Празнични тренировки - как да поддържате форма?

Ето няколко съвета, които ще са ви от полза
23 дек 2022 13:00, Дарена Найденова
5
Празнични тренировки - как да поддържате форма?
IStockphoto

През последните две години ни беше доста трудно да се придържаме към рутинните тренировки. В началото бе пандемията и изолацията, след това дойдоха множеството вируси със странни имена, а накрая и сезонните грипове ни възпрепятстваха да ходим често в залата. Празниците не улесняват този процес, тъй като се опитваме да свършим всичко наведнъж, да се видим с колкото се може повече познати и роднини, а накрая да помислим за подаръци и трапезата.

Този натоварен период може да се почувства доста стресиращ и последното нещо, което се прокрадва в ума ни са тренировките. Въпреки това, продължаването с редовното движение по време на празниците може да ви помогне да намалите стреса, да мислите по-ясно, да имате повече енергия и вероятно да ви направи по-малко раздразнителни.
 
И така, как да се придържате към рутината си по време на празниците?
 
1. Планирайте внимателно
 
Може да бъде по-трудно да се придържате към рутината си, ако сте извън града или фитнесът ви не работи по празниците. Планирайте предварително целия процес, като вземете със себе си съпротивителни ленти или ластици, търсите еднодневен или седмичен пропуск в местния фитнес или пък просто създадете маршрут за един прохладен планински преход с приятели и семейство.
 
Важно е да се отбележи, че не трябва да изпитвате необходимост да се придържате точно към сегашния си начин на тренировка – това само ще ви стресира повече, когато осъзнаете, че е почти невъзможно да правите всичко по същия начин. Важно е обаче да създадете план предварително, имайки предвид пространството, времето и оборудването, които ще имате на разположение. Това може да изглежда като замяна на щангата с дъмбели или търсене на паркове за тичане, което ще бъде на мястото на бягащата пътечка във фитнеса.

Коледни и новогодишни празници – 10 начина да преборите махмурлука

Коледни празници: Кои храни и напитки влияят на съня?

Грижа за здравето през зимата – как да подсилим имунитета

2. Поставете тренировките в календара си
 
Планирането на вашите тренировки в календара ви показва, че сте превърнали движението в приоритет, което е необходимо, за да се придържате към рутината си по време на празниците. В началото може да ви се стори глупаво, но се преструвайте, че планирате среща или час при лекар. Опитайте да блокирате конкретна времева рамка, като вместо това оставите гъвкаво време за тренировките. По този начин ще успеете да ги включите дори в най-натоварения си ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Доста *** опит за шега.
1
4
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
С много ракия, много глутен и много въглехидрат !

Спонсорирани публикации