Ресторантите в Барселона негласно забраниха хората да вечерят сами

Ако си без компания, оставаш без храна, оплакват се дори местни жители
8 авг 2023 21:00, Нели Христова
58
Ресторантите в Барселона негласно забраниха хората да вечерят сами
Снимка: Pixabay/skaramelka

Туристите, решили да посетят Испания, които искат да вечерят сами в ресторантите, понякога забелязват хладен прием от сервитьорите. Често те са изпращани към масите в най-мръсните ниши на техните заведения.

Подобно поведение често остава добре скрито от местните посетители. Но сега ресторантьорите в Барселона започват изцяло да забраняват самостоятелните вечери, въз основа на това, че се отразява лошо на бизнеса, когато една маса може да бъде предоставена вместо това на група туристи.

Местните жители, които искат да се хранят сами на терасите на ресторантите, които през пролетта и лятото са изключително желани, се ядосват, когато биват отхвърлени. Практиката стана особено разпространена в ресторантите в центъра на Барселона - на Carrer de Blai, улица, известна със своите тапас барове, и в квартал Eixamplе, пишат от The Times.

Оплакванията относно забраната се разпространяват в социалните мрежи, а скоро след това се превърнаха в тема и в националната преса.

"На първата тераса, където намерих маса, бързо пристигна сервитьор и ми каза, че е запазена. Не беше. Веднага след като станах, група чужденци, които бяха зад мен, седнаха", каза кандидат-покровител пред El País. Самотният вечерящ разказва как втори ресторант му казал, че може да се храни само 20 минути, а трети - че терасата е само за групи. Той се върнал у дома без да е вечерял.

Друг клиент споделя, че дори местният бар, който тя посещава редовно, е отказал да я настани.

"През последните месеци няколко пъти ми отказаха място на терасата, защото бях сама, дори и да имаше свободна маса", разказва тя. "Последният път, когато бях много разстроена, им казах, че ако е въпрос на пари, съм готова да играя тяхната игра, че ако трябва да храним ненаситния капитализъм, то да ми кажат колко е минимумът, който трябва да платя, за да мога да седна на терасата и да вечерям. Казаха ми, че не става въпрос за пари, просто не мога да седя сама."

Едно от кафенетата в града е създало система за билети за клиенти, които искат да седнат на терасата му.

В Барселона, където масовият туризъм е горещ политически въпрос, местните жители също са ядосани, че не им е позволено да пият питие преди вечеря или обяд на масите на терасата поради въвеждането на часове за хранене в чужбина. Хората, които се появяват да пият по обяд или преди 20:00 часа, са връщани, тъй като масите са били използвани за обяд или вечеря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Муца преди 8 месеца
Редактирайте автоматичния превод, преди да публикувате. Какво означава "кандидат-покровител"?
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
О, не... На запад няма дискримиинация... Неееее
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нелче, самотен и сам носят различни значения, самотната пишеща хаха
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом те почнаха да делят кастите. Кой може и кой не може!!!
39
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Правят всичко възможно хората да са сами и се атомизира обществото, рушат се семействата и се пропагандира гейщиината, а накрая изненада- щото си сам и си продукт на същото това болно общество ти се отказват социални услуги и публични такива, като обществено хранене! Е това е техния Шенген! Получиха си го! Двойните стандарти накрая ги прилагаш на собственото си население, това ти става същност, най- важната европейска ценност!
38
1
 
46
 
! Отговори
Симо преди 8 месеца
На такива ресторанти, им отваряш препоръките, пишеш ниски точки поради отказ от обслужване. И имайки в предвид, че повечето туристи са коне с капаци що се отнася като места за хранене. Видейки, че ресторанта няма 5 от звезди в оценките, ще го избягват. Ти самия не ходиш повече на това място и бавно но славно ще има те да те подканват да влезеш сам и да консумираш.
37
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Павилно, на такива изискани места, щом са сами, ги смятат за ловджий или ловджийки на богати клиенти или клиентки.
36
2
 
24
 
! Отговори
опетков преди 8 месеца
До Анонимен Има много места за хранене в Барселона, където не се интересуват колко сте и какви сте и където се сяда по един. Не всички са по главните улици. Има барове за тапас на всеки ъгъл, така че няма начин да умреш от глад ако имаш кинти.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То и у кварталната кръчма е така. Седнеш сам и след малко някой седне срещу тебе и хем си лафите хем апвате. Та решение се намира, ако не ти пречат другите.
34
8
 
9
 
! Отговори
Жададык преди 8 месеца
Чудо големо, да си ядат у дома....***, какво е кандидат-покровител?
33
0
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 8 месеца
Голямо откритие. Ново ще е като започнат да забиват чадъри и шезлонги от водата до асфалта.
32
0
 
21
 
! Отговори
Има финтове преди 8 месеца
Някои каки дават тлъст бакшиш, за да бъдат настанени самички на маса в заведение, в което идват платежоспособни потенциални техни клиенти. Бакшишът трябва да стимулира сервитьора не само да я настани на хубава маса в най-натовареното време, но и да насочи към нейната маса подходящ пич, като му каже, че свободни маси няма, но приятелката на хей онази дама там току що се е обадила, за да каже, че няма да дойде и може би дамата ще го допусне на нейната маса.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интереса клати феса.
30
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да направят маси и за хора които искат да се хранят сами. Някой хора отиват да се хранят на заведеие защото са огладнели а не на среща.
29
1
 
21
 
! Отговори
Кокала преди 8 месеца
Понеже до вчера оправяхте нашите заведения за хранене след случая с онзи комплексар с пържолите,та не ви беше достатъчно и сега започнахте с тези в Барселона....
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След появата на ковида спрях с ресторантите по принуда,но като свърши пандемията установих, че мога и без тях. Не е здравословно да хапва човек в места, където не може да види как му приготвят храната.
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И у нас е така на много места. Първата им работа е да попитат - колко сте и след това те насочват. След като народът навсякъде пощуря да яде по заведения, тия ще си правят каквото си искат.
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая работа с тоя масов туризъм ще свърши много зле.Ще караме зелени елекърички ама ще летим на 2000 км за едно кафе с билет за 30 евро.Аре стига безумия че ми се дресйфа.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не че някога ми е харесвала Испания но тук удариха дъно. Дори алчните франсета на топ дестинации не си позволяват подобни дивотии. Балки латиноси. Добре че никога не ходя там щото щеше да ме е яд че съм и давал кинти *** тия пигмеи.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Криза.. шефовете да си ядат сами буламачите, а аз мога и вкъщи да си готвя и пия :-D

Спонсорирани публикации