Нидерландия ни реже "крилете" за Шенген, няма да свали ветото

Това обяви Ерик ван дер Бург
19 окт 2023 21:15, Росен Стойчев
295
Нидерландия ни реже "крилете" за Шенген, няма да свали ветото
Снимка: БГНЕС/EPA

Нидерландия няма планове да свали ветото за влизане на България в Шенгенското пространство. Това обяви нидерландският министър по миграцията Ерик ван дер Бург, съобщи БНР.

Още по темата

"Ситуацията в момента не е променена и не виждам да се промени в краткосрочен план", категоричен бе той.

Министър ван дер Бург отново заяви, че настоява за мисия в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му.

"Първо, искаме независима мисия за установяване на фактите. След това очакваме от Европейската комисия доклад, в който да пише: "Те не само приеха необходимите закони, свързани с върховенството на закона, но и ги изпълняват".

"Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство може да бъде гласувано през декември", каза министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, чиято страна в момента председателства Съвета на ЕС. По думите му гласуването може да стане на такъв съвет при испанското председателство, който ще се състои през декември в Брюксел.

„Румъния и България покриват всички изисквания за Шенген и трябва да влязат. Те показват, че могат да пазят външните граници. Оптимист съм, че ще влязат“, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон след Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Люксембург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колкото по nadupena ни е политиката толкова повече ни режат/....разбрахте ли *** политици! Ние сме винаги ЗА ЕвроУрсулите, дори когато е против нашият интерес и суверинитет! КироДебила и БокоКретена ни докараха до тук - мизерия! И само даряваме, даряваме...даряваме!
149
3
 
8
 
! Отговори
Демокрация сме преди 7 месеца
- Ручайте банани, някой се изкряска!
148
3
 
1
 
! Отговори
Филип преди 7 месеца
Не разбирам. Защо ни е Шенген?
147
6
 
5
 
! Отговори
Aa преди 7 месеца
Никой не иска в Европа народ, който прави бунтове под команда от Русия долубойковчетата победиха през 2020, сега вие ще плащате ние другите сме отдавна в Шенген
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди време Борисов каза,че има да се боядиса една стена и влизаме в Шенген.Колко години минаха от тогава?
145
0
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 7 месеца
Екстра
144
1
 
3
 
! Отговори
Слаб 2 преди 7 месеца
Реалната оценка за работата на "сглобката".
143
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е значи веригите им може да обират парите на Бг, а иначе Шенген не може. То и еврозона най вероятно няма да има. ЕС на четири скорости, е коя е четвъртата, бедните Балкани, бачкащи за първа скорост на богатия запад.
142
2
 
4
 
! Отговори
MNENIE преди 7 месеца
Проблема го знаем - няма да ни приемат докато Денков , Пеевски , Борисов , Петков и Лена са на власт - Корупцията е неприемлива - обвинението е че тези хора организират Трафика на Терористи до Западна Европа .
141
1
 
8
 
! Отговори
Денков преди 7 месеца
Ама как? Ама защо? Що заgници изблизахме!
140
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво и има на глаголната форма И***Д***И, та я цензурират?
139
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тея са кота нула и главна магистрала за наркотрафика в Европа, как си позволяват?
138
5
 
9
 
! Отговори
до ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО преди 7 месеца
Споко след 200 години, българия с тези темпове ще бъде около 2,5 милиона, както през 1880година. А територитята ни отново ще бъде разпалчелдосана, от същите дето ни сложиха оковите преди 100 години , Англичани и тн.. Чърчил не е жив , но програмата му за разрушаване още действа, той нали каза, искам в българия да се съдят само картофи , това да остане от земята българска, дори българите да ги няма !
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен152 - *** поживея в онова общество, после пак ще те четем.
136
1
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 7 месеца
ИЗВРАТЕНЯ.К!Цялата ви нация е такава и някой трябва да ви сложи на място!Тъпир.и долни!
135
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Покриваме >? пхахаха по 1500 нелегални влизат на ден в българия. 100 се задържат, другите като тиктакащи часовници се отправляват , по назначение !! Идиотизъм чак не ми се говори, Австрия затваря границите си, какъв шенген какви 5лв.. Урсула ни подмами, пращайте техника , ще ви пуснем , само пращайте и на края се обърнаха. Не я виждам кака Урусула къде е вече гласът и не се чува !!
134
2
 
17
 
! Отговори
ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО преди 7 месеца
По-интересното е, че нещата така бързо се променят, че не след дълго може да се окаже, че Шенген вече няма да ние ни е нужен.
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много ясно няма да има Шенген. Всички емигранти в Бг остават. Преди им казваха добре дошли, сега хлопнаха вратите си, който влезе, няма да може да премине към богатата първа скорост, остава в бедната Бг - четвърта скорост, за това е добре емигрантите да се насочат към шенгенски държави, за да стигнат до Германия и Скандинавия.
132
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пропускайте всичко живо към сърбия, да се оправят. Западна Европа е изправена пред неизбежни вече етнически и религиозни конфликти.
131
2
 
12
 
! Отговори
Xa-xa преди 7 месеца
Сега Динко колкото излови, да ги товари на автобуси и в Нидерландия

Спонсорирани публикации