Ресторантите в Барселона негласно забраниха хората да вечерят сами

Ако си без компания, оставаш без храна, оплакват се дори местни жители
8 авг 2023 21:00, Нели Христова
58
Ресторантите в Барселона негласно забраниха хората да вечерят сами
Снимка: Pixabay/skaramelka

Туристите, решили да посетят Испания, които искат да вечерят сами в ресторантите, понякога забелязват хладен прием от сервитьорите. Често те са изпращани към масите в най-мръсните ниши на техните заведения.

Подобно поведение често остава добре скрито от местните посетители. Но сега ресторантьорите в Барселона започват изцяло да забраняват самостоятелните вечери, въз основа на това, че се отразява лошо на бизнеса, когато една маса може да бъде предоставена вместо това на група туристи.

Местните жители, които искат да се хранят сами на терасите на ресторантите, които през пролетта и лятото са изключително желани, се ядосват, когато биват отхвърлени. Практиката стана особено разпространена в ресторантите в центъра на Барселона - на Carrer de Blai, улица, известна със своите тапас барове, и в квартал Eixamplе, пишат от The Times.

Оплакванията относно забраната се разпространяват в социалните мрежи, а скоро след това се превърнаха в тема и в националната преса.

"На първата тераса, където намерих маса, бързо пристигна сервитьор и ми каза, че е запазена. Не беше. Веднага след като станах, група чужденци, които бяха зад мен, седнаха", каза кандидат-покровител пред El País. Самотният вечерящ разказва как втори ресторант му казал, че може да се храни само 20 минути, а трети - че терасата е само за групи. Той се върнал у дома без да е вечерял.

Друг клиент споделя, че дори местният бар, който тя посещава редовно, е отказал да я настани.

"През последните месеци няколко пъти ми отказаха място на терасата, защото бях сама, дори и да имаше свободна маса", разказва тя. "Последният път, когато бях много разстроена, им казах, че ако е въпрос на пари, съм готова да играя тяхната игра, че ако трябва да храним ненаситния капитализъм, то да ми кажат колко е минимумът, който трябва да платя, за да мога да седна на терасата и да вечерям. Казаха ми, че не става въпрос за пари, просто не мога да седя сама."

Едно от кафенетата в града е създало система за билети за клиенти, които искат да седнат на терасата му.

В Барселона, където масовият туризъм е горещ политически въпрос, местните жители също са ядосани, че не им е позволено да пият питие преди вечеря или обяд на масите на терасата поради въвеждането на часове за хранене в чужбина. Хората, които се появяват да пият по обяд или преди 20:00 часа, са връщани, тъй като масите са били използвани за обяд или вечеря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Приятни сънища!
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В София винаги ме настаняват на някаква смешна малка маса като им кажа че сме двама.След това давам 100лв на келнера и си сядам на маса за шестима. Горе-долу стига да се наядеш без да се претрупа с чинии. А и сервитьора е по-чевръст така. Въпрос на пари е. Ресторанта като плаща 30,000 месечен наем има право да определя правилата. Ако някой държи да яде на хубава маса в барселона - да им даде 200 евро и ще се разберат.
21
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има много хора нормални свестни и с работа и с доходи, които просто няма с кого да излязат.
20
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е много тъпо. Ами ако някой просто няма с кого да излезе ? Ако няма с кого да отиде на екскурзия на почивка ? Какво, да се скита като по улиците като куче ли ? Или да яде по пейките като клошар.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 21 . Пускат, ама без да пускат водата на тоалетната,ако не са минали поне четирима петима.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами да направят маса, на която да слагат сами клиенти да седят до други сами клиенти. хем няма да хабят няколко маси, хем хората няма да са самотни ,току виж са се сприятелили та и влюбили. Само парите ли са важни в тоя живот
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Верно, че са трудно поносими, все по-разглезени и невъзпитани стават, ама пък носят печалби, та нЕма начин, ще се траят.
16
8
 
8
 
! Отговори
Джони Таа преди 9 месеца
Никъде вече не могат да понасят тълпите туристи . Никаква файда няма от туристи , само освинват пейзажа.
15
4
 
23
 
! Отговори
Жорката Борел преди 9 месеца
ЕССР да се самосезира! Съд за виновните! :D
14
4
 
21
 
! Отговори
реалист преди 9 месеца
Огладня много капиталът.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За двойки има ли изключение?
12
2
 
62
 
! Отговори
Чичо Васо преди 9 месеца
Отива при арабите и си решава проблема гладния турист. Те са си един вид местна кухня. Преди десетина години бях в Берлин. Рано рано сутринта исках да хапна един дюнер и влязох в първия отворен кебаб. Човека каза, че още чисти и няма нищо, но ми наля веднага един чай и се залови да готви. За мен, тупана от България. След 15 минути имаше храна. Сега пак прочетете статията за испанците. Наздраве.
11
1
 
63
 
! Отговори
Ели преди 9 месеца
Аз бих се върнала с група приятели, ще си поръчаме по една газирана вода и ще стоим цяла вечер щом условието е да е група
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лойко ще води харема.
9
0
 
20
 
! Отговори
срамота! преди 9 месеца
"кандидат-покровител" от английското patron, което означава ПОСЕТИТЕЛ. Вече дори не е забавно, Н.Х. Обидно е.
8
13
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 9 месеца
Ей руски ТРОЛейбус, тотално изпращяхте и вие, и хохолите. Едните за някоя и друга копейка, другите за цент на коментар. Под всяка статия се изхождате по голяма нужда.
7
1
 
21
 
! Отговори
Stoyanov преди 9 месеца
До Анонимен---- Ще ме покажат по телевизията , ще ме измъкват полицай от ресторанта, защото съм седнал да вечерям и да си платя без да създвам проблеми ли? Ти Ха-хо ли си?
6
3
 
33
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Може да сложат няколко единични маси и така няма да губят клиенти. Аз ли да ги уча как се прави...
5
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е дискриминация. Да ги съдят!
4
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Вила на Ривиерата 1 - А ти знаеш ли, че може д ате помоялт да напуснеш, ако не поръчката ти е прекалено малка. Сега - имаш избор - правиш се на *** и те пусат по телевизията утре, как те изкарват с полиця или просто се махаш. Като не те искат, не ходиш ... не е трудно.

Спонсорирани публикации