Столтенберг в Киев: Украинските сили постепенно набират сила

Руските войски се борят за имперските илюзии на Москва, каза шефът на НАТО
28 сеп 2023 17:00, Елка Василева
277
Столтенберг в Киев: Украинските сили постепенно набират сила
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза днес по време на изненадващото си посещение в Киев, че Украйна "постепенно набира сила" в контранастъплението си срещу руските войски, предаде Ройтерс.

Още по темата
На съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски той заяви още, че руските войски се борят за "имперските илюзии" на Москва.

Столтенберг обяви, че НАТО вече има сключени рамкови договори с оръжейни компании на стойност 2,4 милиарда евро за боеприпаси от ключово значение, от които един милиард евро са твърди поръчки.

Той заяви, че тези договори ще позволят на членовете на НАТО да попълнят изчерпаните си запаси, като същевременно продължат да снабдяват Украйна с боеприпаси, което е ключов фактор във войната. Столтенберг също осъди руските удари близо до границата между Украйна и нейната съседна страна членка на НАТО Румъния. Той посочи, че няма доказателства, че тези удари са целенасочено нападение срещу Румъния, но въпреки това ги определи като "безразсъдни" и "дестабилизиращи".

"Радвам се да приветствам генералния секретар на НАТО в Украйна, радвам се, че можем да проведем конструктивен разговор. Днес това е разговор между съюзници и е само въпрос на време Украйна да стане член на алианса. Ние правим всичко възможно, за да приближим този момент", заяви украинският президент Зеленски, цитиран от Укринформ.

Той благодари на международните партньори за помощта и подчерта, че резултатите от сътрудничеството с НАТО са налице. Според президента има сътрудничество в различни отрасли - от разузнаване до киберзащита. Украйна успешно прилага и подобрява стратегиите за използване на оръжията на алианса, допълни той и отбеляза, че е обсъдил с генералния секретар на НАТО всички ключови въпроси за отбраната, ситуацията на бойното поле и нуждите на украинските военни.

"Сигурен съм, че можем да продължим да оказваме натиск върху агресора, така че Русия само да отстъпва и да губи", подчерта украинският президент.
(БТА, Анелия Пенкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
14
 
2
 
! Отговори
До 164 преди 7 месеца
Путин е 170 с токчетата. Без токчетата е 135 см. Бухахахаххах
153
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 157 Краварски смеееешник, наркомана е 3 сантиметра по-нисък от Путин като ще си говорим за ръст. Путин е 170 см висок, наркомана Зеленски е 167 см. Аре по твоята маааааалоумна логика тогава да определим кой е по-големия лъжец???? Муахахахахахахахахаха...
152
1
 
7
 
! Отговори
2ма ЮдеюМасова преди 7 месеца
на Снимката - нещо ново?!
151
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Обещанията на запада скоро време ще изглеждат пълен фалш!!! Украйна ще плаща в близко бъдеще до 100 години всички отпуснати помощи от запада ,те ще станат съвременните роби на запада и Америка!!! просто ги чака светло бъдеще:)))
150
2
 
5
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
Опитът за Възраждане на Нацизмът НЯМА да успее. Светът НЯМА да го Допусне!
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя пак фантазира, докато има война там НАТО няма да ги приеме, пък и след това едва ли.
148
0
 
1
 
! Отговори
Дебел(O)(O)кият к0к0 преди 7 месеца
Зеленски е Супер Секси - какъв БиЦепс!
147
11
 
2
 
! Отговори
До 156 преди 7 месеца
Путин затова ли е 1.20м? Хахахха
146
2
 
4
 
! Отговори
Хе хе преди 7 месеца
На Лъжата краката са Къси, Буквално!
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каквото е оръжието на чебурашките , такава е и пропагандата им... cкaпана и за индивиди с критично ниско ниво на обща култура и интелект...
144
6
 
2
 
! Отговори
фгхфгх преди 7 месеца
леко със набирато на скорост да не станат сакатлъци
143
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най голямата прокоба е да победиш като уркопитек!
142
4
 
6
 
! Отговори
хййкйлйл преди 7 месеца
До 147Дрън дрън дрън...Украйна загубив тая велика "котраофанзива" 300 000 души...ти ми пиши за западни бракми...украинци не останах така че си стягай раницата ще има нужда от теб на източния фронт..
141
3
 
4
 
! Отговори
Задпадно лицемерие преди 7 месеца
А защо НАТО не се интеревсува от Армения? Държавата е нападната от Азърбейджан.
140
5
 
2
 
! Отговори
С тази скорост... преди 7 месеца
Ще стигнете до бившите си граници от 2014 г. през 2030 г. Ясно е, че и САЩ не си дава зор да ви подкрепя, а ви ползва за буфер. След Русия, украинците сте вторите най-потърпевши от "войната".
139
6
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 7 месеца
Пред Кремъл сме, Пред Кремъл сме! Слава Украини!!
138
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И победите са ви едни такива скапани уркопитешки.....
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нашият Премиер Денков щеше да пита Зелето за зРъното !
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен "Лидерът на най-големия и могъщ военен блок на планетата". Нещо си се объркал. НАТО, само по себе си НЯМА Армия, страните членки ИМАТ. Солтенберг е обикновен Чиновник, НЕ е Лидер!
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 143 Идолът ти наркомана се разкарва в Киев с 50 войници като охрана, а Путин се разкарва в бившия украински град Мариупол с двама бодигарда които не са войници. Аре пак казвай че Путин не може да излезе от Русия, смеееешен кравар! Мухахахаххахаха...

Спонсорирани публикации