС ДЪЩЕРЯТА И ОРГИИ СИ ПРАВЕЛИ
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали вчера уж не бяха мрежа, а отделни случаи Сега вече мрежа ли станаха?
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54 Брадясалите роми не гледат детско порно, те го правят.

Спонсорирани публикации