Учени: Умерената консумация на вино е полезна за кожата

Пийте до чаша, за да имате сияен тен
14 яну 2023 21:27, Иванка Гъркова
29
Учени: Умерената консумация на вино е полезна за кожата
IStockphoto

Алкохолът стимулира освобождаването на няколко невротрансмитера, включително серотонин, допамин и опиоидни пептиди. Те са основните виновници за чувството на еуфория и благополучие, карайки хората да се отпуснат и да забравят поне за малко за проблемите. По-специално виното, повишава настроението и стопля душата ни през този сезон. А според някои учени, умерената консумация понижава риска от алцхаймер, грижи се за бъбреците, сърцето и прави кожата по-здрава и красива.

Сигурно се чудите как виното помага на кожата, като след като го пиете, имате торбички под очите и подпухване. Отговорът е много прост – всичко зависи от количеството, което приемате и това дали имате качествен сън. Има много проучвания за въздействието на виното върху кожата и заключенията са обещаващи – една чаша прави чудеса.
 
Чаша вино за по-хубава кожа – какви са основните му ползи?
 
Ресвератролът във виното помага при акне
 
Може би неочаквана полза за повечето дами е, че когато пият умерено вино, ще намалят своето акне, вместо да го увеличат. Ресвератролът – мощен антиоксидант и противовъзпалително съединение, който се среща във виното и горските плодове, може да потисне растежа на бактериите и значително да намали обривите. Когато се използва в комбинация с бензоил пероксид, то е още по-полезно. Това показват данните от проучване от 2014 г., публикувано в списание Dermatology and Therapy. Резултатите от него сочат, че ефектите на ресвератрола го правят потенциален терапевтичен вариант за лечение на акне вулгарис.
 
„Това проучване показва, че комбинирането на оксидант и антиоксидант може да помогне за поддържане на активността за борба с бактериите за по-дълъг период от време“, разкрива д-р Ема Тейлър, един от авторите на изследването.

Вино – 6 доказани ползи от умерената му консумация

Червено вино – за добро настроение и хубава кожа

Какво става с тялото, когато откажете алкохола?

Според специалиста, комбинирането на бензоил пероксид и ресвератрол е отлично средство за намаляване на акнето. Първото може да унищожи бактериите, причиняващи го, при високи нива на концентрация, но има краткотрайно действие. Ресвератролът от своя страна може да възпрепятства растежа на бактериите за по-дълъг период от време. Когато се съберат, тези два химикала могат драстично да намалят броя на бактериите и да предотвратят появата на акне.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
7
 
! Отговори
Важното преди 1 година
Да има обич.
20
2
 
0
 
! Отговори
ПияндЕ преди 1 година
Най-доброто вино в момента е чилийското, едно от малкото вина, което се прави по стари технологии. А оня химик - 10 да земе да се гръмне, от вино до вино и от уиски до уиски има огромна разлика - ако искаш добро и истинско уиски - само японски, за виното казах вече.
19
2
 
0
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
Когато ние си го правим виното, е полезно за консумация. Купешкото не е вино. С боите за оцветяване на детето и малко вода и оцет вероятно ще стане по-хубаво вино от това, което статията рекламира.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиеш вино с хубава жена и после шала ла.
17
4
 
11
 
! Отговори
Вино Пиячите преди 1 година
Имат хубава кожа зачервени бузки и носове с червени капиляри има закръглено телосложение и са хронични алкохолици пасивно агресивни.
16
2
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
А консумацията на пробиотици,така щедро предписвани от лекарите,дали е полезна,и в какви дози?За страничните ефекти е ясно,тях ги забравяме.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименМи отпуши си ушите само това мога да ти кажа.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много шумно стана. Не чувам какво ми казваш.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МеломанБравос. Но това си е твоя работа. Аз пък винаги ще си позволявам по чаша вино докато обядвам. Страхотно е. Засега не ми пречи и мога да си го позволя. А като те чета стигам до извода всеки да се простира според чергата си, За мен няма опасност да се впиянча, това вече е въпрос на характер.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХимикТи си толкова химик колкото аз съм трамвай. Има много добри вина на пазара стига да ги познаваш и да си наясно какво купуваш. А пък и това не са т нар вина в пластмасови бутилки или на ниска цена които са просто от измита бъчва. Питай тези които имат пари и могат да си го позволят какво значи да си купиш перфектно вино. И едей да си мислиш че имам нещо против домашното вино. Напротив но както казах някой трябва да е наясно как се прави.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е без значение.
10
3
 
12
 
! Отговори
Химик преди 1 година
Купешките вина са страшно вредни, даже не се знае колко истинско вино има в тях. Там е същата измама както с 12г. уискита за 50лв бутилката. Вкусът им има малко общо с истинското домашно вино. А нещо за консервантите (сулфити) във вината - не пишете , че са вредни. Дядо ми имаше няколко декара лозе и 300литра бъчва за вино. Много обичах ширата, когато леко ферментира след 2-3 дни. На грозде можех да карам една седмица. Колкото по-бързо спрете алкохол, цигари и кафе - ще спестите здраве и пари.
9
4
 
6
 
! Отговори
Меломан преди 1 година
Това е пълна лъжа. Лъжа е също, че и кафето е полезно в малки количества. Затова тотално ги спрях. Не само е полезно за здравето, но и спестявам сума ти и пари.
8
0
 
8
 
! Отговори
2 преди 1 година
Чаши са здравословни.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да си разваля вечерта.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво не ви харесва тука бе,смотльовци? Виното е нещо прекрасно ако е направено както трябва Много държави по света се гордеят с виното си и са прави. А това че някой по някаква си причина не желае или не може да го пие си е негов личен проблем.Това което казвам важи за всеки продукт за всяка напитка които са произведени качествено и с необходимото внимание и любов.Друг е въпросът че хората имат навика да се осират т е да прекаляват. Нека те да си мислят. Но виното не е виновно
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само засмяна
4
0
 
10
 
! Отговори
Радио Мелъди преди 1 година
Всяка чаша има история
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само бяло вино по празници. Ползите от пиене на вино са силно преувеличени, а танинът се отлага къде ли не.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умерената консумация на каквото и да е не само на вино, но и на сол, месо и подобни продукти и вещества си е полезно за организма и не виждам с какво някой в това отношение откри Америка. Дори и умереното пафкане, ако щете. Друг е въпросът за какво всъщност се прави всичко това.Ако на някого му изнася репава че е вредно а ко му изнася решава че е полезно. Затова не слушайте този и ли онзи правете това което прецените че ви е полезно или ви е гот. Но консумирайте отговорно нали?