Съвети за красота: как да заздравите чупливите нокти

Най-важната стъпка е да си вземете почивка от маникюра
30 сеп 2023 18:15, Дарена Найденова
1
Съвети за красота: как да заздравите чупливите нокти
Снимка: iStock

Когато имате слаби и чупливи нокти, може да изглежда като постоянна и невъзможна битка да ги предпазите цели. Въпреки че честите маникюри у дома или в салона може да изглеждат като решение за поддържане на красив външен вид, това всъщност може да нанесе повече вреда, отколкото полза, особено когато ноктите ви са забележително по-слаби.

Дерматолозите казват, че това, което използвате за лакиране на ноктите, също може да допринесе за тяхното отслабване. Гел лакът и акрилните нокти могат да навредят, както и използването на лакочистител на основата на ацетон.

Това може да е последното нещо, което искате да чуете, ако редовно посещавате салона за маникюр, но добрата новина е, че ако сте забелязали отслабване на ноктите, има неща, които може да направите, за да ги укрепите и да предотвратите по-нататъшно увреждане.

Какво предизвиква отслабване на здравината на ноктите?
Има няколко практики, които могат да отслабят или повредят ноктите ви. В това число влизат прекомерното миене на ръце или прекомерната употреба на дезинфектанти на алкохолна основа, защото те изсушават ноктите и ги правят по-слаби.

Честото правене на маникюр и непрекъснатото използване на гел лак или акрил също не помага за здравето на ноктите. Дерматологът д-р Хадли Кинг казва, че акрилните и гел лаковете могат да намалят изпарението на вода от нокътя, което води до прекомерна хидратация на нокътя и прави нокътното легло по-склонно да се отдели от нокътната плочка. В такъв случай, ако освежавате маникюра си с акрил или гел на всеки няколко седмици, може би е добре да си направите кратка почивка от време на време.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: нокти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С две думи: режете си ноктите редовно.