Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен

Слагането на таван от Запада е опасно
282
Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя нефт, въпреки "опасния", по думите ѝ, опит на западните правителства да въведат таван на цените на суровината, която тя изнася по море.

"Установените от САЩ и техните партньори тавани на цената на руския нефт на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари, което води до по-голяма несигурност и по-високи цени за потребителите", се казва в коментар на руското посолство в САЩ, цитирано от ТАСС.

"Независимо от заиграването с опасни и нелегитимни инструменти, сме убедени, че нашият нефт ще продължи да бъде търсен", допълва дипломатическото ведомство.

Още по темата
Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, постигна вчера споразумение за налагане на таван на цената на превозвания по море нефт в размер на 60 долара за барел. Целта на тези страни е да се ограничат възможностите за Русия да финансира войната си в Украйна.

"Ще постигнем нашата цел и икономиката на Русия ще бъде унищожена, Кремъл ще си плати и ще понесе отговорност за всички престъпления", написа днес в Телеграм началникът на президентската канцелария в Украйна Андрий Ермак. "Въпреки това трябваше таванът да бъде свален до 30 долара, за да бъде унищожена по-бързо", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: нефтРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Путин,Ами спри тази позорна агресия и се помоли пак на развитите икономики да купуват от вас и да те приемат отново за пълноправен партньор:)А, забравих,ти ще строиш нов световен ред заедно с Иран, Беларус, Северна Корея и... Еритрея ли беше...хахаха, жалки сте,*** :):)
9
0
 
0
 
! Отговори
Бензиностанцията преди 1 година
Русия увеличава добива на петрол и държи цените на нефта ниски в световен мащаб. Реално руския петрол преминава по заобиколни пътища и пак стига до пазара. Виждате как от месец след началото на конфликта цената петрола пада. Всички разбраха реално руския петол пак си е там и си се продава евтино.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа,от понеделник нататък и големите купувачи в момента на руски петрол като Индия и Китай ще почнат да се назландисват на цени над 60 долара за барел!
7
0
 
0
 
! Отговори
Майна преди 1 година
КУПУВАЧИ НА НЕФТ И ГАЗ - ДАЛ БОГ!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са хванати в капан а обикновения европеец не е така ли ?! Цените в магазините скочиха средно с 40% само за 9 месеца и това е само началото
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са потенциални купувачи на Руския нефт. От началото на войната вноса на Руски нефт в САЩ се е увеличил с 40%. Бензиностанциите на Лукойл никнат като гъби в Американските градове, измествайки Шеврон или QT от пазара.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие търсете няма проблем ама сте хванати за топките отвсякъде,с пазари,цени,валута,санкции и всичко което можеш да се сетиш!
3
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Принципа на ценоопределяне на петрола от ОПЕК вече 50 години представлява азбучен пример за картелно споразумениеи нарушение на "базови принципи на функциониране на пазари...". Това някак си не безпокоеше Путин. А сега риве... Що ли?
2
0
 
0
 
! Отговори
Смех... преди 1 година
А за нас "братски нефт" нема ли за 60$/барел, бе...хахахаа
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН Е АНТИХРИСТА

Спонсорирани публикации