Лавров: Британците вдигат ескалацията на войната на ново ниво

Русия ще реагира на доставянето на снаряди с обеднен уран на Украйна
22 мар 2023 17:30, Александър Попов
198
Лавров: Британците вдигат ескалацията на войната на ново ниво
Снимка: БГНЕС

Русия ще бъде принудена да реагира съгласно военната си доктрина на доставянето на снаряди с обеднен уран на Украйна, каза днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Според него решението на Великобритания да снабдява Украйна със снаряди с обеднен уран изостря ситуацията до ново, опасно равнище, посочва Ройтерс.

"Що се отнася до нашата реакция на такива доставки, ние, разбира се, ще вземем това предвид при нашите действия. Ние имаме ангажимент към международните норми за водене на война, имаме своя военна доктрина и както казаха президентът Владимир Путин и министърът на отбраната Сергей Шойгу, ще трябва да отчетем, че британските ни колеги издигат тази ескалация на ново, много сериозно ниво", заяви Лавров.

Той каза на пресконференция след среща с еритрейския външен министър Осман Салех Мохамед в Сочи, че Русия се противопоставя на опитите на западните държави да търсят дразнители и да поддържат нестабилност в Африка, включително в Африканския рог, отбелязва ТАСС.

Лавров благодари на Еритрея за нейната последователна и принципна позиция по отношение на геополитическите процеси, започнати от Запада "под прикритието и претекста на украинската криза".

Той каза, че е обсъдил с еритрейския си колега въпроса за сътрудничество във военната сфера и сигурността.

Според Лавров прокурорът на Международния наказателен съд Карим Хан изпълнява задачи, поставени от западните страни, а самите те "забраняват този орган да разследва престъпления на държави членки на НАТО".

Руският външен министър заяви, че Москва е разтревожена от ситуацията в Централноафриканската република след убийството на китайски граждани от екстремисти.

В същото време фактът, че паралелно с това в Кения са регистрирани безредици, "не изненадва особено" руската страна, отбеляза той.

"Защото нашите западни колеги постоянно изискват от африканските лидери, от лидерите на други държави да следват техните съвети. А тези, които проявяват някаква минимална независимост, получават различни провокации от страна на Запада", каза Лавров, като добави, че "не твърди, но не изключва, че и този път е било така".

Руският външен министър посочи, че наистина има ситуации, които се случват в икономиката, в социалната сфера и предизвикват протести и възражения от страна на населението.

"Но в огромното мнозинство от случаите Западът се стреми или да създава такива ситуации, или да ги използва в свой интерес", заяви той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
3
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Да едкалират войната с повече мобилизиран обеднен руснак, от бедните райони! Би било равностойно те се бият смело. Не като редовната армия на заплатата.
131
6
 
7
 
! Отговори
Приятел преди 1 година
До 135 -Дженди ,в нашите хотели по морето не ходя именно заради пияните бандеровци от Оссрайнината.Цялото ни Черноморие е пълно тези вонящи плъхове.Но в Гърция и Турция си ходя често.Цените са наполовина , а нацистите там слушкат и си плащат от джоба.Градинките оставям на теб , и няколкото напушени укрофили.
130
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започнали са да им къркорят червата като на тия в Северна Корея и не могат да взимат рационални решения тия на Островът
129
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никого не му дреме за долната ,подла и вечно пияна фашистка Уссрайня.Краварите си пълнят ненаситната гуша с парите на послушния ЕС ,който купува скъпа втечнена руска газ от тях , и храни 15 милиона мигранти , избягали от т.н. краварска "арабска пролет". Предимството на варварите от Велика Кравария е разстоянието ,но скоро войната ще опърли и техните дебели задни части.
128
6
 
5
 
! Отговори
Приятел преди 1 година
Нацистка Оссрайна трябва и ще бъде изпепелена.Колкото по-скоро ,толкова по-добре за целия Свят.-Лавров ,пускайте големите ракети ,че ни писна от тези пияни фашисти ,които вече цяла година съсипват хотелите ни!
127
5
 
10
 
! Отговори
Андрейчов преди 1 година
Лавров , напуснете незабавно Украйна и всичко ще си дойде на местата...вие с вашата инвазия в Украйна сте на дъното на военните действия и на ескалацията въобще - все пак имайте поне малко срам !
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А британците ще получат обогатена большая красная голова. Прямо в жо ***
125
5
 
6
 
! Отговори
Крим си е Руски преди 1 година
Абе руснаци,защо сте толкова наивни и търпеливи.Какви партньори какви колеги,ставате смешни.Русофобия и злоба, вие ги наричате партньори.Колегите ви от сащ и англия изпращат оръжие на хохлите и досега 100 000 ваши съграждани са под земята.
124
6
 
10
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
То няма война ... а има специална военна операция с обеднен уран. За каква война говори този
123
6
 
7
 
! Отговори
нострадамус преди 1 година
Защо се плашите толкова много узорпатори,какво ще спечелите ако премините към любимите ви ядрени уръжия.
122
17
 
13
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Ако Русия си беше взела само Крим - светът щеше да се примири, вече беше започнал. Но Не, те пожелаха ВСИЧКО! Не им стигаше Земя, щото притежават само 1/8 от сушата. Горките!
121
10
 
4
 
! Отговори
Цъ до 119 преди 1 година
Този полковник Дъглас е бил съветник на Тръмпи, който е яко протеже на Путин. Тръмп има огрооомни инвестиции в Москва. Така че няма как да е против Путин. :)))
120
1
 
0
 
! Отговори
Красимир преди 1 година
само да оставя това тукhttps://youtube/watch?v=xNa5XknuXkQ
119
1
 
4
 
! Отговори
?! преди 1 година
А, Урко ти ли си ?
118
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко Лари, имате достатъчно ОБОГАТЕН уран за всичката запАднала с ***
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извинете, защо триете коментарите? Hимa нa вac, copocoиgитe cвoбogaтa нa cлoвoтo нe ви e cвиgнa?
116
8
 
5
 
! Отговори
Напишете преди 1 година
Патрик Ланкастъв в ютюб, ако искате да видите престъпления на Украинската армия срещу цивилни в град Донецк!
115
10
 
10
 
! Отговори
svetlina преди 1 година
До кога Запада и САЩ ще диктуват на цял свят какво да правят държавите и как да живеят народите ,до кога... Дано Бог слезе на земята и раздаде своята справедливост. В библията е казано: "блажени кротките ,те ще наследят земята" , "последните ще бъдат първи".
114
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Напишете на гугал ----Дъглас Макгрегър ----той е екс военен съветник на началник пентагона. Ще прочетете неговите откровения в няколко сайта за ситуацията. Много любопитно !!!
113
8
 
7
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
В момента изготвят новата стратигия ( политическа, енергийта итн за страните от Черно Море! Каза говорителя Кърби..Ег аси диктатурата, какви са САЩ да ни диктуват политиката бее?!

Спонсорирани публикации