Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа

Това е най-добре въоръжената страна с най-малко опитното ръководство
19 май 2023 13:42, Стела Стоянова
266
Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа
Снимка БГНЕС

"Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за да се гарантира сигурността на страната, а за да се защити Европа от появата на "най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство" на Стария континент".

Това обяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за The Economist, предаде "Гордон".

"Ние вече доказахме, че ще защитим Украйна", обясни той и добави, че това, което европейците говорят сега, е много опасно. "Защото европейците казват, че не искаме да ги видим в НАТО, защото твърде много рискуват, затова ще ги въоръжим до безкрай и ще им дадем най-модерните оръжия. Как може да сработи това?", пита той.

Кисинджър осъжда Путин за инвазията и определя решението му като катастрофална грешка. Според него трябва да се прекрати войната, без да се създават условия за следващ кръг от конфликти. Кисинджър осъжда Запада, че дълги години е обещавал да подпомогне отбраната на Украйна, но без да представи какъвто и да било план за действие при възникване на заплаха. Така не само не е гарантирал сигурността на страната, но и е "вбесявал" Москва.

"Сега съм в странна позиция, за която хората казват: "Вижте го, той промени решението си, сега е за членството на Украйна в НАТО". И имам две причини за това. Първо, Русия вече не е конвенционална заплаха, каквато беше преди. И второ, сега въоръжихме Украйна до такава степен, че тя ще бъде най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство в Европа. Следователно е по-добре за сигурността на Европа Украйна да влезе в НАТО", заяви той.

За да се установи траен мир в Европа, трябва да се предприемат два хода. Първо, Украйна да бъде приета в НАТО "като средство за възпиране, както и за защита". Второто - Европа да организира сближаване с Русия като начин за създаване на стабилна източна граница, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
9
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 година
Ауууу.....дедо Кисинджо е доста заблЮден!
118
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е хитър старика, знае как да говори, но тези приказки да ги разправя на малоyмните западняци, в Русия не върви.
117
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 1 година
Така или иначе има граница на Русия с натовска държава, как точно това е някакво изключение?! Бива, бива промивки, ама тези съвсем ни взеха за мезе!
116
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това е така нареченият демократичен запад освен оръжия и войни,да рушат,да крадат полезните изкопаеми на други държави и да заробват техните народи нищо друго нямат в главите.
115
2
 
7
 
! Отговори
Николай Малинов ФСБ преди 1 година
В дъното на всичко стои пак :: ГЕРМАНИЯ !!..ГЕРМАНИЯ ИМА АСПИРАЦИИ ДА СИ ВЪРНЕ 2/3 ОТ ПОЛША, И ЗА ТОВА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ РУШКАШЕ ПОЛША И УКРАЙНА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА СА ЗАЕДНО , ......ЗА ДА СЕ ОТМЕСТИ ПОЛША НА ИЗТОК, А ГЕРМАНИЯ ДА СИ ВЪРНЕ СВОИТЕ ИЗКОННИ ЗЕМИ, КОИТО СТАЛИН ПОДАРИ НА ПОЛСКИТЕ МИШКИ В 1947 година .
114
2
 
12
 
! Отговори
Нора преди 1 година
Мъдри мисли от един изкуфял евреин.Само дето не е вярно и няма как да стане.
113
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то вече за всеки е ясно че Украйна ще влезе в НАТО, въпроса е друг, какво ще се случи с новопоявилите се държави на територията на днешна русия
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 111Да добре,ама никой не се закача с ядрена сила,да не говорим,че Китай ще се самоубие дори само санкции да наложи на Русия.Никой не е толкова глупав освен някой разбира се.
111
9
 
1
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
И днес пак най малко 200 русначета ще бъдат избити в таз война в Украйна:):):)Красота:):):):)
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година три кръга преговори в Белорусия, дайте да се разберем, да спрем тази война. А Зеленски реши - не, да ходим в Турция, там да преговаряме. Добре, дайте в Турция, договора седи на масата, и ако Русия сега го прочете ще се хване за главата - съвършено неизгодне за Русия. Но Русия тогава се съгласи, а нацистите решиха да воюват. Сега ще загубят цяла украйна, а този старик Кисинджър (който е умен обаче) никой не го бръсне за cлива в Русия, само де6илните западняци могат да му повярват на приказките.
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма кой да допусне влизането на Украйна в НАТО. От това следва, че ще започне трета световна война. Русия няма да позволи приближаване на НАТО, при каквито и да било обстоятелства. Интересното е че САЩ отново ще бъдат в позиция която ще ги оневинява за войната в Европа и отново ще "помагат".
108
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кисинджър е прав Европа е застрашена от изток тоест от Китай. Остатакът от Расия е Московития, без Кавказ и Кубан, а Сибир ще е най-голямата провинция на Китай.
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победа с ИЗПРЕВАРВАЩ удар и малка кръв така може да се сформулира новото направление в руското военно изкуство, което с появата на линия хиперзвукови комплекси в сухопътните войски, флота и авиацията получи мощен тласък за творческо преосмисляне на цяла серия най-важни оперативни концепции и стратегии на съвременната въоръжена борба.
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как ще стане това без война Русия- НАТО? Някой може ли да ми обясни как си го представя?
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бързи (в течение на няколко часа, не повече) и масирани хиперзвукови удари с обикновени неядрени оръжия на стратегическа дълбочина 4-5 хиляди километра от своите граници. Що се отнася до единичните ВИП цели, може да се гарантира, че единичните ВИП цели ще бъдат унищожени в рамките на един час навсякъде на планетата. Това ще бъде достатъчно, без да се налага реално бомбардиране на САЩ, за да се изтеглят от Източна Европа до границите от 1997 г.
104
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе руснаците сами си се вкараха в тоя филм, от който нема излизане, за какво им беше всичко това, земя ли нямат?
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган: Турция в момента не е готова за встъпване на Швеция в НАТО.
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 95 Ами те си ги казаха и изобщо Запорожието не беше включено в началото,ама някой като се направи на велик ще се раздели с още и не се знае с колко,но няма със сигурност да е цялата Украйна.Путин небе толкова глупав даде занимава с една фалирала държава.
101
2
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До до 96 Пак по опорката: Да, руската армия тръгна към Киев, но руска делегация отиде в Истанбул за да преговаря за мир. Украинската делегация обещаваше необвързан статут и недопускане на чужди оръжия на своя територия. Но Зеленски се отказа от преговорите, а войната можеше да приключи още тогава. Но Веднъж се видяха в Истанбул делегации на Русия и Украйна и с това се приключи. А даже изтече информация, че укронацистите застреляли водещият украинската делегация (много обещавал). И дотук.
100
1
 
5
 
! Отговори
военно-техническо преди 1 година
"Следим отблизо плановете на Северноатлантическия алианс по отношение на Финландия", посочи на брифинг в руското външно министерство неговият официален представител Мария Захарова. "Потвърждаваме, че Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки, както от ВОЕННО-ТЕХНИЧЕСКО, така и от друго естество, за да спре възникващите в тази връзка заплахи за нашата национална сигурност", каза още тя. Щом американската армия започне да използва територията на Финландия за това, посочи Захарова, Русия ще сметне, че съседната страна е загубила суверенитета си.

Спонсорирани публикации