Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа

Това е най-добре въоръжената страна с най-малко опитното ръководство
19 май 2023 13:42, Стела Стоянова
266
Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа
Снимка БГНЕС

"Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за да се гарантира сигурността на страната, а за да се защити Европа от появата на "най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство" на Стария континент".

Това обяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за The Economist, предаде "Гордон".

"Ние вече доказахме, че ще защитим Украйна", обясни той и добави, че това, което европейците говорят сега, е много опасно. "Защото европейците казват, че не искаме да ги видим в НАТО, защото твърде много рискуват, затова ще ги въоръжим до безкрай и ще им дадем най-модерните оръжия. Как може да сработи това?", пита той.

Кисинджър осъжда Путин за инвазията и определя решението му като катастрофална грешка. Според него трябва да се прекрати войната, без да се създават условия за следващ кръг от конфликти. Кисинджър осъжда Запада, че дълги години е обещавал да подпомогне отбраната на Украйна, но без да представи какъвто и да било план за действие при възникване на заплаха. Така не само не е гарантирал сигурността на страната, но и е "вбесявал" Москва.

"Сега съм в странна позиция, за която хората казват: "Вижте го, той промени решението си, сега е за членството на Украйна в НАТО". И имам две причини за това. Първо, Русия вече не е конвенционална заплаха, каквато беше преди. И второ, сега въоръжихме Украйна до такава степен, че тя ще бъде най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство в Европа. Следователно е по-добре за сигурността на Европа Украйна да влезе в НАТО", заяви той.

За да се установи траен мир в Европа, трябва да се предприемат два хода. Първо, Украйна да бъде приета в НАТО "като средство за възпиране, както и за защита". Второто - Европа да организира сближаване с Русия като начин за създаване на стабилна източна граница, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъв лицемер и вампир.
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тотална липса на логика. Като влезе в НАТО, това как защитава Европа? Украйна себе си не може да опази - от 8 години територията й бе присвоена от САЩ, законно избраният президент бе сменен насилствено, територията й стана безплатна военна и биологична база за опити, населението й е заставено да се предлага като пушечно месо в защита интересите на същите тези окупатори. Та как ще помогне на Европа Украйна? То че Европа има нужда от помощ-има: да смени управляващите в ЕС и зависимостта си от САЩ.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тоз дементиралия какво се изказва?? ес налага над 64 годишни да минават психопрегледи за шофьори а тези като този кога ще минат??? дето могат да въвлекат света във война.... на него като вече не му се живее дай и другите да не живеят....
16
10
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 11 месеца
От година и половина през войната всеки Божи ден в Украйна костите си оставят между 200/300 руски войници:):):)Тоз Путин мамата им разгони на руснаците и то в 21 век:):):)Съсипа маса семейства:):):)И успя да вкара Финландия в НАТО:):):)
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя па все едно Русия е тръгнала да напада Европа.Русия имаше полза от Европа да търгува с нея и на всички беше удобно или само на някой,които няма нищо с Европа.Е сега тия санкции само объркаха нещата,но толкова във вреда на Русия,а обратното и както се разбра това само отвори нови пазари и възможности нищо друго.Всички очакваха икономиката на Русия да се срине за няколко месеца,но това не стана.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хубаво изрежда Кици какво трябва да се направи, но не е ли по-добре първо да попитат Русия? Досега не питаха, а действаха тихомълком. Пак ли така ще продължаваме? Все ще му писва на някой и ще хвърчат ракети. Добре ще е Кици, а и целия запад да разберат, че нито са сами на този свят, нито могат да го управляват сами.
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като гледаме състоянието на руската армия дето взе две села за година и изкараха танк от музея на парада, как всички са крали на поразия и сега като се пукна балона взеха да летят от прозорците. Дали тези дето са отговорни за ядрените оръжия дето е най малък шанса да се ползват са крали парите или са били съвестни и оръжията са изрядни?
12
16
 
8
 
! Отговори
Striker преди 11 месеца
В случая е прав. Въпросът е, че трябва да се смачка П у т л е р до степен на Палестина срещу Израел. Връщането на Крим и Източна Украйна под контрол, макар и военен на украинците. От там нататък членство на Украйна в НАТО.
11
2
 
20
 
! Отговори
Винаги съм мислил, преди 11 месеца
че Кисинджър е ястреб, но това ми мнение рязко се промени миналата година, когато за пръв път се произнесе по въпроса за украинско-руската война. Тогава тонът му беше съвсем различен, призоваваше за мир и изглеждаше съвсем автентично. След няма и месец обаче излезе с твърда анти-руска позиция на второто си интервю по повод войната. Очевидно върху него бе упражнен натиск. Кисинджър стана поредната жертва на демокрацията.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди няколко месеца отново Кисинджър каза, че Украйна трябва да отстъпи територии на Русия...
9
2
 
24
 
! Отговори
Шегобиец преди 11 месеца
Ех, старият козел съвсем изтрещя. Нещо целият западен елит обхванат от старческа деменция. Ама то на тази възраст...
8
6
 
3
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 11 месеца
Всъщност и поглед, и кондиция и всичко да му на многократно по-високо ниво от изказванията на онова г а д н о джудже в Кремлин.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Майкъл Хъдсън, един малкото икономисти, които бяха предвидили кризата от 2007-2008 г., казва: страхът на американците е да не загубят американския си протекторат. Американците се страхуват, че ние ще работим, ще намерим интелигентни начини да работим с Русия, Китай, Азия и Съединените щати вече няма да бъдат част от уравнението. Така че стратегията на Вашингтон е да ни раздели окончателно днес от Русия, утре от Китай, за да може да запази този европейски протекторат.
6
3
 
27
 
! Отговори
До 1 преди 11 месеца
Кво е прав? Директно призив за 3та световна е това... Сори за Украйна, че са се озовали на г*за на географията, ама не бива да влизат в НАТО...
5
1
 
25
 
! Отговори
Вьзмутен преди 11 месеца
Ако имаше международен независим сьд този трябваше да лежи до живот за терора вьрху виетнам и камбоджа
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Човекът е на път да стане на 100г. Разбираеми са честите му разнопосочни изявления.
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Леонид Гозман по руския първи канал и после го арестуват: "Ние всички като граждани на Русия носим отоворност. Тази ужасна война нямаше да продължи и един ден ако ние не снабдявахме така наречените лидери на тези републики с пари, оръжия и хора. Те са просто престъпници, всички си спомняте понзи схемата МММ, Пушилин преди да започне борбата за "свободен" Донецк беше регионален мениджър на тази понзи схема. Захаренко преди войната продаваше пилета. Ние нямаме работа в чужда държава"
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак ли Американски новини?
1
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прав е

Спонсорирани публикации