Масло за коса - задължително за рутинната ви грижа зимата

Ето кое точно да използвате
16 яну 2023 22:30, Иванка Гъркова
4
Масло за коса - задължително за рутинната ви грижа зимата
IStockphoto

Масло за коса е продукт, който не всяка жена държи да използва. Причината е, че някои се притесняват да не омазнят гривата си допълнително, вместо да я хидратират, подхранят и заздравят. Дори да имате известни притеснения, със сигурност е добре да го включите в рутинната си грижа за зимата, защото плюсовете от неговото използване надвишават минусите.

Хубавото на биопродукт като масло е, че става за всеки тип коса, независимо дали е топлинно защитен спрей за прекалено обработени краища или успокояващо за лющещ се скалп. Дори и да имате прекалено фин косъм, то няма да му навреди, стига да знаете как да го нанесете и отмиете.

Ето няколко вида масло за коса, които да изпробвате този сезон: 
 
Арганово
 
То е едно от най-популярните на пазара, но въпреки това може би има хора, които все още не са се сдобивали с него, за да подобрят текстурата на своята коса. А трябва, защото неслучайно го наричат течно злато.
 
„Това е прекрасно леко масло, подходящо за всички типове коса“, казва Талиша Кокс, собственик на салон за красота в Лондон.
 
Суровото арганово масло за коса съдържа комбинация от антиоксиданти, най-важните от които са витамин Е и мастни киселини. Любопитен факт е, че себумът на нашата кожа също има висок процент мастни киселини. Ето защо, ако имате суха коса, може да подобрите нейната хидратация, нанасяйки някакъв арганов еликсир – дали масло или продукт, който го съдържа.

Масло от жожоба
 
Поради своите силно овлажняващи свойства, то също се използва много често и влиза в състава на най-различни продукти за коса. Докато други насърчават овлажняването само на външните слоеве, това от жожоба има в себе си мазнини, които лесно проникват под повърхността и подхранват страхотно.
 
Може да използвате продукти с масло от жожоба при суха или третирана с много химии коса. Но има и вариант да го нанасяте върху кичурите в сурова форма – само върху краищата, като лечение за една нощ. На сутринта тя се измива и се оставя да изсъхне без сешоар, след което става по-мека, хубава и бляскава.

Олио за коса – как да го използвате правилно?

Грижа за косата: 5 масла за по-бърз растеж

Грижа за косата: В каква последователност да използвате продуктите си?

Масло Манкети
 
Сигурно не сте чували за Manketti или масло от монгонго. То е сходно по състав с аргановото масло, защото също съдържа полезни мастни киселини. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какво да си мажете косите... да ви имам проблемите, честно.
1
3
 
3
 
! Отговори
Сър Стенли Ройс преди 1 година
Сух сух сух докат почне да вика баба си и леля си.