Убитата и натикана в багажник Кристина съветвана винаги да е с придружител

Заплашвана от убиеца си: „Като се прибереш, ще завариш трупове“
241
Убитата и натикана в багажник Кристина съветвана винаги да е с придружител

Жестокото убийство на 32-годишна жена  - поредната жертва в България, 11 от началото на годината. Този път тя е потърсила помощ, но въпреки това историята ѝ завършва с куршум в главата.

Надежда Стойчева от „Анимус“ обясни пред bTV, че рискът за Кристина е бил много висок и е препоръчано много сериозно тя да се скрие.

„Жената обаче много трудно се обърна към нас с голямо недоверие и сподели, че се страхува за живота си. Посъветвана е да се обърне към полицията. Ако е имало жалба, със сигурност щеше да има реакция от страна на органите на реда. Извършителят е имал криминално минало и е щяло това да се види“, каза Стойчева.

Тя обясни, че Кристина е имала среща с психолози и е била в процес на раздяла с Калоян, който в последните 6 месеца е започнал да я заплашва. Мъжът е пресичал с колата си нейната, а заканите не са били директни.

Още по темата

"Било е психологически тормоз. Казвал ѝ е: „Като се прибереш, ще завариш трупове“ и подобни фрази. Не е имало физическо насилие, но тормозът е бил много сериозен", обясни Стойчева.

Тя добави, че е имало договорка жената да не се движи винаги с придружител. В деня на убийството по неясни причини си е тръгнала сама.

Надежда Стойчева описа и профила на жертвата, на която е предлагано да се укрие и изцяло да промени начина си на живот.

„Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, силна жена. Смятала е, че сама може да организира бягството си“, обясни експертът.

Стойчева добави, че за „Анимус“ това е много тежък момент, защото за първи път губят обърнал се към тях човек. Тя твърдо вярва, че жената е можело да бъде спасена, но е трябвало да подаде молба.

„Ако това се беше случило, щяхме да включим юристи за ограничителни заповеди. Имаме и наказателни адвокати, с които можехме да помогнем и в полицията да се задействат веднага, все пак Калоян има криминално минало“, добави Стойчева.

Тя заяви, че на седмица имат 20 души, които се обръщат към тях за домашно насилие и ситуацията наистина е сериозна. Стойчева смята, че трябват законодателни промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: убийствобагажник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
1
 
! Отговори
мив преди 1 година
така са я "опазили", че да пази Господ! Жалки и алчни са! За пари са готови трупове да газят!
207
0
 
3
 
! Отговори
Хубаво преди 1 година
Анимус тогава защо го има като не може да помогне, за пари ,нали?
206
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мъже пазете се!Тоя па.
205
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С подобни ужасяващи случки се целят два заека - въвеждане истамбулска конвенция и пречупване гръбнака на прокуратурата.
204
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Женана не се е опитвала да разреши проблема ,а го е задълбочавала . Интересувала се е само от себе си . Така постъпват 99.999 процента от жените в такава ситуациа
203
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МРВ говори как не е имало оплакване, но е очевидно защо не е постъпило такова. Полицаите са щели да предупредят убиеца, с което само да го предизвикат да действа. Както вече сме видели от други убийства на жени. Властите са ***. Тоя симпатяга е бил реабилитиран след заплахи за убийство и палеж. Да питам ли какви са били присъдите?
202
3
 
6
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Целта на всички НПО е да намалеят българите! Нека си говорят друго!
201
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** какво означава? За мен е измамлив, измъкващ се, увъртащ. Не съм гледал речника.
200
10
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Повечето българки са материалистки хващат се с мутрак с пари като разберат,че е пияница, татуиран, наркоман, агресор, импотентен, няма как да ги забремени, съзнаят колко свестен е местния слаб клошар без никакви пари и като ги забремени трябва да бягат с него но тази е нямала време да бяга с него
199
6
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Трябвало е да избяга от импотентния мутрак с пари, със слабия беден клошар без пари, закъсняла е с бягството с клошара
198
2
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
вие как сте подкрепяли подрастващи, така че на не възпитават бъдещи женомразци?
197
2
 
0
 
! Отговори
Тези преди 1 година
Детайли не се споменават в статията. Интересно откъде ги знаете?
196
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жени,пазете се!Не си позволявайте да възпитавате синове-бъдещи женомразци.И дано са ви обичали и подкрепяли като подрастващи,защото на убитата и е личало,че е ранима жертва.
195
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комплексар не приема "не" и "до тук,край",този път е успял,защото си е въобразил,че като е осиновена,не са я обичали истински и зад гърба и няма никой,който да я защити.Въобразил си е че е негова собственост - щом той няма да я има ,никой няма.Психолозите постфактум ще има да умуват,но всичко идва от семейните ценностти.
194
0
 
6
 
! Отговори
А преди 1 година
Какво правят в Арабския свят с насилници и убийци?
193
10
 
5
 
! Отговори
Мъже пазете се! преди 1 година
Такива жени са много коварнии и такива кууурвенски номера въртят, че са способни почти всеки мъж да го превърнат в убиец. В Арабският свят по никакъв начин не търпи такива жени като убитата арабите изкарват жената след кратък съд на площада и всички хора хвърлят камъни. Жените силно се възбуждат от лошите момчета. Обаче са способни и напълно порядъчен и примерен мъж да го подлудят да извърши убийство. Мъжа се жертва като става престъпник, но пък спасява бъдещи жертви мъже които биха станали.
192
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лишен от внимание. Безполезен и ненужен.
191
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ценен урок за всички като нея. До следващия труп.
190
4
 
15
 
! Отговори
Фейк преди 1 година
Не се е обърнала към полицията но към Анимус се обърнала . Ега ти НПОто лъжливо долно, проиклето, мр.ъсно. Подготвят Истанбулската тези гнусари неземни
189
3
 
9
 
! Отговори
Даааа преди 1 година
Как Анимус щу докажат, че жената е говорила това с тях ?

Спонсорирани публикации