Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора

Арестуваните искали да възстановят реда от времето на Германската империя
7 дек 2022 12:04, Нели Христова
288
Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора
Снимка: БГНЕС

В Германия е задържана особено опасна група, която е подготвяла държавен преврат. Тя е искала да възстанови реда в страната от времето на Германската империя през 1871 г. Начело на новия Райх като регент е трябвало да застане принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц. Той принадлежи към княжеския род Ройс от Тюрингия, от който е българската царица Елеонора (1908-1917 г.), предаде БГНЕС.

Още по темата

Българската царица има огромни заслуги към нашата Родина, тя е изключително благородна и голям защитник на нашата национална кауза.

Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в жилищата на заподозрени лица, арестуваха 25 души и започнаха масови претърсвания, съобщи Тагесшау.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г.

Твърди се, че, наред с други неща, те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, и да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на "превземането" вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна: "По своя обхват тя надхвърля всички измерения."

Опасна мисия за специалните сили

Тъй като значителна част от групата е съставена от бивши войници на Бундесвера и NVA (Националната народна армия на ГДР), а сред тях има и мъже със специална военна подготовка, групата се смята за особено опасна. Освен служители от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвиняемите и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и служители от няколко специални звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че разследващите вече са имали данни за наличието на множество оръжия, у заподозрените, някои от които законно притежавани.

Наследник на княжески род като регент

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на отдавна съществуващ княжески род от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години публично защитава своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 г. например той се яви като говорител на "Worldwebforum" в Швейцария и заяви, че Федералната република не е суверенна държава, а все още е под контрола на съюзниците.

В друг видеоклип в мрежата той нарича държавата, а също и съдебната система "фирми". В случай на предполагаемия планиран преврат Хайнрих Ройс е бил предвиден от групата за регент, твърдят разследващите. Ройс работи като самостоятелен финансов консултант във Франкфурт на Майн и притежава ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

Привлечена е съдийка от Берлин

Твърди се, че за подготовката на планираното превземане на властта е създаден своеобразен "кабинет в сянка", начело с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правосъдие, за който се твърди, че е определена бившата депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е сред обвиняемите. След като миналата година напусна Бундестага, тя отново работи като съдия в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я отстрани от съдийската длъжност заради участието ѝ в AfD досега са били неуспешни.

Твърди се, че Тим Паул Г., още един обвиняем и доктор по право, е трябвало да поеме поста на външен министър, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е известен като Райхсбюргер идеолог, е бил определен да се занимава с въпросите на международното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в списъка като евентуален министър на здравеопазването. Според разследващите, че тя е подпомагала групата и финансово. Друго министерство е трябвало да отговаря за "прехвърлянето" на управлението.

"Въоръжена ръка" с бивши войници

Органите по сигурността смятат, че групата е особено опасна, тъй като сред обвиняемите има действащи и бивши войници на Бундесвера със специално обучение. Групата е водила разговори за един вид "въоръжена ръка". За един от тях се твърди, че е Рюдигер фон П., който в началото на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, докато същият не е включен по-късно в новосъздаденото тогава "Командване на специалните сили" (KSK).

По това време П. е уволнен от Бундесвера, защото е присвоил или продал оръжия на Националната народна армия на ГДР. Според разследващите, П. е смятан за отговорник на групата. Сред заподозрените е и друг бивш редовен войник с криминално досие - Марко ф. Х., за когото източници от сигурността твърдят, че е служил в KSK. П. и Х. са активни участници в протестното движение срещу коронавирусните мерки в Пфорцхайм, където Х. по-специално е отговарял за набирането на нови членове на групата.

Всъщност групата вероятно се е опитвала да вербува и действащи войници - и то с успех: в кръга на обвиняемите е включен войник от KSK, който работи като логистик за сдружението. Разследващите твърдят, че е имало няколко опита за вербуване на действащи войници за членове в казармите.


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ХАХАХАХАХАХАХА!!!! Когато предишния Райх не на същата идея с оригиналния райх така става. КАРАНИЦА! Предишния райх ЛОКАЦИЯТА Е ЛЕСНА ПРЕЗ ОКЕЯНА И ДИКТУВАТ СВЕТА, а на други се правят приятели с Ф-16
193
9
 
24
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 3 месеца
Германците станаха за смях. Арестували 25 човека, които щели на превземат Райхстага. Малее голяма работа. Тези явно са гледали филма как преди време Баце щеха да го убиват. И да знаете, че това е работа само на Путин. За Коледа като дойдат студа и снега да знаете, че пак Путин е виновен. Германците отпаднаха от световното щото и там е имало заговор, но това е секретна информация и не я съобщават.
192
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой ли не разбра, че така наречените "крайно десни" са дали ултиматум на мошеническото си правителство, че няма да търпят да ги бодат насиилствено със спринцовки.. Но Днес.бг се опитва да измисли нова история. Лошите крайно-десни пак са ударили... искат да свалят фашиста от власт!! ЛОШИ!! ЛОШИ ДЕСНИ!
191
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Готин Светът не се е побъркал, а се събужда.. Има голяма разлика между двете неща..
190
14
 
13
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 3 месеца
Швабите станаха за смях и подигравка с тези " герой-превратаджии " ...Обаче как надушиха дългата ръка на Путин , а ???? Това е да си професионален професионалист !!!! :) :) :) :)
189
4
 
24
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
Ето до къде доведе Германия Меркел с призива Елате в Германия. Напълни държавата с мигранти .
188
8
 
19
 
! Отговори
Готин преди 3 месеца
Светът се побърка окончателно. Ако продължи в същата посока, има вероятност наистина много европейци да съжаляват за неуспеха на третия райх.
187
9
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 3 месеца
тва са братчедите на нашия симеон дето посреща убийците във варна от терористичната държава
186
23
 
4
 
! Отговори
sd преди 3 месеца
въпросният ''принц'' е един дядка който след присъдата си ще п-у-к-н-е в затвора. руснаците пак не успяха. това не е черна гора.
185
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Топлят се на свещи и взеха да се побъррркват дойчовците.
184
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин е виновен,по подразбиране...
183
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Значи ето ви повод за масово въоръжаване и мобилизация.Гледайте този път да си вземете зимните дрешки.
182
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредните глупости на Германия : В момента управляват хитлеристи, но заплашват, че други хитлеристи едва ли не щели да връщат фашизма.. То и нашата не е лесна, но и те са влезли здраво във филма..
181
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В новината липсва най-смешната част, а именно, че 25-те човека били арестувани от изпратените 3000 (три хиляди) полицаи.
180
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е измислица. Тези групи са познати отдавна и с тях има куриозни интервюта в Тубата. Принцът не го знам, най-известен е един готвач, който от години се самообявява за крал и "император Фидуциар" на паралелната държава Кралство Германия. Сектата издава на поддръжниците си паспорти (без никаква стойност), има си територия (една бивша болница във Витенберг), банка и собствена валута, която се казва (не си го измислям) "ангели".
179
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Нещо много примитевен преврат ? А Германия се тресе от протести и хоп ,преврат . Само демократи ,могат да измислят ,такъв елементарен сценарии .
178
2
 
15
 
! Отговори
Lug преди 3 месеца
Ха да видим дали ще ги осъдят нали ревяха срещу арестите на Ердоган
177
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бивши войници от армията на ГДР....ами че ГДР-то го няма от над 30 години. Тоя дядки превратаджии сигурно са на годините на техния принц-регент - 70!?!?
176
4
 
35
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 месеца
Значи някаква групичка пенсионери и антиваксъри застрашавали конституционния ред в Германия, щели да спрат тока и така да извършат държавен преврат. Били се събирали често в някаква ловна хижа да къркат шнапс, да мъдруват и да злословят срещу ислямизацията, миграцията и американската хегемония... Отдавна не бях чувал такива фантасмагории! Този който повярва на тази пародия трябва да е с IQ под 50!
175
5
 
18
 
! Отговори
Jose преди 3 месеца
Глупости на търкалета