Пилот и IT специалист - сред арестуваните за порнография с деца

Около половината от 13-те задържани са семейни с деца
18 ное 2022 14:08, Петя Славова
106

Снимка: БГНЕС

13 души  са задържани при акция срещу разпространението на порнографски материали с участието на деца в страната, съобщиха на брифинг в Националната следствена служба заместник-главният прокурор и директор на националното следствие Борислав Сарафов, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и Светослав Василев, представител на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).
Още по темата
Предстои повдигане на обвинения. Сред задържаните има пилот от гражданската авиация, айти специалисти, мотокарист, общ работник, шлосер, автомонтьор, оценител на недвижими имоти и др.

Мъжете са на възраст между 30 и 40 години, но има и около 60-годишни. Около 50% от задържаните са семейни, с деца, повечето са с добри финансови възможности, каза Сарафов и добави, че наказанието, което могат да получат, е до шест години затвор, предава БТА.

При акцията са иззети телефони, компютри, флашки и хард дискове с брутални сцени на сексуално насилие с деца на възраст от две до 10 години, които са от бившите съветски републики и Далечния изток. Ще се проверява дали има българчета сред тях.

Институцията прокуратура е стабилна и продължава да работи въпреки усещането за абдикация на държавните структури, коментира главният прокурор Иван Гешев, който дойде единствено за началото на събитието. Той добави, че работата по този случай е показала реалните проблеми и защо държавното обвинение настоява за всеобхватна правна реформа. По думите на Гешев наказанията за разпространение на порнографски материали "са символични, бих казал смешни".

В акцията, провела се тази сутрин, са участвали над 30 следователи, над 30 служители на ГДБОП и над 60 жандармеристи, претърсени са около 20 адреса, в различни градове в страната - София, Варна, Хасково и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около 50% от задържаните са семейни, с деца.....Затова жените бягат.
88
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Жалко е ,че са се възпроизвели и имат деца ,на които не могат да бъдат полезни с нищо добро и стойностно. Да си "родител" е най- трудната дисциплина и тя никъде не се изучава. Малцина я носят в себе си ,макар много да я изпълняват и то все по- честно в днешно време само и единствено документално.
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо им криете ЛИЦАТА ИМЕНАТА И АДРЕСИТЕ ? ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ ГИ ПУСНЕТЕ С ПОДПИСКА?
86
1
 
1
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Винаги, когато стане очевадна абдикацията на "държавата" на мафията по отношение на организираната престъпност, олигархията и корупцията, се хвърля някоя подобна "бомба" за да се имитира дейност. Държавата, за да отрече приликата си с бананова република, замазва слабостта си като хвърля репресивния апарат и мачка обикновените хора.
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пилот, IT специалист... това ли е акцента? По-отвратителното е, че БАЩИ са разпространявали тая гадост. Кастрация, каторга и никакъв контакт с деца.
84
1
 
3
 
! Отговори
Чалгата е педофилия преди 1 година
Защото се гледа от деца, които копират секс позите, неприличните жестове и голотата на фолк звездите.
83
1
 
4
 
! Отговори
Отврат преди 1 година
В порноиндустрията не са педофили, правят го за мноооого пари. Педофили са ползвателите, крайните потребители. За мен гадна е също законната порнография - клипове на кичозни фолкзвезди с разсъблечени статисти, цици, удрящи в екрана, неестетично огромни задни части, врътки, облизванки, езици, фотошопирани мускули, грозни бедра и всякакви кревати с панделки. Пълна инфантилност подобно педофилията. И се гледа от деца.
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, от всички изброени професии, се хванахте да нищите точно ИТ-татата. Защо?! Болни мозъци има абсолютно във ВСЯКА сфера, това зависи от възпитание, травми, психични отклонения.Иначе, за мен тези хора трябва да са на въжето, а не да ги храним години наред в затвора!
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кибер хулиганите на Божанов, които хакнаха пощата и манипулираха машинния вот, кога?
80
0
 
16
 
! Отговори
Яве преди 1 година
Това да посегнеш на малки деца не знам как да бъде наричано, това е болестно състояние, изродщина и абдолютна первврзия. Няма значение дали само гледаш, щом го правиш и се възбуждаш от такова нещо значи следващото действие е да го пробваш. Това не са нормални хора, но нищо общо нямат с лудите, те са способни да разсъждават и да носят отговорност за действията си. Трябва да получат максимални присъди, без право на обжалване. Това са И. З. Роди не са хора.
79
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно какво значи педофилия. Според мен е да правиш секс с непълнолетни. Но да гледаш клипове на непълнолетни не е баш педофилия. А в нета е пълно с такива клипчета на ученици. Защо не ги свалят
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 73 - Ти правиш много уместна забележка. Подкрепям те! В такива махали педофилията е ежедневие, но някакви външни фактори се опитват да ни задължат да приемем това като някакъв вид културна традиция на малцинство, с която сме били длъжни да се съобразяваме! Как не!
77
0
 
11
 
! Отговори
софиянец преди 1 година
Винаги ги е имало,откакто свят светува !!! С ега с новите технологии и социалните мрежи съвсем се разпищолиха, но са по лесно проследими ,ако ги погнат здраво!
76
2
 
2
 
! Отговори
хм... преди 1 година
Как пък ги познаха, че са от съветските републики?
75
0
 
16
 
! Отговори
Безобразие! преди 1 година
Това е някакво безумие! Насилие над деца от 2- до 10-годишна възраст! На тези 13 негодника им се полага доживотна присъда! Да стои зад решетките, там да работи за издръжката си и за издръжката на децата си и всеки ден да се пита дали някой друг и.з.род като него няма да им посегне!
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mнoro goбpe, бpaвo! Heзaвиcимo, чe тoвa влoшaвa шaнcoвeтe ни зa Шeнreн, a мoжe и caнkции gopи ga ни нaлoжaт...
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що им криете лицата?
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Факултета акция кога? Или там законите не важат?
71
8
 
6
 
! Отговори
Уди Алън преди 1 година
С тези арести България за пореден пък доказва че не е достоен член на ЕС и няма място в Шенгенското пространство.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Може да съм кривокрак, дебел и плешив, но съм ИТ! А всъщност сте слуги на Били Гей-тс..." - Да си кривокрак, дебел и плешив, не те орави некомпетентен или лош... Но виж, за това на кохо слугуваш