Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа

Това е най-добре въоръжената страна с най-малко опитното ръководство
19 май 2023 13:42, Стела Стоянова
266
Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа
Снимка БГНЕС

"Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за да се гарантира сигурността на страната, а за да се защити Европа от появата на "най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство" на Стария континент".

Това обяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за The Economist, предаде "Гордон".

"Ние вече доказахме, че ще защитим Украйна", обясни той и добави, че това, което европейците говорят сега, е много опасно. "Защото европейците казват, че не искаме да ги видим в НАТО, защото твърде много рискуват, затова ще ги въоръжим до безкрай и ще им дадем най-модерните оръжия. Как може да сработи това?", пита той.

Кисинджър осъжда Путин за инвазията и определя решението му като катастрофална грешка. Според него трябва да се прекрати войната, без да се създават условия за следващ кръг от конфликти. Кисинджър осъжда Запада, че дълги години е обещавал да подпомогне отбраната на Украйна, но без да представи какъвто и да било план за действие при възникване на заплаха. Така не само не е гарантирал сигурността на страната, но и е "вбесявал" Москва.

"Сега съм в странна позиция, за която хората казват: "Вижте го, той промени решението си, сега е за членството на Украйна в НАТО". И имам две причини за това. Първо, Русия вече не е конвенционална заплаха, каквато беше преди. И второ, сега въоръжихме Украйна до такава степен, че тя ще бъде най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство в Европа. Следователно е по-добре за сигурността на Европа Украйна да влезе в НАТО", заяви той.

За да се установи траен мир в Европа, трябва да се предприемат два хода. Първо, Украйна да бъде приета в НАТО "като средство за възпиране, както и за защита". Второто - Европа да организира сближаване с Русия като начин за създаване на стабилна източна граница, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя е на сто години,президента им на осемдесет! Пътници са и не им пука!
218
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ще трепем ли ммурзилките
217
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Оставете дедото на мира и не го търсете за мнения.Вече е изкуфял.Същият преди време призоваваше Украйна добоволно да си подари част от територията на Русия,за да се постигне мир.
216
4
 
8
 
! Отговори
ддд преди 11 месеца
Ааа дъртия евреин разбра къде сгреши Хамериката....СССР и Китай никога не са били приятели въпреки че бяха комунистически страни...дори по времето на Виетнамската Война Китай не дава въздушен коридор на СССР....но сега всичко се промени...с игричките си в Украйна Хамериката сближи Русия и Китай тошкова много колкото сори комунизма не успя
215
4
 
6
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Вехтият евреин усеща къде сгрешиха и опитва да минимализира щетите. Но няма как да стане, Америка е в смъртна опасност заради бесните амбиции на другия голям евреин-Сорос. Той си въобрази, че може да управлява Света и постави САЩ в голям риск от унищожение. Въпрос на оцеляване е за Америка да отхвърли управлението на Сорос и да се нормализира.
214
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Кисинджър или е развил сенилност или играе за Москва... Украйна в НАТО, само в границите от 1991 г. Плюс 150 км ДМЗ в Просията.
213
17
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 11 месеца
ТОЧНО СЕГА Е МОМЕНТА ДА БЪДЕ ПРИЕТА УКРАЙНА В НАТО!....БЕЗ ПОВЕЧЕ КОМПРОМИСИ И УСЛОВИЯ---ТЕ ГО ЗАСЛУЖИХА НАПЪЛНО!
212
4
 
10
 
! Отговори
Този опърдяния преди 11 месеца
дъpтак защо не си брои шекелите, вместо да си вре гагата където не го питат? Каква е америка на покрайна? От позицията на какъв се изказва? Да не би да е светата инквизиция, та и мнение да дава?
211
6
 
10
 
! Отговори
Пешо Z преди 11 месеца
Европа ще яде хурката.
210
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На 17 май беше публикувано интервю, в което бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър казва точно обратното на мнението на неназован американски служител, на който се позовава CNN. Както всички добре знаят, щом американските военни се пенсионират, веднага мнозина виждат светлина и започват да рационализират събитията от професионална гледна точка. Илон Мъск, в скорошно интервю с Тъкър Карлсън, като цяло заяви, че такива медии като CNN нагло лъжат и са готови да носят всякакви глупости за пари .
209
12
 
4
 
! Отговори
до 220 преди 11 месеца
Ако не си забелязал до сега - годината не е 1969 . И 2023 - Китай е много напред технологично (благодарение на америка най-вече, и запада по-малко) А 2023 - Русия много назад технологично , а и не само . Китай напълно контролира и ползва южен сибир , и напредва . Руските ресурси си ги помпат буквално за без пари . Въпрос на време е просто да си вземат и територията .Сам знаеш че един ден Китай ще има обща граница с Полша .
208
5
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 11 месеца
През последните няколко столетия юдеите съвсем целенасочено плащат, провокират и въвличат Русия в една или две войни, и това няма абсолютно нищо общо със защитата на Европа. Това си е техен - чисто и просто юдейски религиозен мотив...
207
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кисинджър е изкукало старче което не знае какво е казало преди 5 минути. Единсвеният възможен изход от тая война е безусловната капитулация на Русия.
206
4
 
18
 
! Отговори
До онзи с Китай преди 11 месеца
Казваш че Китай "Поглъщал и Превземал" Русия ?! Сигурно имаш предвид авантюрата на жълтите през 1969г ? Вероятно (ако се смяташ за интелигентен) знаеш как е приключил опита на Китай да "си вземе" Сибир ! Защото от хилядите нахлули китайски войници, никой не се е върнал да разкаже как (и с какво) са ги изпарили ! Не че нещо, но от тогава Китай се държи доста дружелюбно с Русия.
205
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Другарят Кисинджър пееше други песни преди година, сега обърна палачинката.
204
6
 
9
 
! Отговори
Германец преди 11 месеца
Чебурашките до преди няколко седмици се кълняха в Кисинджър. Сега и той се оказа от "лошите" :) По темата, трябва да си луд да не искаш толкова силна и всеотдайна армия да е на твоя страна.
203
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След Путин Русия ще влезе в НАТО за да има и следващи големи конфликти с Китай и Индия .Светът няма да се успокои до самоунищожението си .
202
6
 
11
 
! Отговори
Путин преди 11 месеца
Цяла Европа трябва да е цялата в Русия, т.е. Нейна Губерня, за да имаме Сигурност от Американските ЮдеюСемити и Алчните им НеНаситни Ръчички!
201
1
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 11 месеца
Тоя май изперка , до вчера говореше едно , днес друго !
200
6
 
6
 
! Отговори
до 211 преди 11 месеца
Е па - последните 10-тина години - точно това правиу Китай . Опъва яко Русия . Смуче и ресурсите за жълти стотинки , и руснаците гък не могат да кажат . А пък последните година и половина от как направиха глупостта да нахлуят в Украина - сега самио се предлагат на Китайците. Станаха като ком-паньон-ки на повикване за другаря Си .