Нидерландия ни реже "крилете" за Шенген, няма да свали ветото

Това обяви Ерик ван дер Бург
19 окт 2023 21:15, Росен Стойчев
295
Нидерландия ни реже "крилете" за Шенген, няма да свали ветото
Снимка: БГНЕС/EPA

Нидерландия няма планове да свали ветото за влизане на България в Шенгенското пространство. Това обяви нидерландският министър по миграцията Ерик ван дер Бург, съобщи БНР.

Още по темата

"Ситуацията в момента не е променена и не виждам да се промени в краткосрочен план", категоричен бе той.

Министър ван дер Бург отново заяви, че настоява за мисия в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му.

"Първо, искаме независима мисия за установяване на фактите. След това очакваме от Европейската комисия доклад, в който да пише: "Те не само приеха необходимите закони, свързани с върховенството на закона, но и ги изпълняват".

"Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство може да бъде гласувано през декември", каза министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, чиято страна в момента председателства Съвета на ЕС. По думите му гласуването може да стане на такъв съвет при испанското председателство, който ще се състои през декември в Брюксел.

„Румъния и България покриват всички изисквания за Шенген и трябва да влязат. Те показват, че могат да пазят външните граници. Оптимист съм, че ще влязат“, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон след Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Люксембург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
6
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 месеца
Нормално. Те хората не са слепи. Виждат, че България се управлява от супер корумпирани политици, единия е дори в списъка на САЩ за най корумпирани хора по света. Винету, Киру Украинеца и Делян Магнитски. Хора, България се управлява от човек посочен като опасно корумпиран по закона Магнитски. Как очаквате при това положение да влезете в Шенген? Луди ли сте?
189
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 7 месеца
Защо се учудвате?Такива сме-банкянския павиан и шиши пак решават какво да става в държавата.И защо?Защото сме толкома НЕУМНИ/пиша тази дума защото ако напиша истинската дума,ще я изтрият/,че не като избиратели даваме гласа си крадливи,нагли,корумпирани хора.Съдебна система-обслужваща корумпираните политици,държавни учреждение-нищоправещи,крадат се парични фондове.У нас има вече латифундисти.Просто ни виждат,че за нищо не ставаме.За съжаление.
188
6
 
20
 
! Отговори
Ще има ден преди 7 месеца
Тия на господари ни се правят. Не ви искам Шенгена, искам си суверинитета и независимостта на България. ЕС не е съюз на партньори , а на господари и слуги. Време е за независимост, време е за реформиране на ЕС. Видяхме ги без лошата Русия как икономиките им взеха да пушат като 20 годишно БМВ. А нас ни точат само като ресурси. Защо холандски домати може , а български не може? Искат Ротердамското пристанище да запази контрола за внос в Европа.
187
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ане колко още шамари трябва да изядем, и колко още ни трябва да разберем, че за тези *** сме втора ръка хора?!
186
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ние не сме за ЕС, вкараха ни да ни пробутват отровните си си храни на двойни цени и да ни крадат умните глави по-лесно, бонус ликвидиране на енергетика, земеделие и всичко!
185
2
 
8
 
! Отговори
Тия са неква секта.. преди 7 месеца
Тия ПП фенки са неква секта баце ти му обясняваш факта ,че месец и нещо преди гласуването за Шенген да налагаш висока такса от 10 Е на единица газ за транзит на Унгария -членка в Шенген от 2007г. ,която и без това се бори с високата инфлация и чекаш да гласува за тебе, ако не сектанско е аматьорско .В смисъл в реалния живот нема такъв филм манячки...
184
6
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 7 месеца
Трябва да приемем новите руски ценности - високи нива на водка, корупция до безкраен предел и война срещу всички.
183
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
шенген - през крив макарон! сега и унгария ще ни сложи контра заради високите такси на газа, изобщо...здравейте европейски "ценности"! от ак-ъла си патят наште песоглавци!
182
2
 
6
 
! Отговори
Ескобар преди 7 месеца
Не сме дорасли за Шенген. Та ние треватa още не сме легализирали. Затова ни режат щото като влезнем в Шенген ще почнем да им обясняваме че тревтатa е вредна а тя всъщност е полезна.
181
1
 
12
 
! Отговори
д преди 7 месеца
Време е да *** ние нарколандия, почвайте да им играете накриво, това са арогантни прасета които си мислят че са повече от нас..
180
4
 
6
 
! Отговори
Русия преди 7 месеца
Наркодържавата
179
1
 
11
 
! Отговори
Нафърфорий преди 7 месеца
Същите бо///луци бяха и против членството ни в ЕС!!! Старите фашисти облика си менят, но фашистката си същност - Не!!!!!
178
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
С Продажни Перачи/ПП/ не става.
177
1
 
2
 
! Отговори
Падаря преди 7 месеца
С тия аматьори е по-вероятно да влезем като част във Великобритания (което няма да е зле де) отколкото в Шенген...
176
0
 
7
 
! Отговори
Мега злета са теа преди 7 месеца
Тия ПП са мега аматьори и Бойко само им геледа сеира . Денков не можа да изчака 45 дена до гласуването ,а от сега си направи още един отрицателен вот в лицето на Унгария като им вдигна рязко таксите за транзит за газа...
175
1
 
3
 
! Отговори
Шишо преди 7 месеца
Не знаех, че в България има работещо правораздаване. Опазването на границата също е на "високо" ниво. И двете неща трябва да се подобрят, но не заради Шенген, а за самите нас.
174
5
 
4
 
! Отговори
Каракольо преди 7 месеца
Холандия е най -яката страна в света .
173
0
 
2
 
! Отговори
anom преди 7 месеца
hubavata novina e che sled 2030 godina nikakva zemia ili nider landia shte e pod voda i za zhivot na balkanite shte e s odriazani krile .
172
3
 
5
 
! Отговори
Оррбан преди 7 месеца
Унгария ще ни налага вето до откат рекетираме ги на трабата ...
171
0
 
4
 
! Отговори
Коджабашев. преди 7 месеца
Петков и Василев с щайга чушки под рамо на Капитан Андреево с месеци пискаха по всички медии : "България трови цяла Еврзопааа!" И като махнаха лабораторията на арменчето и карат пробите чак в София разликата във върнатите количества е около 20 тона което е нищо! Дане говорим за стутичите донуси на ПП към ЕС за корупция с доказателства: статрии от фейсбук и гугъл-някой поръчкови... Дори и да е така имаме суи вътрешни лостове няма нужда да доносничиш и злепоставяш цялата държава заради постове и $

Спонсорирани публикации