Една вечер - как да се погрижите за кожата си?

Ето няколко съвета за по-бързи резултати
10 яну 2023 23:20, Дарена Найденова
3
Една вечер - как да се погрижите за кожата си?
IStockphoto

Началото на всяка година ни кара да направим равносметка за всичко, което сме постигнали досега и да се съсредоточим върху това, което все ни убягва. Дали това ще е перфектната фигура, истинската любов, мечтаната работа или собствен дом – всеки има нещо, за което бленува и сякаш винаги е на една ръка разстояние, но всъщност е толкова далеч.

Говорейки от личен опит, аз се опитвам всяка година да подобря вида и здравето на кожата си. Започвам ентусиазирано през януари, отделям необходимото време пред огледалото, но постепенно ежедневието ме завихря и грижата за себе си остава на заден план. Кожата ми започва да се връща към старото си Аз, което никак не ми харесва, но все не ми остава време да поправя щетите.

Затова започнах да мечтая за някаква магия, която да успее да подобри визията ми само за една нощ. Докато има хиляди продукти на пазара, които обещават чиста кожа, техният ефект може да изисква месеци, така че какво мога да направя, за да се харесам в огледалото още на следващия ден? За щастие, има няколко тайни, които могат да помогнат не само на мен, но и на вас, за да се сдобием с по-бляскава, по-здрава и по-красива кожа.
 
Как да подобрите кожата си за една вечер?
 
1. Мийте лицето си
 
Да, наистина е толкова просто. Ако не миете лицето си преди лягане, това може да е основата на всичките ви проблеми. Уверете се, че го правите всяка вечер, дори и да не сте носили грим. Ако наистина искате да се събудите с бляскава, чиста и гладка кожа, може да опитате и двойно почистване, като първо използвате олио или балсам за почистване, за да премахнете грима, след което нанасяте гел или млечен почистващ продукт.
 
В зависимост от вашия тип кожа трябва да прецените дали да се спрете на гел или мляко. Ако имате мазна или комбинирана кожа, заложете на гел, докато млечните кремообразни продукти са добри за нормална до суха кожа.

2. Парна баня или ледена терапия
 
За да си създадете истинско спа усещане дори у дома, може да си направите парна баня на лицето до 15 минути. Тук може да използвате както професионален уред, така и домашни трикове. Ако заложите на второто, просто ще ви трябва достатъчно голяма тенджера, в която да кипнете малко вода, след което да я премахнете от котлона и да застанете над нея. Сложете кърпа на главата си и се надвесете внимателно над тенджерата, за да може парата да не излиза настрани. Така ще омекотите кожата си, карайки всички процедури и продукти, които използвате след това, да проникнат по-дълбоко.
 
Макар да е тотално обратното на парната баня, ледът също може да предостави ползи за кожата. Той незабавно намалява подуването и възпалението, което служи за по-малко подпухналост и зачервяване. Това може да помогне за намаляване появата на активно акне и като цяло да направи лицето ви да изглежда по-блестящо и добре отпочинало.

Торбички под очите – 5 натурални средства, с които да ги премахнете

Крем за лице с етерични масла – как да си го направите у дома?

Витамин С и ретинол – може ли да ги ползвате заедно?

Най-лесният начин да си направите ледена терапия е чрез използването на студен ролер за лице. Поставете го за няколко часа в хладилника или фризера преди употреба, за да постигнете максимални резултати. Също така може да увиете няколко кубчета лед в кърпа, за да ги разтриете по лицето си внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига да имаш.
1
1
 
2
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Ку-ку прави секс с дами:))) мацка...:)))

Спонсорирани публикации