8 перфектни източника на протеин

Време е да покачите мускулната маса
5
 8 перфектни източника на протеин
Снимка: iStock

Протеинът е важна част от всеки хранителен режим и промяната на вашите източници може да ви помогне да направите консумацията му по-приятна. Също така, чрез разнообразието на менюто ви, ще направите протеина по-ефикасен, тъй като ще го приемате с удоволствие и няма да се стремите да го избягвате.

Най-добрите източници на протеин са тези, които са пълноценни, което означава, че съдържат всичките девет незаменими аминокиселини – молекулите, които изграждат протеина и градивните елементи на мускулите. Те са хистидин, изолевцин, левцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и валин. Това контрастира с други източници, които може да съдържат само някои от незаменимите аминокиселини.

За да включите протеини във вашата диета, трябва първо да знаете, че има два вида, които да консумирате – протеини от растителен и от животински произход. И двата са пълноценни за тялото ви, така че зависи изцяло от вас на кой ще разчитате.

Не се стремете да изядете целия си протеин наведнъж. Разпределете количеството през целия ден, тъй като това е най-здравословния начин за консумация. Добавянето на протеини към всяко хранене позволява по-добро използване на аминокиселините в сравнение с изяждането на дневната стойност на едно хранене.

8 перфектни източника на протеин

Пиле


Пилето е отличен, чист източник на животински протеин, съдържащ около 38 грама протеин на 140 грама месо. За да приготвите пилешки гърди без кост и кожа или каквото и да е друго пиле, мариноването е най-лесният начин. След това го изпечете на скара, запечете го във фурна или го запържете на тиган. Добрата марината не само осигурява дълбочина на вкуса, но и омекотява месото. Предварително готовите или домашно приготвените маринати са чудесни, а пилето може да се маринова в хладилника от няколко часа до цяла нощ.

Кои са другите източници на протеин, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: пилепротеин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не са ти виновни рекламите, а химическо-вкусовата промишленост, която бълва още и още продукти в лъскави опаковки с Е-та и глюкомат, който подсилва вкуса. хората са на работа дълги часове, трябва бързо да се заситят с отровни храни и да седнат/ легнат да почиват. Тялото не може вечно да преработва и изхвърля отровите. Те се складират в масни депа, за да може живота в отровеното тяло да се поддържа едва едва. Евентуално и тази възможност за живот се изчерпва. Вече и децата са "пухкави" масово!
2
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
абе некога са карали на хляб,лук,сланина и праз ,а са били стройни,здрави и работоспособни..Наскоро ми попаднаха снимки от плажа на Варна от преди 60-70 години..Ами едва повярвах на очите си :..-Стройни,здрави,хармонични тела на усмихнати лъчезарни хора ..Сега какво стана?..-Ще ви кажа:-За всичко е виновна ТЕЛЕВИЗИЯТА и другите "медии"..Заради печалбите те блъскат 24/7 РЕКЛАМИ,които ни дресират да купуваме и консумираме...Ама имаме или немаме нужда,това не интересува печелбарите...Куриоза е,че е
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако, като се погледнеш в огледалото, и оттам те гледа пра се, значи си прекалил с пържолите, кюфтетата и др. мазни, мърт ви храни. Сега ям по 2 кила грозде на ден ( сезонни плодове, скоро мандарини и портокали, после авокадо, после ягоди, нектарини, праскови, сливи), плосък корем без тренировки, постоянно тегло, свеж дъх, лекота. За протеини ям варени яйца до 6 на ден, но не всеки ден. От домашните ни кокошки. Тях храня със смесен фураж, трева и им готвя риба с ориз или кускус с месо всеки ден.