Столтенберг в Киев: Украинските сили постепенно набират сила

Руските войски се борят за имперските илюзии на Москва, каза шефът на НАТО
28 сеп 2023 17:00, Елка Василева
277
Столтенберг в Киев: Украинските сили постепенно набират сила
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза днес по време на изненадващото си посещение в Киев, че Украйна "постепенно набира сила" в контранастъплението си срещу руските войски, предаде Ройтерс.

Още по темата
На съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски той заяви още, че руските войски се борят за "имперските илюзии" на Москва.

Столтенберг обяви, че НАТО вече има сключени рамкови договори с оръжейни компании на стойност 2,4 милиарда евро за боеприпаси от ключово значение, от които един милиард евро са твърди поръчки.

Той заяви, че тези договори ще позволят на членовете на НАТО да попълнят изчерпаните си запаси, като същевременно продължат да снабдяват Украйна с боеприпаси, което е ключов фактор във войната. Столтенберг също осъди руските удари близо до границата между Украйна и нейната съседна страна членка на НАТО Румъния. Той посочи, че няма доказателства, че тези удари са целенасочено нападение срещу Румъния, но въпреки това ги определи като "безразсъдни" и "дестабилизиращи".

"Радвам се да приветствам генералния секретар на НАТО в Украйна, радвам се, че можем да проведем конструктивен разговор. Днес това е разговор между съюзници и е само въпрос на време Украйна да стане член на алианса. Ние правим всичко възможно, за да приближим този момент", заяви украинският президент Зеленски, цитиран от Укринформ.

Той благодари на международните партньори за помощта и подчерта, че резултатите от сътрудничеството с НАТО са налице. Според президента има сътрудничество в различни отрасли - от разузнаване до киберзащита. Украйна успешно прилага и подобрява стратегиите за използване на оръжията на алианса, допълни той и отбеляза, че е обсъдил с генералния секретар на НАТО всички ключови въпроси за отбраната, ситуацията на бойното поле и нуждите на украинските военни.

"Сигурен съм, че можем да продължим да оказваме натиск върху агресора, така че Русия само да отстъпва и да губи", подчерта украинският президент.
(БТА, Анелия Пенкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
4
 
7
 
! Отговори
След края навойната2 преди 7 месеца
Беше неописуемо преживяване,сподели един русофоб-кокошкар след като изпълниха присъдата и го извадиха от нужника.Въпреки ужасната смрад и фекалиите,които погълнах си струват центовете от посолството с които ме купиха
173
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Довечера Зельо ще почерпи госта си с една нощ с трансджендъра на армията. Столтенберг ще има възможност да се наслади на първата си булчинска нощ в Киев.
172
5
 
19
 
! Отговори
Рико преди 7 месеца
Вече никой не вярва в успеха на Украйна.Нито Америка ,нито Европа дори и самата Украйна.Само българските медии продължават с тази линия ,че Украйна настъпва сериозно.В западния печат отдавна шансовете за им за победа се равняват на 0.
171
4
 
10
 
! Отговори
След края на войната преди 7 месеца
ЕС се разпадна и след като либералите загубиха тотално изборите бяха до един вкарани в затвора за държавна измяна и амеркански слугинаж. България взе същите мерки,но в допълнение издири всички русофоби-кокошкари и ги осъди да бъдат пуснати в селски нужник с главата надолу.
170
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чета постовете на хамериканофилите и се убеждавам че са ховна само дето повече миришът и и и защото са за хамерска помия
169
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каква чиста и невинна любов само, ай ай!
168
2
 
23
 
! Отговори
Хе хе преди 7 месеца
Евреинът Зеленский извини ли се, че Аплодира Нацист в канадският Парламент - НЕ! Трюдо го направи, а Рота си подаде оставката. Зеленский си направи Непуко - ни чул, ни видял, Селският Му Тарикат. Иначе в Украйна Нацисти Няма, Зеленский НЕ е Фюрер, а държавата НЕ е Райх!
167
2
 
18
 
! Отговори
джъмбо преди 7 месеца
Крачун и Малчо.Взаимно се лъжат.Единя обещава пари и оръжие ,а Малчо чака парички и играчки.Нещо като малко дете което реве майка му да му купи играчката която си е харесало.
166
13
 
4
 
! Отговори
Велики Мъже! Слава! преди 7 месеца
Анонимен
165
2
 
11
 
! Отговори
Хе хе преди 7 месеца
Офшорен милионер/милиардер ли е Зеленский - ДА!Краде ли от Западната "Помощ" Зеленский - ДА!Слугите на Народа на Зеленский откраднаха ли парите за убежищата - ДА!Може ли да се има Доверие на Зеленский - НЕ!
164
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А нацистина тази среща присъстваха ли или ги каним само през уйкендите?
163
2
 
8
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 7 месеца
До Анонимен168 Русия си взе за каквото отиде кравофиле, сега ще си вземе още.
162
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руснаците се бият за имперски илюзии, пък украинците - за американските мераци.
161
1
 
17
 
! Отговори
Хе хе преди 7 месеца
Нацист ли е Зеленский - ДА!
160
2
 
8
 
! Отговори
Bai Dun преди 7 месеца
От Юни до септември Русия е освободила 530 кв,км , Украйна си е върнала 230 ....контраостъплението върви по план !!!
159
2
 
15
 
! Отговори
Хе хе преди 7 месеца
Лъжец ли е Зеленский - ДА!
158
2
 
1
 
! Отговори
До Гатанка преди 7 месеца
Ти и жена ти буухаххаха
157
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спокойно русофиле, това е само западна пропаганда. Това контраофанзивата е парлама работа, е 4 месеца и нищо. Друго си е руската СВО, да си приключи в срок, бил той тридневен или по-голям, засега неизвестен.
156
10
 
3
 
! Отговори
Хорнсуогъл преди 7 месеца
Путин като седне на стол и му висят краката във въздуха. Отдолу му слагат табуретка. Помните ли оная снимка, където Путин изглеждаше с почти цяла глава по-висок от Радев и жена му? Ами просто те двамата бяха застанали на колене тогава бухахахах
155
2
 
14
 
! Отговори
Гатанка преди 7 месеца
Норвежки скелет и зелен гном.Що е то?

Спонсорирани публикации