Какви продукти за кожа да използвате през пролетта

Обновете режима си с няколко стъпки
17 апр 2023 19:52, Дарена Найденова
5
Какви продукти за кожа да използвате през пролетта
Снимка: iStock

Грижата за кожата никога не е била проста част от индустрията за красота. Съставките и технологията, включени във формулирането на всеки продукт, изискват дълбоко разбиране на химията и начина, по който всеки тип кожа или човек реагира на козметиката. Едно лице може да харесва дълбоко ексфолираща киселина няколко пъти седмично, но по друго може да се появяват зачервявания и сухота. Добавете и социалните мрежи, които всеки ден бълват различни тенденции в грижата за кожата и объркването става още по-голямо.

Грижата за кожата трябва да се променя с настъпването на всеки нов сезон, защото температурите и влажността навън се променят, а с това и нуждите на кожата. През студените и сухи месеци имаме нужда от по-плътни продукти и повече хидратация, докато през топлите трябва да заложим на по-леки овлажнители, които да не запушват порите допълнително.

Важно е да запомните, че вашата рутинна грижа за кожата не трябва да бъде сложна, за да бъде ефективна. Всъщност дерматолозите често казват, че колкото по-прост е даден механизъм, толкова по-добре. Помислете за сутринта като време за защита и предотвратяване на щетите от деня, а вечерта е моментът, в който да добавите хидратация и да оставите кожата да се възстанови.

Какви продукти да използвате в грижата за кожата през пролетта1. Слънцезащитен крем
След като преминахме през тежките лечения за акне и ивиците на порите от нашата младост, за много от нас следващата стъпка беше добавянето на слънцезащитни продукти. Не е изненада, че всеки дерматолог ще ви каже, че този продукт е абсолютно задължителен във всеки режим за красота. Той даже се нарежда на върха по приоритети, независимо от времето навън.

Всяка рутинна грижа за кожата се нуждае от слънцезащитен крем с минимум 30 фактор, за да предпази кожата от вредните UVA и UVB лъчи. Най-важното е, че продуктът предотвратява рака на кожата. Допълнителна полза от ежедневната му употреба е борбата с бързото кожно стареене. Слънцезащитният крем предпазва кожата от ултравиолетовото лъчение, минимизирайки образуването на бръчки и обезцветяването.

Мислете за слънцезащитния крем като застрахователна полица за вашата кожа – скъпите лечения и мощните серуми няма да ви помогнат, ако не сте предварително защитени. Изберете широкоспектърен продукт, подходящ за вашата кожа и климат, който попива бързо и е много лек за кожата. Важното е той да се абсорбира, а не да остава по повърхността, за да не запуши порите.

2. Ретинол
Вторият най-споменаван и обичан продукт от дерматолозите е ретинолът или ретиноидът. Това е може би най-добре проучената съставка, с която разполагаме, за да се борим с признаците на стареене. Тя стимулира колагена за укрепване на основата на кожата и подобрява външния вид на всякакви фини линии, като същевременно предотвратява развитието на нови. В същото време ретинолът подобрява обмяната на клетките, за да подобри тонуса и блясъка на кожата.

Ретиноидите са по-мощната версия на витамин А и се предлагат само по рецепта от вашия дерматолог. Ретинолът, от друга страна, се предлага без рецепти в различни концентрации, вариращи от 0,25% до 4%. Въпреки това, много ретиноли с висок ефект остават на 1%, за да постигат резултатите, към които се стремите, без да причиняват сухота или лющене.

Още съвети, можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ретинол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
0
 
! Отговори
Полирпаста преди 1 година
Май избързаха с отмяната на задължителното носене на маска.
1
1
 
6
 
! Отговори
Прозтаг преди 1 година
Най добре е Вaзeлин!

Спонсорирани публикации