Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се

18-годишното момче не си е гледало скоростомера
9 май 2023 18:35, Нели Христова
117
Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се
Снимка: БГНЕС

Отрицателни са кръвните проби на шофьора, прегазил двамата младежи на пешеходна пътека на булевард "Сливница". Пред БНТ днес говори адвокатът на 18-годишния младеж, предизвикал катастрофата.

Това е поредният трагичен случай с млади хора, който допълва черната статистика на МВР. Отново дневен ред е темата как да бъде спряна войната по пътищата. Днес стана ясно, че кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор са отрицателни. Очаква се утре съдът да реши каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на шофьора. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на двама пешеходци по непредпазливост.

Неговият адвокат заяви днес, че момчето няма спомен за голяма част от събитията, станали във фаталната нощ. Той твърди, че е бил заслепен от насрещно движещите се автомобили и не видял пресичащите. Техническа експертиза по делото трябва да отговори на въпроса защо спирачният път е бил толкова дълъг.

"Първият му спомен е от това, че е чул и видял, че в предното му стъкло се удря нещо в него, самият шум от сблъсъка на телата на пешеходците с колата. Със сигурност не е успял да види пешеходците как са преминавали пред колата. Усетил е в последния момент удар и след този удар се е блъснал в стълб или крайпътно дърво, което се уточнява. Не си е гледал скоростомера. Всеки един отговор на въпроса каква му е скоростта на движение от който и да било се явява спекулация с фактите, защото мнение могат да дадат само експертите, които ще изготвят заключението", каза пред БНТ Димитър Марковски - адвокат на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Със сигурност не е успял да види пешеходците как са преминавали пред колата".Каква манипулация само...
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адвокатската професия трябва да се ревизира. Това са абсолютно платени престъпници, които са пратеници на дявола.
34
0
 
15
 
! Отговори
До Непукист преди 1 година
Всички лъжат. Както в случая с Милен Цветков (оня бил на китайски "чай" и слязъл да помага, което се отхвърли от камерите), или със Семерджиев, който 100 пъти си сменя показанията, но половината милиция го е пазила, или пък с димката на Гешев, при която висши служители почнаха да се отричат от приказките си по-малко от седмица след инцидента. Системата е прогнила и лъжлива, и за съжаление това се толерира и възпроизвежда.
33
0
 
25
 
! Отговори
Ro преди 1 година
Страх ме е да имам деца в България, но знам, че ако подобна гнIда убие детето ми, лично ще го изк0рмя и ще го лежа с удоволствие. Не разбирам почернените семейства, които разчитат на държавата... с този адвокат, с тия циркови изпълнения. Дали след месец, дали след две години, ще чакам и ще се постарая да се гърчи от болка. Нищо друго не може да се направи. Тук можеш да оцелееш само със саморазправа и то жестока, от друго подобни не разбират.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В-то Някакви индийци са п тази линия ги пазят, ако го съдят ще е расизм, а той уби двама и това не е расизъм.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е че оня с боядисаната коса дето намушка двама пред Соло е заловен и сега чака в мръсната килия в Узбекистан и чака да го екстрадират в България Поне малко справедливост ще има
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам щетите по колата надали е карал с повече от 10, а може и с 5 километра в час. 100% дървото и бордюра сами са скочили върху колата и са я помляли по този начин. И пешеходците няма как да са невинни, не стига, че са му потрошили колата, ами единия са го намерили на 300 метра, което си е опит за бягство. Изобщо това е наше момче, младо, няма защо да му съсипваме живота. Точно като оня министър от герб, дето уби детето си с моторна шейна и нищо не му се случи.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адвокатите са наемни работници на хонорар. Става дума за лапещак, който сигурно се е напикал в колата , загубвайки контрола върху бръкмата, но отвън се вижда как лети, уж, с увереност. И задира каквото има по пътя.
28
1
 
9
 
! Отговори
В-то преди 1 година
Явно мама и тати, не са случайни. Да наемат такъв адвокат.....ще изкарат, накрая че пешеходците са виновни....какво търсят на пешеходна пътека...за съжаление тук е българистика.....
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се оправдават всички - Не разбирам в какво ме обвиняват
26
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 година
Адвокатски игрички. Оня има спомен как блъска хората, но няма спомен дали е видял, че приближава до пеш. пътека и трябва да намали. Значи хич не го е еня за знаци, пешеходци и пешеходни пътеки, той кара както си знае.
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой отиде и застреля Марковски и после не помни нищо ще го освоодят ли?
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
естествено че няма да си спомня, все пак е млад пр*стак, ще пробва да се измъкне като к*рва
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой му е дал книжка и автомобил щом е невменяем той, те да лежат в затвора.
22
2
 
2
 
! Отговори
Непукист преди 1 година
За мен остава напълно неясна ролята на полицията в цялата тази трагедия. Първоначално се спомена, че тази трагедия е станала след гонка с полицията. Ако това е така, крайна време е някой в тази полиция да поеме отговорност и да обясни, защото се прави гонка за неспиране на стоп палка на един он най-уживените булеварди с хиляди възможности за трагичен изход. Ясно е, че момчето е виновно, но кое налага да го гонят като престъпник, когато не е такъв?
21
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Нещо повече:-Включването на обществото в съдебния процес само ЩЕ УСЪВЪРШЕНСТВА правораздаването !...Ще издигне и нивото на хората ...Тъпътъ матра "Ние ги фащаме,ония ги пущат" ще остане в сборниците на "посткомунистическите" небивалици..
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако обвиняемият не помни, свидетелите ще му припомнят. Не се нахвърляйте толкова наивно на глупости.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки, който някой си е наел адвокат по повод слуша адвоката си. Дори при една покупко-продажба на апартамент. Нека Марковски джуниър си говори каквото иска. Адриано също. Живее в кв. "Гоце Делчев" не в Люлин, бастуни такива.
18
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Та :...-"Обществения съдник"-определен брой неосъждани граждани,подбрани на случаен принцип,да се произнасят за виновност или невинност на обвиняемия...Съдията само да определи тежестта на наказанието въз основа на решението на журито...Ще скочите пронив това,нали?!...Но ентусиасти,ОСЪЗНАЙТЕ:..-Правото НЕ е само сбор от параграфи и алинеи,то е също така и нравствена и МОРАЛНА категория !!..Правото принадлежи НА ОБЩЕСТВОТО,а не на облечени в тоги ШАРЛАТАНИ,готови да се продадат..
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще го изкарат невменяем.Ще полежи няколко години в някоя лудница и след това ще го пуснат поради липса на места за останалите.

Спонсорирани публикации