Грим 2022 - кои теденции следвахме през изминалата година?

Някои ще останат актуални до края на зимата
25 дек 2022 14:18, Иванка Гъркова
1
Грим 2022 - кои теденции следвахме през изминалата година?
IStockphoto

Онова, с което ще запомним 2022 г., е желанието да се гримираме отново, при това по-често. След като повече от две години спазвахме социална изолация, през последните 12 месеца се отпуснахме и заложихме на по-цветни сенки, червила за устни и очни линии. 

Въпреки тенденцията за допаминово обличане, мнозина избрахапо-естественото излъчване. Ето защо си слагаха съвсем малко фон дьо тен и коректор, за да не скриват луничките си. Очертаване на устните, яркорозов гланц приличащ на близалка, матови сенки за очи и многофункционален хайлайтър са другите неща, на които разчитахме за визиите си.
 
Друго нещо, с което изпращаме годината, е блясък под различни форми. Освен чрез сенки и брокат, той дойде от миниатюрни камъчета, които се залепват, за да допълнят грима.
 
Не на последно място, връщайки се към някои модни ретро тенденции, си купихме отново сиви и сини сенки, като оставихме на заден план опушения грим с тях.

Ето няколко вида грим, който носехме през 2022 г.

1. Ледени клепачи
 
Както стана ясно, все повече от нас искаха да изпъкнат и избраха грим с повече блясък. Така наречените ледени клепачи, постигнати чрез фини сенки или брокат, дойдоха точно навреме за зимния сезон. И ще останат поне до пролетта според експерти.
 
Джей Ло, Дуа Липа, Хейли Бийбър, Джиджи Хадид, са само част от звездите, обожаващи така наречените ледени сенки. Те се поставят върху основа за грим или фон дьо тен, за да създадат въпросния ефект със сребрист оттенък. Комбинират се с фин гланц за устни, който не бива да бъде твърде натрапчив.

Грим за 2022: Лилавите сенки са задължителни

Грим за 2022: Изразената и плътна очна линия е на мода

Бюти съвети: 5 трика с грим за по-изразителни очи

2. Лилави сенки
 
Много известни личности се появиха на червения килим през 2022 г. именно с такива. Те се комбинираха отлично с плаваща или обикновена очна линия или залепващи се камъчета.
 
Сенките в цвят лавандула бяха номер едно за по-естествена визия. Освен прахообразни, кремообразните също могат да придадат лек блясък и женственост на всеки поглед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Братя Грим преди 1 година
Пернишкият грим е винаги актуален.