Донор на сперма е готов да се срещне с всичките си 96 деца

Той дори е създал Facebook група
1 сеп 2023 22:15, Нели Христова
42
Донор на сперма е готов да се срещне с всичките си 96 деца
Снимка: Facebook

Няколко пъти в историята на асистираната репродукция е имало предупреждения, че ако на донорите на сперма не бъде предоставена анонимност, младите мъже вече няма да искат да даряват от страх от телефонно обаждане години по-късно от дете, което никога не са виждали.

Не така обаче стоят нещата за 32-годишният Дилън Стоун-Милър, разработчик на софтуер от Атланта, който беше известен на семействата в Съединените щати като Xytex 5186 и чието донорство е дало на света близо 96 деца. През лятото Стоун-Милър се занимава с изработка на играчки и детски книги, за да прекарва време с някои от потомството си. Той е бил донор в продължение на шест години, докато е бил в колежа, след като е страдал от финансови затруднения и е дал разрешение на банката за сперма Xytex да разкрие самоличността му на биологичните му деца, когато достигнат пълнолетие.

Тази одисея, която го отведе до Кънектикът, Едмънтън в Канада и Ванкувър, беше част от усилието да изиграе роля в някои от животите им, ако децата са искали това, пише Wall Street Journal.

През 2020 г. две майки се свързват с него, след като са проследили самоличността му. Няколко месеца по-рано той се разделия с жена си и тя и детето им се изнасят. Той открива група във Facebook, която носи името на неговия донорски профил - Xytex 5186 Offspring. В нея Стоун-Милър пита дали семействата биха желали да му позволят да се срещне с тях. Около 20 са отговорили.

"Родител ли съм?" пита той пред медицинско списание. "Не е моя работа да казвам, но се чувствам като родител от време на време."

Анонимността на донора е спорен въпрос от 1884 г., когато лекар в Пенсилвания, лекуващ двойка, която се бори да зачене, тайно я осеменява със спермата на един от своите студенти по медицина. Години по-късно студентът се разкрива като донор в статия за медицинско списание.

С развитието на индустрията за донорско осеменяване в края на двадесети век анонимността се счита за предпоставка. Но проучване, включващо група донори през 1992 г., установи, че 60% са готови да се свържат с детето си, след като то е достигнало пълнолетие. Запитани какво биха искали да кажат на детето, три четвърти от мъжете са написали лично съобщение. "Любовта ми и мислите ми са с теб", пише един, добавяйки: "Освен това не се притеснявайте, ако сте много висок и слаб като млад, защото докато навършите около двадесет години, ще плувате в женско внимание."

През последните десетилетия самотните жени и еднополовите двойки, които са получили осеменяване, често се стремят да бъдат по-открити с децата си. Едно дете, Райън Крамър, с помощта на майка си създаде регистър, където децата могат да търсят своите биологични бащи и всички полубратя и сестри.

"Бях любопитен от първия път, когато разбрах, което беше доста рано", каза той в интервю миналата година. "Беше може би малко по-рано, отколкото майка ми беше подготвена."

Той приписва факта, че е запазил "доста здравословно отношение към това" на "тома, че ми беше казано рано . . . Винаги е било нещо, с което съм се чувствал много удобно."

Въпросът за анонимността на донорите на сперма, който беше прекратен във Великобритания през 2005 г., беше все по-оспорван през последните години от нарастването на генетичните тестове и сайтовете за родословие, които показаха на децата на донорите, че имат полубратя и сестри, а в някои случаи - десетки от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
До 7 (Муахаха) и 10 преди 7 месеца
На ин витро процедури се подлагат жени, които поради някаква малхормация или заболяване не могат да забременеят по естествен път. Иначе е обществена тайна, че по времето на соца, поне у нас, на жени с проблеми да забременеят нашите доктори са ги съветвали първо да опитат с чужд мъж и ако успеят, ще им се съдейства да покажат документи че уж са забременели ин витро.Ако не успеят по този начин, чак тогава да се подлагат на ин витро. Сега вече докторът печели много от ин витро и нещата се промениха
31
0
 
2
 
! Отговори
Не мога да съдя преди 7 месеца
този Дилън Стоун-Милър, като си припомням материал от нашите медии, които ни информираха, че нашенски ромки отиват в Гърция не само за да родят и продадат бебетата си там, но и за да дават яйцеклетки срещу заплащане. Даваха като пример ромско момиче със серозно заболяване, което неколкократно е пътувало до Гърция, за да продаде свои яйцеклетки. Ето това е тревожно и опасно. Хора плащат пари за ин витро, но ако попаднат на недобросъвестни лекари, не се знае чий генетичен материал ще им пробутат.
30
0
 
1
 
! Отговори
Помните ли случая преди 7 месеца
с германеца, който беше протестирал, че енорийският му свещеник го агитира да дава още повече пари за помощи за някакъв район в Африка и за да трогне енориашите им беше прожектирал филм за някой си Бонго, който имал общо 40 деца от петте си жени, но изкарвал на ден такава надница, каквато му стигала да купи храна само за себе си. Останалите 45 човека от семейството му (5 съпруги и 40 деца) живеели на помощи от Европа. Затова трябва да поощряваме интелигентните бели момчета да даряват ***.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 27 - Четох някъде, че всеки един от нас е наследник по на около 300 милиона родителски двойки. Наистина не знаеш какъв геном ще има детето ти, наследствеността не се губи и може да се спотайва в гените ти поколения наред. Но все пак е за предпочитане този русокос и синеок създател на софтуер да е биологичен баща на 96 здрави деца, а не да се осеменяват жени със спермената течност знаеш на кои.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Донори стават и някои жени, които даряват свои яйцеклетки.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Природата генетиката не позволява да се формира елит на избрани , ако вземете генетичен материал от програмист , физик и математик .. То вероятността децата да са такива е много малка..
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво !
25
0
 
0
 
! Отговори
Тоя ще се преди 7 месеца
окаже че е истЕнския баща на про100 Киро...
24
0
 
0
 
! Отговори
Бащите по документи преди 7 месеца
Са каръци прецакани.От както свят светува го има това нещо.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва да си наистина изкудкудякала жена, за да родиш дете от донор.С инвитро стана така, че тези, които не могат да имат деца по естествен път, вече раждат близнаци и са по-добре от другите. Но поне повечето използват биологичен материал от съпруга си, а не от някой програмист-онанист
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Децата са с IQ над 150! Общо.
21
0
 
3
 
! Отговори
Мъка, мъка преди 7 месеца
Цитат от житието на големия герой-съзидател: "Той ДАЖЕ е СЪЗДАЛ фейсбук група"
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този е шизофринк , вижте му снимката..
19
0
 
3
 
! Отговори
Ей ръчички ей ги две преди 7 месеца
Сега ще запознае децата с майките (ръцете си) .... ХАхахаххХАХхах
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Майкоооо, какво какви гение е разпространил. То само снимката му стига за кофти диагноза
17
3
 
9
 
! Отговори
Клатушко преди 7 месеца
щом не е клатил значи не е родител
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поредният психо. Закъсал за кинти, правил някакъв бизнес, а сега -изоставен от жена си, мисли, какви ги е свършил преди време. Несъмнено, при толкова много давания, някоя откачалка, като него, да се опита да се свърже с биологичния баща на детето й.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя не е xytex ами Сперминатора
14
10
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
На вас кой ви гарантира, че чичови не е заплодил две, три моми у ваше село, и сте се оженили за първа брадчетка! -------////----- Моралът, брачната институция и законите ми го гарантират. А ти един си жалък проостаг...
13
2
 
11
 
! Отговори
Охо преди 7 месеца
Нямаше ли други доброволци малко за разнообразие?

Спонсорирани публикации