Синдикатите в МВР искат спешна среща с новия министър

Според тях управлението на МВР е непрозрачно и без визия
15
Синдикатите в МВР искат спешна среща с новия министър
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви, че няма да даде кредит на доверие на избрания за министър на вътрешните работи Калин Стоянов. В съобщение до медиите от синдиката посочват, че би било обидно, след дългия му престой в системата на МВР да се очаква, че не е запознат с проблемите в нея.

Според синдиката управлението на МВР е непрозрачно, без визия и политическо желание за промяна, а работещите в министерството са заложници на настъпилото безвремие и хаос в резултат на царящото безвластие.

Още по темата
В позицията си от СФСМВР казват още, че сериозните и системни проблеми в МВР са пренебрегвани и не се решават за сметка на имиджови акции.

От синдиката искат незабавна среща с министър Калин Стоянов, на която ще представят за пореден път визията си за устойчива промяна и подобряване условията на труд в МВР и ще очакват поемане на конкретни ангажименти, които да бъдат изпълнени в конкретен времеви диапазон.

Евентуални опити за отлагане провеждането на срещи и отказ да се постави началото на изпълнението на приетата и подкрепена от всички политически партии и коалиции визия за устойчива промяна в МВР, ще бъдат приети като нарушаване на правата на служителите и незачитане на потребностите на всички български граждани, посочват от СФСМВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
" Днес мен , утре теб " . Това е поговорката . И един лев не заслужават фуражките проклети и заклети . След като са в схемата със съдиите и прокурорите да се жалват пред тях . Държавен преврат ли ще правят другарите от МВР ? !
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама той сега е зает с хемус гейт и адвоката на обвиняемия търсете го по натам
12
1
 
2
 
! Отговори
Бю джет преди 10 месеца
Мисля, че е световен рекорд. В българското МВР има официално 7(седем) синдиката.
11
0
 
3
 
! Отговори
От 2015 преди 10 месеца
са само калинка до калинка, дошли само за заплати, но не и за работа. На едни им се спуква гьона от работа, други подпират диванчетата и пушат. А що се отнася до пенсионерите, като ги махнаха падна една въртележка, въртят се на 2-3 месеца. Да се направи и справка колко от новопостипилите имат повече от година . Масово напускат от новопостъпилите. Соят 2-3 месеца и бягат. А тези, които остават не знаят за какво са постъпили на работа в МВР. И в другите държавни и общински администрации положение
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пенсия и заплата и нищоправене. И схеми и системи за корупция, Браво. Реформа
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това момче не го знам, но ако е министър със характер и топки, трябва да започне огромна реформа в това министерство.Последните 20 год Мвр стана за смях и подигравка
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
95% от Мвр се кланяше на Герб.Чистка!Стига вече поклони пред отявлен мафиот какъвто е Борисов!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
7000 полицай пенсионери----ВЪН ОТ СИСТЕМАТА И на тяхно место млади нови хора с гаранции някакви че ще бъдат съдени ако бъдат хванати в корупция
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вън пенсионерите от МВР, още повече на ръководни постове и в системата ще се генерира паричен ресурс за останалите и подобряване на материално-техническата база! Прах в очите, самите синдикати са пенсионери и взимат по 5-6 к заплати за нищоправене. Това го няма къде другаде. Гарван гарвана око не вади.
5
2
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 10 месеца
Най-важната реформа е вън пенсионирани полицаи получаващи заплата и пенсия. Като им се работи има охранителни фирми, СОТ и т.н.. Не на държавната софра от две места да цоцат.
4
5
 
2
 
! Отговори
= преди 10 месеца
А бе мамини златни , защо не искахте среща с корумпето пловдивско адвокатче, или с ментора му руския агент със зелените чорапи. Още невлязъл в министерския кабинет новия минисър и трябва да разчиства авгиевите обори на руската агентура на която безропотно служихте 3 г. Няма да им дадат не 100 дни и 1 ден няма да има спокойствие
3
2
 
7
 
! Отговори
Black Sea преди 10 месеца
Милиционерите досега що спаха? Изведнъж сега се активираха. Нека първо да покажат ефективност в полза на гражданите, а после са пискат за облаги. Ако не им харесва, да сменят професията. И без това държавата е роднина-милиционер-роднина-милиционер.
2
3
 
10
 
! Отговори
Козяк преди 10 месеца
А ПАНДЕЛА ЗА КОРУМПИРАНИТЕ КУКИ ИСКАТ ЛИ?
1
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
това момче защо е спряло разследването за чувалчетата с парите за хемус мен не меинтересува къщата в барцелона а кои получи в банката парите и къде отидоха понататък камери има навсякъде

Спонсорирани публикации