Вандали отсякоха до корен дървото на Робин Худ в Англия

200-годишният явор се прочу покрай филма с Кевин Костнър
Обновена: 29 сеп 2023 15:33 | 29 сеп 2023 15:30, Петър Бойчев
55
Вандали отсякоха до корен дървото на Робин Худ в Англия
Снимка БГНЕС

Ангрия е шокирана, след като дървото, което стана световно известно от филма на Кевин Костнър "Робин Худ", бе отсечено до корен. 16-годишно момче бе арестувано по подозрение, че стои зад вандалската постъпка. 200-годишният явор се намира в английския регион Нортъмбърланд, предаде vesti.bg.

Полицията съобщи, че момчето е освободено под гаранция в очакване на допълнителни разследвания. Началник Кевин Уоринг от полицията на Нортумбрия каза: „Това е световноизвестна забележителност и днешните събития предизвикаха шок, тъга и гняв сред местната общност, а и извън нея. Разследването все още е на много ранен етап и апелирам към всеки, който има някаква информация, която може да ни помогне - ако сте видели или чули нещо подозрително, което може да представлява интерес за нас, моля, уведомете ни.“

Управата на националния парк Нортъмбърланд съобщи: „Потвърждаваме, че за съжаление, известното дърво в Sycamore Gap падна тази нощ.“ Хората са помолени да не посещават мястото, близо до Crag Lough, „докато работим по случая, за да разберем какво точно се е случило и да направим мястото безопасно“.

От Националния тръст, притежатели на земята, заявиха, че са "шокирани и натъжени" от отсичането на дървото, което бе избрано за английско дърво на годината през 2016 г. в наградите на Woodland Trust. Андрю Поад, генерален мениджър на тръста за стената на Адриан и долината Тайн, каза: „Дървото е важен и емблематичен елемент от пейзажа, вече близо 200 години и означава много за местната общност и за всеки, който е посещавал мястото."

Един от експертите каза, че според него е малко вероятно дървото да може да бъде спасено. Джон Паркър, главен изпълнителен директор на The Arboricultural Association, заяви: „Отрязването близо до основата е нещо, което се използва при регулирането на дърветата и е традиционен метод. Но когато става дума за толкова старо дърво и толкова голям разрез, ударът вероятно е убил това, което е останало от дървото.“

Кметът на север от Тайн Джейми Дрискол каза, че в крайна сметка от Националния тръст, като собственици на земята, ще решат какво да се направи с дървото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ШопендарА защо не се рекламира от съответната община , туроператори , хотелиери? Защо държавата трябва да отваря частен бизнес? Или още си живуркаме в соца на принципа "моето си е мое, но и общото е мое"
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чета статията и ми излиза реклама на резачка Still
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ТУРСКИТЕ ГЕРОЙСТВА КРАЙ НЯМАТ ЕЙ
38
2
 
3
 
! Отговори
Няма проблеми преди 6 месеца
Ще си посадят друго. След 200 години ще стане също като това.
37
1
 
2
 
! Отговори
преди 6 месеца
Диви английски селяни!
36
0
 
3
 
! Отговори
Шопендар преди 6 месеца
Едни си измислят Неси,и туризмът им носи пари,тия си измислили дървото на Робин Худ,и сума ти народ се извървял да го види,имат си и крал Артур,и какви ли не привлекателни неща за туристите,рекламата е голямо оръжия,дали някога у нашите управници ще проумеят рова
35
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 6 месеца
Написали сте Ангрия в началото на текста? Що за работници?
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Алах акбар. Маршала. Нгугу онбибу. Така така. Бели не трябва да има нали затова ги изтрепахме нацистите.:D
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво! Робин Худ е отрицателен герой - може ли да вземеш от клетият богаташ и да дадеш на алчният бедняк, който само иска, иска, иска....
32
1
 
13
 
! Отговори
Доносник преди 6 месеца
Това е работа на Ранду от Факултето!
31
1
 
18
 
! Отговори
Културен паралел преди 6 месеца
Вероятно сте чували, че в някои затънтени местности на днешните български земи са оцелели своеобразни паметници на култа към плодородието, от времето преди да възникне Аспаруховата, Дунавска България. Това са каменни изваяния, високи по няколко метра и оформени като мъжки полов орган. Преди време нашенски индийци-иманяри бяха взривили един такъв уникат, надявайки се да открият под него съкровища "от турско време", защото в кратуните им няма представи за други периоди от миналото на България.
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много е вероятно "британчето" да е дете или внуче на някой пришълец от бившите английски колонии. Остава да се разбере дали е отсякло дървото, за да го използва семейството му като дърва за огрев или е решило, че го дразни този символ на култура, която не счита за своя?
29
2
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 6 месеца
важно е да знаеш къде е пилонЯ!хо хо хо
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Англия хората от Южна Азия (Пакистан, Индия, Бангладеш) са вече над 50% от населението. Ето защо премиера им, половината министри и повечето от кметовете са си такива. Новият премиер на Шотландия също се очаква да е смугъл мюсюлманин. На бас че извършителя е цветнокож британец, който е решил да се изгаври с традициите на бялото малцинство.
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ходил съм в Нотингам. Няма гора. Има голям стадион. Средище на текстилната промишленост с много, установени от поколения работници - Индийци и Пакистанци!
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
западни ценности... примитивни диваци
25
2
 
22
 
! Отговори
до 23 преди 6 месеца
По-скоро не. В Нотингам вече няма шерифи, а пакистанци. Шеруудската гора е изсечена.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сериите не помня. Само комиксите. Нотингамският Шериф заграбил земите на Робин Худ, след като Крал Ричард Лъвското Сърце не се връща от поход!
23
6
 
0
 
! Отговори
всички сме гледали преди 6 месеца
филма, песен на браян адамс, излиза кевин костнър и следва три часа екшън и приключения . Той Робин го изгонили от Локсли и през една река , след пердах с Монаха тък , го приутиха в гора с малко по тъмни дървета . Тоя пън на снимката е разлияен . Кевин се хвърляше с едни въжета и въжени мостове . Махнете пъна и да знаете че няма да порасне .
22
2
 
24
 
! Отговори
Моше преди 6 месеца
Всички медии усърдно крият самоличността на извършителя. Обикновено така се процедира когато виновния е някой от малцинствата. Инду.... паки... или афроангличанин. Западна Толерастия . Накрая ще му простят на *** , че може и кмета лично да нареже и транспортира дървения материал до дома на младия дърввар. Студена зима се задава. Дърва ще трябват за печката.