Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен

Слагането на таван от Запада е опасно
282
Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя нефт, въпреки "опасния", по думите ѝ, опит на западните правителства да въведат таван на цените на суровината, която тя изнася по море.

"Установените от САЩ и техните партньори тавани на цената на руския нефт на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари, което води до по-голяма несигурност и по-високи цени за потребителите", се казва в коментар на руското посолство в САЩ, цитирано от ТАСС.

"Независимо от заиграването с опасни и нелегитимни инструменти, сме убедени, че нашият нефт ще продължи да бъде търсен", допълва дипломатическото ведомство.

Още по темата
Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, постигна вчера споразумение за налагане на таван на цената на превозвания по море нефт в размер на 60 долара за барел. Целта на тези страни е да се ограничат възможностите за Русия да финансира войната си в Украйна.

"Ще постигнем нашата цел и икономиката на Русия ще бъде унищожена, Кремъл ще си плати и ще понесе отговорност за всички престъпления", написа днес в Телеграм началникът на президентската канцелария в Украйна Андрий Ермак. "Въпреки това трябваше таванът да бъде свален до 30 долара, за да бъде унищожена по-бързо", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: нефтРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 1 година
Не само ще намери , ще се редят на опашка ...Друго виждан аз , другооооо ... Мизерия , глад , студ и нямане на горива , голям срив и депресия за гейсъюза , голямо нямане ....
29
0
 
0
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Пyтя усети, че дълбоко сгази лука! Мъките за него тепърва предстоят!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
. преди 1 година
путин напълни цяла кофа със сълзи поради прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари. да, обаче точно той е виновникът-по време на война принципите се променят. а войната започна точно той, ще си тегли последствията. пазарите са залети с нефт, криза е в икономиката точно поради войната и потреблението и цените падат. ще продават на турция и китай на половин цена и толкоз.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 90та годна след разпада на СССР, Русия имаше прекрасната възможност да стане нормална държава. С нейните природни богатства. За съжаление вместо да започне да се възстановява след удара от революцията, започнаха да доказват на света колко са велики.
26
0
 
0
 
! Отговори
Парлама преди 1 година
Танковете на Украйна се движат с руски нефт. Руските олигарси го продават евтино, за да си купят Бентли с доларите. Москвич не им се кара или китайска кола.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е адски богата държава, има полезни изкопаеми, учени, космически технологии, военна промишленост, какво ще ги бутне, едно перо по-малко, ама чак пък толкова
24
0
 
0
 
! Отговори
Ама разбира се преди 1 година
За 40 долара за барел ( при пазарни цени от 80 ) ще бъде търсен !
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тя схемата е ясна ще стане както с газа,ние няма да купуваме директно руски петрол ама ако го купуваме от Индия по-скъпо вече няма да е руски петрол...не разбират ли от ЕС,че вместо Русия всички тези санкции унищожават конкурентността на Европа,не можем без евтини горива да продължаваме да съществуваме като икономика.,само с печатане на пари и правене на войни няма да стане.
22
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 1 година
През 1975 г. арабите направиха петролно ембарго на запада и разлюляха икономиката за около година.САЩ и ЕС предприеха мерки за проблема и цената на нефта падна в пъти.От това загази и СССР който за твърда валута разчиташе на износа на нефт.За капак на глу.постта руснаците нахлуха в Афганистан,започна война и СССР фалира тотално. Путин се взе много на сериозно,разруши установения от 80 г. ред, а сега плаче точно за този ред.За негово съжаление той е поставен в поза партер и ще има нуню-нуню
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние би трябвало да сме в най изгодна позиция,България е една от малкото страни в ЕС която има отсрочка за вноса на руски петрол,от понеделник влиза таванът от 60 долара за барел,най нисък акциз,има забрана за износ на петролни деривати и горива от Лукойл извън България,на практика цените на горивата на дребно трябва да са в границите 1.60-1.80 лева за литър!ДА ама НЕ-защо бре???????
20
0
 
0
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Нещо ми се вижда пребледнял на снимката да не е болен...
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако петрола стане 200$ за барел - с какво ще се движат танковете на укритата? С въздух?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дека са плюсовете и минусите? Иначе по темата тоа на снимката че загуби шото е тъпан и нищо не не мое да прави. Само трепе руснаци.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 21, пич Питин продължава да си продава петрола в ЩАТСКИ ДОЛЪРИ. Виждате че от Март цената върви надолу . Сега катона кремълците им трябват пари за войната очаквайте да поевтинее още бензина. Вдигат производство и го продават на който го купи. Пак казвам - срещу щатски долъри!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин (бог да го прости) с тези двойници ще управлява още 100 години .Циркът в кремъл е пълен.
15
0
 
0
 
! Отговори
Рашист преди 1 година
Володя. Дорогой мой, кончай с етими фашистами.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще се ползва руски нефт, но ще се препродава от посредници на двойна цена. Непродаден нефт не е останал в цяллата история на света.
13
0
 
0
 
! Отговори
расия преди 1 година
Ей руски малумници Ще продавате петрол и още как и то на Европа и то на цени който ви кажем и ще се благодарите всеки ден че все още съществувате
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Андрейчо Ермак е неизлечим оптимист. Ще поживеем - ще видим. Страх ни е, че бургаският Лукойл ще остане без суровина. Откъде гориво? И на каква цена?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха сега да видим ще стане ли горивото един лев, щото иначе ще се получи че, хем е евтино, хем го плащаме скъпо, а разликата отива за финансиране на войната

Спонсорирани публикации