Отслабване - как действа методът 3-2-8?

Техниката бива препоръчвана за извайване на фигурата
26 юни 2023 17:45, Дарена Найденова
10
Отслабване - как действа методът 3-2-8?
IStockphoto

Имам чувството, че TikTok страната, наречена FitTok, в която се говори главно за здравословно хранене и тренировки, дебютира нова тенденция всяка седмица. 

Първоначално беше методът 12-3-30 на бягащата пътечка, който насърчаваше да ходим за около 30 минути на трето ниво от скоростта и наклонът да е на 12. След това се появиха предизвикателствата за планкове, в които се добавяха трудности или правила всеки ден. А накрая започна да се промотира и добре познатото ни ходене. Много дами в социалните мрежи твърдят, че 10 000 хиляди крачки на ден са ключът към плоския корем и по-доброто здраве на организма. 
 
С всички тези тенденции може да ви се стори трудно да отсеете коя точно е подходяща за вас, което е напълно нормално. Истината е, че консултацията с треньор и диетолог е от изключително важно значение в тези моменти, за да се определи от какво точно има нужда вашето тяло, какви тренировки са подходящи за мобилността и целите ви, както и какви са първите стъпки към големия успех.
 
Но, ако се чудите каква нова тенденция е измислена в TikTok през последните месеци, това е методът 3-2-8. Според потребителите, той ви кара да се чувствате силни и енергизирани, като дава резултати само за три месеца. 
 
Какво е методът 3-2-8?
 
Създаден от инструкторката по пилатес Натали Роуз, методът 3-2-8 е по-скоро тренировъчна структура, отколкото конкретна рутина, която излага точните упражнения за изпълнение. Разделен е на три части, които трябва да бъдат завършени за цяла седмица - три дни тренировка с тежести, два дни пилатес и средно по 8000 стъпки на ден.
 
За дните със силови тренировки, Роуз казва, че е задължително постепенно да се увеличава интензивността - теглото, което използвате или повторенията, които правите. По думите й, най-добрият вариант е да го правите на всеки 4-6 седмици, за да усетите ефективност с промяната на тялото. Докато силова трениорква за цялото тяло е това, към което се стремите, Роуз обясни, че тя може да бъде разделена на един ден за цяло тяло, един ден за горна част и един ден за долна част. 
 

Тяло на шампион – как Линдзи Вон поддържа форма и се грижи за себе си

Здрав дух в здраво тяло: Коя е най-популярната тренировка за 2023?

Фитнес цели – изграждане на мускули с четири лесни промени

Що се отнася до двата дни пилатес, целта е да ги изпълнявате в дните на активно възстановяване и дните, когато сте неразположени. Те са с ниско въздействие и ниска интензивност. Именно затова са предназначени за моментите, когато се чувствте твърде уморени, но все още искате да направите някаква активна дейност с тялото си.
 
И накрая, за да свържете целия метод в една верига, ходете средно по 8000 крачки на ден, за да се сдобиете с кардио с ниско въздействие. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Опс,тя жената си го е препоръчала. Който не чете,така е.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Единственият най-работещ и оптимален начин за топене на мазнини (т.е. естествено има и други, но с по-ниски резултати) и изграждане на атлетично и стегнато тяло е силово трениране и лек калориен дефицит. Доказвано милиони пъти и безспорно работещо. Пък който го мързи или не го кефи,да си прави 3-2-8, 17-34-15, 2.5-12.9-6.4.....и каквито си иска методики.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин е нeвменяем.
5
3
 
4
 
! Отговори
Системата с 200 преди 9 месеца
Ползвайте системата на Путин, ако се задават неприятности бегайте с 200 и не се обръщайте.
4
0
 
4
 
! Отговори
Хорейшо преди 9 месеца
В дни, в които термометрите показват близо 40 градуса, всеки търси начин да избяга от жегата. Разбира се най-доброто решение на проблема е да се цопнеш в морето, но за жалост не всеки има възможност да го направи. Една студена напитка, или супа връща желанието за живот в подобни моменти. Испанците си имат гаспачо, а ние си имаме таратор.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
3 пъти седмично секс по 2 пъти в рамките на 8 часа.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
3 часа не ядеш, 2 часа ядеш и 8 спиш.
1
0
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 9 месеца
Това 3-2-8 тройка, двойка и осмица брой хора за правене на кекс ли са?

Спонсорирани публикации