Семерджиев с объркващи показания: Не помни катастрофата, не употребява дрога

Не знае къде е получил и шофьорска книжка
Обновена: 10 апр 2023 18:50 | 10 апр 2023 14:19, Нели Христова
245
Семерджиев с объркващи показания: Не помни катастрофата, не употребява дрога
Снимка: БГНЕС

Доста объркани показания даде Георги Семерджиев пред съда. Мъжът, обвинен за смъртта на двете млади жени след катастрофата на столичния булевард "Черни връх", заяви, че не той е карал колата. В автомобилът били трима души.

"Не съм карал аз колата, а друг човек, той искаше да наеме колата. Бяхме трима, аз, този, който щеше да наема колата. Той комуникират с тях през Instagram", обясни той пред съда и добави, че първо е карало момче и момиче, после уточни че били две момичета. След 10 минути обяснения Семерджиев каза пред съда, че е карало момиче, но не успя да обясни кои са били хората в колата.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета".

"Спряха ме за проверка и ме тестваха за наркотици. Не ме задържаха и аз си тръгнах, защото никой не ме задържа. Не бях употребил, не знам защо теста е положителен. Не знам защо не отидох на кръвна проба", свидетелства още той.

Семерджиев заяви, че има шофьорска книжка от Швейцария, но така и не си спомни къде точно я е изкарал.

"Не помня коя година се явих на изпит там. Нямам българска шофьорска книжка. Мисля, че в Цюрих ми издадоха книжка. Вероника Никифорова беше с мен и видя как ми издават книжката, ние бяхме заедно. Човек ми я даде в Швейцария тази книжка. Това беше отдавна и не мога да се сетя къде точно. Представи се за длъжностно лице", каза той.

Обвиняемият твърди, че няма спомени от нощта на катастрофата.

"Имам спомени до инцидента. Може би управлявах "Ауди"-то с немска регистрационна табела. Имам от къде да я взема, не е издадена от надлежен орган. Правя снимки на коли, които давам под наем. И, за да изглежда, че имам повече коли, ползвам тази табела. Знаех, че ме издирват заради спирането в Студентски град, разбрах от от мои източници. Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни. Във въпросното "Ауди" не съм пренасял наркотици. Може да съм возил познати, които употребяват наркотици, но не знам конкретно кой. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил".

Обвиняемият каза още, че не е виждал показаните му на снимки наркотици, намерени в автомобила му.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки като види полицейска кола ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не намали. Очаквах таксиметровият шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нещо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици", обясни той.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ДОРИ СИ Е НАПРАВИЛ ТАТУИРОВКА С РОГА! ПОГЛЕДНЕТЕ ВНИМАТЕЛНО И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ ИМА РОГА ТАТУИРАНИ НАД ЧЕЛОТО!
33
0
 
31
 
! Отговори
Жертва преди 1 година
И как така , човек с умствена недостатъчност има шофьорска книжка ??? На кого показва мурафетите си един престъпник-убиец ???? Имаме ли изобщо съд в България ???
32
0
 
10
 
! Отговори
Чечня паша преди 1 година
Ако е невменяем , какъвто пледира, да го заведат в мола и да му хвърлят бутилка, да проверим
31
0
 
17
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 година
Е как ще я помниш като е бил друсан. Толкова че да не помни че се друса.
30
0
 
18
 
! Отговори
Чикагото преди 1 година
Не употребява, само разпространява , чист е като кристална пица
29
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
като всяко нещо и "демократичния съд" има своите лоши страни...В случая дава възможност на ДЕФИНИРАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ да "шикалкавят" и да РАЗИГРАВАТ съда..А решението е просто:..-БЕЗ много дрънканици и "пледоарии", :-"Зъб за зъб,око за око,живот за живот" !!!..Разтягането на локуми да се остави на писателите-фантасти !
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събудил се е Семерджиев гол в стая пълна с полицаи, но след това нещата се разминали спрямо фантазиите му...
27
0
 
20
 
! Отговори
А сега де.... преди 1 година
И тоя ще се отърве от панделата .... Ахахахаха. Ама той не е за затвора, завалийката . ПЪРВО ТРЯБВА ДА ВКАРАМЕ ПРИ БАЙ СТАВРИ ЦЕЛИЯ СЪДИЙСКИ СЪСТАВ БАРАБАР С ПРОКУРОРИТЕ .... и чак тогава такива като тоя джигит на снимката ще могат да влязат в затвора , където им е мястото.
26
0
 
28
 
! Отговори
how so преди 1 година
Не помня нищо.... Не съм карал аз.... Не знам кое как стана... Ако подобни приказки минават, за да не може да се търси отговорност от определени индивиди да затварят държавата. Всеки може да направи всякакви мизерии и после да не помни нищо...ама много лесно и удобно така. Пълен цирк!
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЕЗИ ФАКТИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ СЕМЕРДЖИЕВ ОЩЕ НЕ Е ДЕТОКСИКИРАН ОТ НАКОТИЦИТЕ И СЪДЪТ ОТЧИТАЙКИ ТОЗИ ФАКТ, ДА МУ НАЛОЖИ НАЙ-СТРОГОТО НАКАЗАНИЕ !!!
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънземни имат пръст в тая работа....
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тоя е друсал повече само Маколи Кълкин
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е психично болен, мисли си, че живее в GTA. Поне вече си признава за полицайските лампи. Явно разсъжденията му са на ниво "Ще се боцкам", "Ще пия", "Ще карам както си искам", "Аз съм като полицай, имам си палка и лампа", "С куките съм дружка щото им давам пари". Едва ли си е и помислил, че може да убие някой или дори себе си. Умствено развитие все едно 10-годишно дете. Полицаите-престъпници сигурно и майка си ще продадат, че са го прикривали тоя индивид.
21
4
 
9
 
! Отговори
дарк сит преди 1 година
Пазят го защото явно ще има роля в бъдещият проект "Черноморец" , еквивалент на "Азов"
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остава да каже, че това тук, в залата, не е той. Че не се казва Семерджиев.
19
0
 
20
 
! Отговори
хаха преди 1 година
иванчева да гледа и да се учи , биби също :)
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нема как БГсъдиите и съдийки бандити-КИНТОлюбци да не му повярват на рецидивиста!
17
0
 
32
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Българският съд и прокуратура са поръчкови структури. Ако не е поръчан, ще го оправдаят. Той оня гледа отгоре и всеки ще си плати според заслуженото.
16
0
 
43
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ 99 км/ч преди 1 година
Оказва се, че колата е била паркирана и двете момичета с бясна скорост са се затичали и са се блъснали в нея. Пуснете човека сега вече като се изясни недоразумението.
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да не помни трябва да е бил пиян до безпаметност. На мен ми сее случвало след запой на другият ден да ми се губят часове. Иначе няма как да няма спомени ако нее бил нито пиян нито дрогиран. Просто говори пълни глупости и си верва. По важното е дали съдиите ше му поверват.

Спонсорирани публикации