БФС потвърди пред УЕФА: Мачът с Унгария ще е в Пловдив

Ако двубоят се провали, то последиците може да са жестоки
13 ное 2023 07:13, Нели Христова
31
БФС потвърди пред УЕФА: Мачът с Унгария ще е в Пловдив
Снимка: БГНЕС

БФС е потвърдил пред УЕФА Пловдив като домакин за еврокваликацията с Унгария. Ако двубоят се провали, то последиците може да са жестоки, съобщават от "24 часа".

Става въпрос за предпоследния кръг на евроквалификациите, който е решителен. При служебна победа за Унгария ще бъде ощетена Сърбия, а при дисквалификация на нашите приключват шансовете на Черна гора. Заради това от евроцентралата искат мач на всяка цена.

Дисквалификацията е предвидена в член 30.01 на правилника за евроквалификациите. Той предвижда и допълнителни санкции след заседание на УЕФА. В член 30.05 е предвидено и спиране на всички плащания от страна на евроцентралата към БФС, включително и тези за солидарност към клубовете, което ще е доста тежко.

Още във вторник пък стадионът трябва да бъде предаден на УЕФА. Заради напрежението евроцентралата праща специален човек, който да отговаря за сигурността на отборите.

Днес сутринта трябва да се събере екипът на новия кмет на Пловдив Костадин Димитров, за да вземе окончателно решение за двубоя. При отказ от БФС са готови с писмото до УЕФА за отказване на мача.

В понеделник трябва да излезе и решението на арбитражния съд по спорта по жалбата на Георги Градев и Мартон Киш.

Двамата са готови да искат и обезпечителна мярка срещу решението на УЕФА за преместване на двубоя, което означава, че ако бъде приета, се връща старото положение.

Двубоят наистина е без значение за отбора на България, който трябва да бъде воден за първи път от Илиан Илиев. За сметка на това при победа Унгария си гарантира първото място в групата и класиране на европейското.

В последния си двубой в неделя гостуваме на Сърбия също на мач без публика заради наказание на западните ни съседи. На стадиона ще има само деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че защо да играят. Директно да си вземат 3 те точки и това е.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До гацо бацов, к.20 Време българският футбол да го отнесе! Най-силният удар ще го отнесат Тримата нагли мързеливци - ще си отидат като некадърници, време им е. Лудогорец няма да участва 2 години в ШЛ, братята ще им заделят помощ от милиардите. Също 2 години няма да играят вицешамионът и носителят на купата - паричната загуба не е голяма. Защо скачат тогава МРРБ и МСМ, заради братята от Разград ли? Или получават комисиона?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
УЕФА, МРРБ и Министерството на спорта правят заслон на БФС?! Затова Перуката и Плешивият от Сливен се репчат на всеки,който застане пред тях и се държат като паши! Страшната загуба за българския футбол няма да бъде голяма, защото такъв в БГ от 18 години няма! Ще го отнесе БФС за 2 години, но тримата наглеци ще си отидат, и може би Лудогорец няма да участва в ШЛ 2 години, но това си е бизнес на братя Домузчиеви, те да се оправят.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е НЕМОЖЕ ЛИ ДА Е В БУРГАС, КМЕТА Е НАЙ-СИЛЕН ГЕРБАДЖИЯ.. НЯМАТ СТАДИОН АМА НИЩО.. ЩЕ ИГРАЯТ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛАЖ ТОЙ Е РАВЕН... САМО ДА ПУСНАТ ЕДИН ТРАКТОР ДА ГО ЗАГЛАДИ МАЛКО
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПРЕКРАСНА НОВИНА. СОФИЯ БЕЗ ПРОСТАЦИ.
22
1
 
5
 
! Отговори
Мата Хари преди 5 месеца
Това на снимката ли е барчето на Перката ?
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оставка, крадливи плъхове!
20
1
 
18
 
! Отговори
гацо бацов преди 5 месеца
Оставка бе перукане, пустинякплешив
19
0
 
15
 
! Отговори
glas преди 5 месеца
не знам ултрасите дали ще се обединят, но този мач не трябва да се играе и тези трябва да бъдат изметени...все със заведението на николайчо на базата в Бояна..
18
0
 
29
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Просто се чудя на перуката ,тоя мач че се играе в Пловдив .А следващия ,ами по следващия ?
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре, че го направиха тоя стадион в Пловдив дасе отсрамим
15
8
 
15
 
! Отговори
А бе, преди 5 месеца
Той Борисов си го беше разказал от футболния съюз, ама той се изкара политически репресиран,и се върна обратно под вдигнатият юмрук на Радев!
14
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дисквалификация и изхвърляне на България за 10 години от международни мачове ще е най-добрият вариант за нас. Ще ни спести много срам.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо има вероятност изобщо да не се играе мача не се казва ?
12
9
 
13
 
! Отговори
Без приятели вече преди 5 месеца
Увеличете транспортните такси на газа за да сме с още по приятелски отношения с Унгария и Сърбия единствените, които няколко пъти подкрепяха България в ЕС! Не знам защо но ми се иска мазохистично да ни изпердашат с баскетболен (двуцифрен) резултат!
11
2
 
34
 
! Отговори
Mda преди 5 месеца
Идеално спирай те мача дисквалификация и край на катуна
10
3
 
41
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
Всички на протест срещу тази напаст Бфс...Да изгоним тия мишки,тия жалки безсрамници....
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"БФС потвърди......" мача да се играе на стадион който няма лиценз.
8
1
 
28
 
! Отговори
Алов преди 5 месеца
Има кранове по стадиона, железа ще станем за смях

Спонсорирани публикации