Убитата в Перник била под защита от домашно насилие от края на декември

Съпругът й твърди, че той е престъпникът
Обновена: 30 апр 2023 11:46 | 30 апр 2023 11:30, Камелия Цветанова
65
Убитата в Перник била под защита от домашно насилие от края на декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредната жертва на домашното насилие у нас е на 43 години. Убийството е извършено в Перник. Задържан е съпругът на жертвата, срещу когото вече е била издадена ограничителна заповед.

Сигналът е подаден в 4:27 часа - рано сутринта в събота. Отивайки на място, патрулът установява, че има данни за извършено тежко криминално престъпление. След докладването на наличната информация са сформирани съответните екипи, а периметърът е бил отцепен, разказват от ОД-МВР в Перник.

Още по темата

Малко по-късно е уведомена и Окръжна прокуратура – Перник. „Самата специфика на случая подсказваше, че има извършено тежко криминално престъпление, в което има умисъл. Дали това е станало в състояние на афект или не – това е друг въпрос. Факт е, че говорим за тежко криминално престъпление“, обясни старши комисар Павел Млеканов, директор на ОД-МВР в Перник, цитиран от bTV.

„Има един подаден стигнал – в края на месец декември. Той е за конфликт в семейството. По този повод на жертвата е била с поставена защита от домашно насилие. На нейният съпруг е била издадена забрана да доближава жилището на повече от 50 метра за срок от 10 месеца. Наложена му е и глоба“, каза Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор и говорител на Окръжнатажната прокуратура в Перник.

В качеството си на обвиняем мъжът се е възползвал от правото си да не дава обяснения. На място, пред близките, които са отишли в жилището, е заявил, че не го е направил той.

Все още се очаква резултатът от аутопсията, за да се изясни причината за смъртта. По първоналачни данни става дума за намушкване с нож, но към момента от прокуратурата не го потвърждават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Перникубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
15
 
8
 
! Отговори
GD преди 1 година
Традиционно християнско българско семейство...
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези, на които е издадена забрана да се приближават до някое място или човек, трябва да им се слага по една гривна и дистанционно да ги следят. А се е приближил, а е пристигнал патрула. Иначе няма оправия.
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То хубаво е била под защита, ама тя като сама се е върнала при тоя как да я защитят? Един полицай да им седи в спалнята денонощно ли? То пък като те защитават малко помогни на хората да те защитят!
30
10
 
16
 
! Отговори
Drago преди 1 година
Трябва да се видят ПЪРВОПРИЧИНИТЕ, защото доста често се оказва, че жената е в основата на скандалите.А иначе напъните за Истанбулската конвенция си продължават...НЯМА ДА Я БЪДЕ в БЪЛГАРИЯ, запомнете го!
29
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб спечелиха изборите и се почна.
28
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 12 години грабене, мизерия, глад и геноцид българина е оскотял. При герп-дпс е така.
27
4
 
11
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Честита промяна!
26
4
 
4
 
! Отговори
Телефона преди 1 година
А защо не направят едно интервю с Каракачанов сега да ни успокои, че няма 3 пол?
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голяма защита е паднало... Направо са си скъсали подметките ушевите
24
4
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
И как и помогна защитата милиционери? Как и помогнахте? ама това не е каот да биете с палми по протестите и да си взимате лептата от кварталните дилъри
23
1
 
11
 
! Отговори
пак и пак преди 1 година
Не е трябвало да избяга само от него. Трябвало е да се спаси в уредена държава.
22
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 1 година
Който ги настройва има подход. Представя се за защитник, жертва. Използва всички и ги похабява. Те повече няма да бъдат нормални хора. Ще следят, слухтят и ще му донасят.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България те слагат в лист хартия една графа на "под защита" и това е. По живо по здраво
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причината да се подготвя за нападение е, защото бях жертва на грабеж от непознат на тъмна улица с бой, завършил за мен в болница. Нападателят беше хванат и осъден. Оттогава не нося чанти. Нося отвертка и още нещо. Ако ми се случи нападение пак, Следващият път жертвата няма да съм аз! Подгответе се, за да няма сълзи и болка за вас, а за май ките, отгледали двуноги насилници, които налитат на по слаби от тях.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина Трябват много усилия и внимание да се освободи някой от Стокхолмския си синдром.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що се е върнала при тоя?!?! Всяка уважаваща себе си жена би трябвало при първия шамар да си биие камшикка, да бяга с 200 и да не се обръща назад. Ама той щял да се промени, ама това нямало да се повтори, ама заради децата и Ала бала и дрън дрън. Имам чувството, че такива жени имат т.нар. Стокхолмски синдром и на подсъзнателно ниво са маззохистки. Както пееше Азисчо *удряйй ме - обичам те*....Няма как да помогнеш на човек,който сам не иска да си помогне!Светла И памет.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният борец за съхраняване на семейните ценности.
16
3
 
3
 
! Отговори
Муни Узунов преди 1 година
До АнонименАз вече раздадох на моите кметици по места пистолети "Макаров" и ги обучава моя Тодоров в стрелба по неподвижна мишена! За какво са им, сле дкато и пази емблематичното Първо РПУ, гр. Пловдив? За да стрелят с тях по тези, които не искат да си легнат с тях! Ако не спиш с кметицата, не и осигуряваш сигурност и подчинение и тп е застрашена от "домашно насилие"!
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоо. Мъжете могат да се разпишат на всеки ъгъл. Има жени, има и момчета, които се предлагат евтино за всякакви услуги. Трябвало е да тренират битата жена за самозащита и да и дадат оръжие за самозащита в къщи. Сега новината щеше да бъде: кандидатът да се разпише с ножа е намерен с куршуум в десятката. Жените не са ви собственост, нито имате право да биете когото и да е. Нося си отвертка в джоба за кандидати да ми се разпишат и знам акупунктурните точки с незабавен край на нападател куче/двуного
14
8
 
7
 
! Отговори
Пазтор преди 1 година
Тоя е бил абсолютен безбожник. Трябва да четем е ежедневно Старият и Новият Завет. Слава на Бога

Спонсорирани публикации