Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се

18-годишното момче не си е гледало скоростомера
9 май 2023 18:35, Нели Христова
117
Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се
Снимка: БГНЕС

Отрицателни са кръвните проби на шофьора, прегазил двамата младежи на пешеходна пътека на булевард "Сливница". Пред БНТ днес говори адвокатът на 18-годишния младеж, предизвикал катастрофата.

Това е поредният трагичен случай с млади хора, който допълва черната статистика на МВР. Отново дневен ред е темата как да бъде спряна войната по пътищата. Днес стана ясно, че кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор са отрицателни. Очаква се утре съдът да реши каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на шофьора. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на двама пешеходци по непредпазливост.

Неговият адвокат заяви днес, че момчето няма спомен за голяма част от събитията, станали във фаталната нощ. Той твърди, че е бил заслепен от насрещно движещите се автомобили и не видял пресичащите. Техническа експертиза по делото трябва да отговори на въпроса защо спирачният път е бил толкова дълъг.

"Първият му спомен е от това, че е чул и видял, че в предното му стъкло се удря нещо в него, самият шум от сблъсъка на телата на пешеходците с колата. Със сигурност не е успял да види пешеходците как са преминавали пред колата. Усетил е в последния момент удар и след този удар се е блъснал в стълб или крайпътно дърво, което се уточнява. Не си е гледал скоростомера. Всеки един отговор на въпроса каква му е скоростта на движение от който и да било се явява спекулация с фактите, защото мнение могат да дадат само експертите, които ще изготвят заключението", каза пред БНТ Димитър Марковски - адвокат на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Сигурно е от височката скорост ? Не е от алкохол и наркотици , разбрахме. Каквото - такова. Той се води жив , а за родителите му и тези на загиналите няма да говорим. Гледах нашата на момчето по нова - беше прав , първо трябва да променим себе си , но не се променяме. Всеки ден е война и има жертви.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е нормален ще се прави на лут.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако майка ви е най-добрата жрица в любовта, а вие сте нейна дъщеря, не значи, че ще се прочуете със същото и ще имате клиенти за едната стара слава.С адвокатите е същото.
13
1
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Ейииииииии!...Ама как така ВСИЧКИ престъпници изведнъж получават амнезия за това,което са направили?...Ако аз съм обвинител,ще процедирам така:..-Ще го обвиня в много тежко престъпление,независимо дали го е извършил.."Изгубилия паметта си" веднага ще скочи :-"Това не е верно! Не съм извършил това!"....А аз ще му кажа:-Значи си спомняш,знаеш,че си виновен,престани да имитираш амнезия !...М/у другото,докато не се въведе така нареченото "Жури",или "Обществен съдник",няма НИКОГА да имаме правосъди
12
0
 
5
 
! Отговори
До номер 5 преди 1 година
Адриан ще говори това, което Марковски му каже. В повечето случаи, ще мълчи. Естествено, че вторият вариант.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че е карал с бясна скорост е допринесло за катастрофата, ако беше карал бавно щеше да може да реагира, а той е карал като на рали.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече можеш да кажеш, че не помниш нищо и това те освобпждава от отговорност, добре, но да важи за всички.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидци обаче помнят, а има и два трупа, а това, че не помниш не те освобождава от отговорност. Всеки може да се престори, че не помни за да избегне справедливостта.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6. И аз съм от простолюдието, но не мога да си позволя такъв адвокат. Имат чуек на наш чуек. Така са навързани у нас нещата.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добро мумче и нищо не е ползувало и нищо не повни пущети го у къщи. Явно страда от удобна загуба на памет. Нелечимо е.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1, Марковски се е научил от покойния си баща да си прави PR. Иначе въпросният Адриан е от люлинско работническо семейство. 2, Адриан Антонов се казва и е по-прocт от простосмъртните - момче от гетото. Цялото им поколение е калпаво, с редки изключения, които не са за живот в България. Слето нахлу в София и ни зарази с манталитета си.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбрах- убиецът е казал на Марковски,че не помни нищо или Марковски е казал на убиеца да каже,че не помни нищо. Понеже съм по-склонен на втория вариант
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амок!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калпазанин! Една 10-ка в панделата ще му се отрази припомнящо!
2
1
 
14
 
! Отговори
Ортодоксален наказат преди 1 година
Тоя филм го гледахме! Имаше и един отвлечен, също без спомени! Нямате креативност, нещо ново трябва! Докато не му кажете името и фамилията, както на всички други простосмъртни улични герои, не ви вярвам!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво го величаете този Марковски, какъв адвокат бил и как не работел със случайни?! Глупости.

Спонсорирани публикации