Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора

Арестуваните искали да възстановят реда от времето на Германската империя
7 дек 2022 12:04, Нели Христова
288
Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора
Снимка: БГНЕС

В Германия е задържана особено опасна група, която е подготвяла държавен преврат. Тя е искала да възстанови реда в страната от времето на Германската империя през 1871 г. Начело на новия Райх като регент е трябвало да застане принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц. Той принадлежи към княжеския род Ройс от Тюрингия, от който е българската царица Елеонора (1908-1917 г.), предаде БГНЕС.

Още по темата

Българската царица има огромни заслуги към нашата Родина, тя е изключително благородна и голям защитник на нашата национална кауза.

Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в жилищата на заподозрени лица, арестуваха 25 души и започнаха масови претърсвания, съобщи Тагесшау.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г.

Твърди се, че, наред с други неща, те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, и да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на "превземането" вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна: "По своя обхват тя надхвърля всички измерения."

Опасна мисия за специалните сили

Тъй като значителна част от групата е съставена от бивши войници на Бундесвера и NVA (Националната народна армия на ГДР), а сред тях има и мъже със специална военна подготовка, групата се смята за особено опасна. Освен служители от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвиняемите и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и служители от няколко специални звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че разследващите вече са имали данни за наличието на множество оръжия, у заподозрените, някои от които законно притежавани.

Наследник на княжески род като регент

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на отдавна съществуващ княжески род от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години публично защитава своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 г. например той се яви като говорител на "Worldwebforum" в Швейцария и заяви, че Федералната република не е суверенна държава, а все още е под контрола на съюзниците.

В друг видеоклип в мрежата той нарича държавата, а също и съдебната система "фирми". В случай на предполагаемия планиран преврат Хайнрих Ройс е бил предвиден от групата за регент, твърдят разследващите. Ройс работи като самостоятелен финансов консултант във Франкфурт на Майн и притежава ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

Привлечена е съдийка от Берлин

Твърди се, че за подготовката на планираното превземане на властта е създаден своеобразен "кабинет в сянка", начело с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правосъдие, за който се твърди, че е определена бившата депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е сред обвиняемите. След като миналата година напусна Бундестага, тя отново работи като съдия в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я отстрани от съдийската длъжност заради участието ѝ в AfD досега са били неуспешни.

Твърди се, че Тим Паул Г., още един обвиняем и доктор по право, е трябвало да поеме поста на външен министър, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е известен като Райхсбюргер идеолог, е бил определен да се занимава с въпросите на международното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в списъка като евентуален министър на здравеопазването. Според разследващите, че тя е подпомагала групата и финансово. Друго министерство е трябвало да отговаря за "прехвърлянето" на управлението.

"Въоръжена ръка" с бивши войници

Органите по сигурността смятат, че групата е особено опасна, тъй като сред обвиняемите има действащи и бивши войници на Бундесвера със специално обучение. Групата е водила разговори за един вид "въоръжена ръка". За един от тях се твърди, че е Рюдигер фон П., който в началото на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, докато същият не е включен по-късно в новосъздаденото тогава "Командване на специалните сили" (KSK).

По това време П. е уволнен от Бундесвера, защото е присвоил или продал оръжия на Националната народна армия на ГДР. Според разследващите, П. е смятан за отговорник на групата. Сред заподозрените е и друг бивш редовен войник с криминално досие - Марко ф. Х., за когото източници от сигурността твърдят, че е служил в KSK. П. и Х. са активни участници в протестното движение срещу коронавирусните мерки в Пфорцхайм, където Х. по-специално е отговарял за набирането на нови членове на групата.

Всъщност групата вероятно се е опитвала да вербува и действащи войници - и то с успех: в кръга на обвиняемите е включен войник от KSK, който работи като логистик за сдружението. Разследващите твърдят, че е имало няколко опита за вербуване на действащи войници за членове в казармите.


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Урааа, влезнахме в световните медии! Искам да има почивни дни от тук та чак до Коледата и празненства. Като няма световно, поне да се празнува за нещо.
13
4
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
"... са планирали да щурмуват сградата на Райхстага" - сградата на райхстага си я запалиха немците 1933та година и обвиниха българин за това. Факт.
12
3
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
"... с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия" - германия НЯМА конституция. Факт.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ор няколко фодини пиша тук, че в Германия беше открита силна фашистка организация сред военните структури. При министърката Крамп - Каренбауер, йоято дойде след Урзула жон дер Лайен, за първи път от много години се прави инвентаризация и ревизия в армията и се установяват липси и кражби в огромни размери. Скандалът се потули заради имиджа на Германия. Но е факт. Фашистките организации са силни във Великобритания, Прибалтика, Скансинавия
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи Урсулчето е решило да прехвърли отговорността за потенциалните проблеми с електроенергията не на санкциите с които ЕС се самоубива в полза на САЩ, а на таен заговор на принц роднина на кралица Елеонора?
9
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Христо Христов Всички са сбърканяци, само във великата прекрасна русия няма сбърканяци. Нали?
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За този преврат гърмят всички световни агенции.Явно на принца му е писнало от ситуацията в Германия и е решил да поеме властта.
7
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От сега съм съм сигурна, че зад този т.н. преврат ще бъде обвинена Русия! Смях в залата!!
6
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
кое точно и е странното на тезата че германците все още са окупирани от сащ?
5
29
 
12
 
! Отговори
Дони преди 3 месеца
Тинтири-минтири... Хубавото е, че повечето арестувани са крайни реакционисти, антиваксъри, антиЕС, проруски платени мижитypки, общо взето, от плеceнта на обществото...
4
18
 
25
 
! Отговори
пуч преди 3 месеца
Щом 25 човека могат да направят преврат в Германия, кво да мислим за нашият Копейкин, който събира по стотина пройдохи на площада?
3
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А този принц има ли си принцеса или е модерен принц и си има гадже принц?Тоест е искал да възстанови Германската империя.Трябва да се проучи и дали Путин не е виновен понеже за всичко е виновен Вовата.
2
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде бе да му се невиди, пак българска следа изковаха :))
1
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как 30 човека могат да извършат преврат, та чак да сменят и управлението на Германия като я превърнат в монархия?!

Спонсорирани публикации